Home

Tuesday, October 11, 2011

091011 - Bercanda Di Tepi Tasik? EH!

Setelah sekian lama merancang macam-macam untuk mengadakan makan-makan bersama kawan-kawan , akhirnya terlaksana jua Ahad lepas. Tak rancang pun untuk memilih tarikh yang cantik itu : 091011 dan pilih tarikh pun secara random setelah banyak kali memilih bersama-sama. Tempat pilihan aku apabila nak berpartayy eh opps adalah di Taman Tasik Titiwangsa. Hiks. Alhamdulillah , dapat juga berjumpa dengan Geng Gebata , Geng Buih dan Geng Al's. Almaklumlah aku ni banyak betul geng dan sebab banyak betul geng membuatkan aku sangat-sangat stress nak jemput-menjemput orang ni tau. Tak jemput pihak situ , nanti sentap , Tak jemput pihak sini nanti sentap. Dah jemput ada pulak yang tak datang , itu memang aku pulak yang sentap. Hahahahah. Tak adalah ,gurau aje. Ekekeke.

Alhamdulillah , aku sangat-sangat bersyukur sebab cuaca sangat baik Ahad lepas. Tak hujan langsung dan tak adalah panas terik. Cuaca sangat-sangat baik dan terasa sangat bersyukur. Aku agak gusar memandangkan beberapa hari sebelum majlis ini nak berlangsung boleh dikatakan setiap petang hujan. Hari Sabtu petang itu pun hujan kemain lebat dengan kilat , petir dan guruhkan? Sampai aku dah berkira-kira nak buat dekat rumah dah. Tapi Alhamdulillah , segalanya berjalan dengan lancar akhirnya.

Ahad lepas antara menu-menu yang disediakan , of course hasil air tangan Umi tersayang. Ahh sayang Umi ketat-ketat sebab sanggup buatkan Laksam Kelate terbaikkk punye dengan Nasi Kerabu terbaikkkk dari ladang. Eh eh. Hahaha. Lepas tu ada juga Karipap-Karipap Cinta dan Cocktail Buah-Buahan. Lagi istimewa bila kawan-kawan aku ni siap bawak makanan-makanan lain tau. Terharu meh :') Kak Fieza siap bawak rendang dengan agar-agar santan , Auntie Bunger bawak Sambal Udang terbaikk wehh , Nisa bawak Kek Batik dan Kak Arin bawak Puding Caramel yang memang yummeh jugak! Semua makanan-makanan memang sedap-sedap belaka gituew. Ngeee. 

Okeh tak mahu berceloteh banyak-banyak , jom tengok gambar ye. Pitamz nak mengedit gambar dan pilih mana yang terbaik uolzz. Hahahaha , paling penting jangan terkejut kalau ada gambar Anuar Zain ye. Itu retis jemputan yang sempat aku jemput memandangkan retis kesayangan tak dapat nak datang sebab shooting. Heh. *gelak guling-guling* Gambar memang tak akan ikut susunan sebab aku malas nak susun. Heh heh heh :P


Anuar Dini Zain dan Mama Waja. 

HAHAHA , Kaka Milo , agak-agak tersembur gelak tak tengok gambar ni? HAHAHAHA.




Nasi Kerabu Biru dan ulam-ulaman.

Tskk baru perasan gambar laksam tak snap pun :/


karipap cinta :P

karipap ini memang mendapat pujian dan menjadi kegemaran semua kawan-kawan aku.
ini Umi aku yang buat dan memang rasa dia sangat-sangat sedap. 

berminat nak tempah? boleh aje!

hantar order korang di jingliq1125@yahoo.com. nanti aku beritahu harga dia dan lain-lain di situ :)

aku tak main-main wokeyyy dan ini untuk serious buyer only ;)
nak main-main pergi playground. eh?!


Mama Waja ahaks! :P


Kaka Yieng *gtm* dan Kaka Emmy.


Kaka Ekah dan laksam.

the one and only gambar laksam yang sempat snap. boleh gitu? ahahah


kek batik from Kaka Nisa , sangat yummeh!



Kaka Yieng ahaha dengan album Rossa. 
lagu Raya pun ghasak dia dengar demi Ocha :P 
ahahaha.


tadaaaa , mak gule-gule ai dah sampai. lol.
kak fieza ;D


pehminat tegar Ocha! :D


sambal udang marvelesss!!!


puding caramel yang sedaaaap woo from Kaka Arin ;)


Memang happening sangat Ahad lepas sebab ramai-ramai berkumpul kan. Maka macam-macam cherita la boleh cotcetcotcet bersama kan? Hahahaha. Banyak benda kelakar yang kitaorang sibuk bergebang dan memang sangat-sangat happening. Sampai sekarang masih ada sisa-sisa ketawa bila tengok gambar-gambar tu balik. Hakhakhak. Adoii , ramai yang dah terbahak-bahak gelak sampai keras perut tengok gambar Abg Dini bertopengkan Anuar Zain sebab tak mahu identiti didedahkan katanya. Hahahahaha. Bayangkanlah masa aku mengedit gambar tu pun aku dah terketar-ketar tangan sebab sambil edit sambil gelak hahahah. Adoilaa.


Macam-macam cherita borak dari Ilmiah sampai ke Mengarut punya cherita pergi bergebang :P Tiba-tiba keluar cherita pasal Ustazah Pilihan... lepas tu tiba-tiba pasal drama Tahajjud Cinta then tiba-tiba keluar cherita gosip apa entah. Hahahaha , memang syok je kan :P Okay layan gambaaar lagi. Sorry entry ni overdose panjang dengan gambar-gambar :P



kekure , nur kolikoni ahahah , aku , kak arin dan nisa :')


calon-calon ustazah pilihan? auww! hahahah.



aku dan auntie ros.


kaka emmy dan aku :')


tak mampu nak berhenti gelak sampai keras perut tengok gambar ni. adoiii. 

mama waja , aku dan retis jemputan Anuar Dini Zain ! Kau mampooo?!! ahahaha


padahal ini lah retis sebenarnya khen?
ahahaha

syafie naswip dan aku.



kekure , aku dan hazeera ;)


heh tak ada kerja. kasut retis dan selipar aku. nangis!


cantik pulak tengok gambar ni. ahahah.


nisa dan aku ;)



pawie yang muka ala-ala azhanrani gitueww. ahaks ;)



mak gule-gule. ahahah ; kak fieza ;)

Ada cherita kelakar masa nak balik tu ha.Kak Fieza datang dekat kereta Ekah nak kasi souvenir dekat Ekah from Aussie.Lepas tu dia tanya dekat aku , nak tak? aku cakap nak la walaupun dah dapatkan?Lepas tu boleh Kak Fieza tanya lagi , korang berdua nak apa lagi?Kitaorang cakap semua benda kitaorang nak ahahaha.Then boleh Kak Fieza tanya beg yang isi barang ni nak tak?Mula-mula dua-dua geleng tak mahu. then bila Kak Fieza angkat tinggi sikit tulis Australia Terus Ekah bukak tingkap cakap nak nak nak! hakhak.Terus Kak Fieza cakap ; hamboii korang terus dibogelkan aku dengan hambik segala barang-barang aku. ahahahah. Choii sangat!!! Aduhai , terus nak tergelak bila ingat balik. Ekekekek.


spontan :P


Rouza , anak Auntie Ros dengan aku :)



driver of the dayyy ; Kaka Ekah :P


kami peminat setia Azwan Ali. *hamboi hamboi hamboi*

wakakakakaka :P

Woottzz , banyak betul gambar nya. Haruslah kan? Nak update puas-puas sebenarnya. Lepas ni memang dah malas nak update. Tapi kalau terdetik nak update , aku update je. Ekekeke. Semalam pun buat schedule update dan aku tak pergi blogwalking pun. Malas nak lepak depan laptop lama-lama. Nak edit gambar / kecik kan size gambar / letak watermark pun aku malas sebenarnya. Benda-benda yang berkaitan yang kena menghadap laptop memang aku malas betul nak hadap. Tapi kalau aku tak buat sekarang , tak kan nak buat sehari sebelum SPM kot? Itu memang CHOYYY!!

Sebelum aku noktahkan entry ini , aku ingin mengucapkan banyak-banyak terima kasih buat semua yang hadir pada Ahad lepas. Terima kasih buat geng buih ; Abg Dini dan Mama Waja, terharunya sanggup korang datang meredah tasik kan? Hahaha. Terima kasih buat geng Al's Nisa dan Kak Arin , terharu jugak siap bawak makanan dan kasi duit raya. Ekekekeke. Terima kasih buat geng GEBATA ; Kak Fieza , Kekure , Auntie Bunger , Koni , dan Kaka Ekah  especially sebab buat aku gelak tak henti-henti dan tehtap jugak dan juga untuk duit raya lagi. Hikhikhik. Terima kasih buat Bayieng , Kaka Emmy dan Kaka Hazeera sebab sudi datang memeriahkan majlis. Auww , terharu nya dengan korang ni. Ni nak sayang ketat-ketat ni. Terima kasih juga buat Syafie Naswip , Rouza , Pawie dan Imran yang datang jugak memeriahkan majlis. Ngeee. Dan tak lupa terima kasih untuk duit raya ye semua. Eh banyak nya duit raya ni? Ekekekek. Oh yes , Terima kasih juga buat Kak Ted yang siap kirim duit raya dekat Kekure. Oh terharunya saya. Ngeee. Haish , betul-betul terharu ni. Korang memang boleh buat aku nangis terharu ni. Ngehehehe. Tak lupa Terima Kasih sangat-sangat pada Kaka Ekah yang menjadi driver aku , babysitter aku wakakaka dan tukang hantar ambik aku. Ngeee. Pergh buat ucapan macam baru lepas menang rumah Banglo sepoloh tingkat aje kan? Hahahaha.

Last but not least , walaupun macam-macam rasa yang sedang aku rasai sekarang ini , tapi Alhamdulillah kehadiran kawan-kawan ini yang membuat aku tersenyum dan tertawa. Terima kasih kerana menceriakan hidup saya umpama saya menonton Astro Ceria. Eh? Buat yang tak dapat hadir , insyaAllah kita dapat jumpa lain kali ye , insyaAllah jika umur kita semua masih panjang. Amin :')





paling penting , Terima Kasih Ya Allah , kerana kau tidak turunkan hujan dikala aku mengadakan majlis di taman. Alhamdulillah :')


the best moment so far with them.
♡ them ! :')

How's your last weekend guys? And hari ini pun salah satu tarikh cantik kan? 11.10.11. oh tuhan how fast time flies. tsssk. another 34 days to go!! T____T

Terima kasih sudi baca entry ini :')


45 comments:

mizzkechique said...

anuar zain?? tidakkkkkkkkkkkkkk

Ijah EmoTemo said...

mizzkechique >> ahahahah bukanla... peminat anuar zain je ekekekek

PinKy MoMMa said...

eh adik ko kawan ngan retis eh..memang kerlazzz ko jah huhu..

sambal udang ngan caramel tu menetes air idong dik oiii..lazat!~

Ijah EmoTemo said...

kak pinky >> ngehehe mmg berkawan pun dgn syafie naswip ni. mmg dia selalu join apa2 aktiviti kitaorg buat :)

heeee nmpk pun meleleh khenn!! hikss

Afikah Aziz said...

fuuuhhh terliur tgk makanan tu,sedap2 semuanye,meleleh hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

terasa uols makin cantek dan berseri gituew....apakah rahsia nyer????
best khen lepaking ngan kengkwn gini

Ijah EmoTemo said...

afiqah >> hihihi mmg sedap semua2 makanan tu ngeee

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> adakah ia benar? erkk. ahaha. ai pun tak tahu knp makin berseri2 hahahaha. *blushing* tq di atas puji pujian itu ngeee. ahahah.

hee mmg best noks. rasa seronok kejap wlupun dlm hati gundah gulana dgn mcm2 perkara heheh.

Cik TeN10 said...

ohh laksam !!! my febret !!

mamaNoriz said...

meriahnye makanan!

semua sporting lak tu...

mmg happening ek :)

salam kenal...
mekasih sudi komen di blog sya...

[-suziey-] said...

bestnye buat potluck..haih..teringt zmn potluck ngn geng blogger..ekekek:D

ouh karipap dan kek batik kegemaranku..huhu

Ijah EmoTemo said...

cikten10 >> ohh feberet ya? ngee :)

Ijah EmoTemo said...

mamanoriz >> hihi mmg syok sgt! yeap yeap semua sporting n happening sgt ;) ngee. oh most welcome :) thanks ya! :)

Ijah EmoTemo said...

suziey >> ngeee mmg best sgt2! hihihi.

weee favourite ijah jgk! :)

EiQa LyKa said...

akak kenal syafie naswip ke ??

Ijah EmoTemo said...

eiqa >> oh yes mmg kenal syafie naswip :)

whitecappuccino said...

berkelah best, makanan best..yang paling best, kawan2!

whitecappuccino said...

berkelah best, makanan best..yang paling best, kawan2!

Afiqa Dayana said...

wahhh, sedap sedap makanan tuu ~ hehe

アヌム ちゃん said...

menggodanyaa makanan tu semuaaaa..huhuuu

Run Away said...

kalau tengok makanan perblink mata ni...;d

Ecah Ecot said...

wahh..siapakah gerangan anuar zain tuuuu

Hanis MY said...

Nasi kerabu. Mantapp! Syoknya outing.. Wahhh kawan dgn retiss Kim Salam eh, kenapa yg srg tu kena ltk muka anuar zain nk ler tahu rupa sebenar dia...

PinKy MoMMa said...

wahahaha leh lar kim salam kat mohsin tu pasni ;)
peminat no.1 huhu perasan!

Ijah EmoTemo said...

whitecappucino >> hihi yeap! semua nya best2 belaka :)

Ijah EmoTemo said...

afiqa >> eheh yeap mmg best semua tu! :D

Ijah EmoTemo said...

kak anum >> hihi kann! ;)

Ijah EmoTemo said...

run away >> hikhikhik :P

Ijah EmoTemo said...

ecah >> muahahaha siapakah gerangan lelaki ituew? oh biarlah rahsia ekekekek

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hiks , yups mmg mantapz! itula sekali sekala outing mcm ni mmg best ;)

ngee , insyaAllah klu jmp lg nnt :) ahahahah yg tu mmg nk rahsiakan identiti katanya :P

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> ahahah insyaAllah kak :) curlastt sgt :P

hanaahmad said...

sambal udang tu paling memikat hati. phew~

Saiazuan said...

nyumm2 sedap nye~

kak ina kl said...

wah seronoknya bercanda di tepi tasik sambil makan macam-macam makanan..mesti sedap=sedap kan

sha my heart said...

sedap. best. jeles. haha~

aleen aiden said...

kau...sampai hati ckp pasal laksam..aku da lame menginginkan laksam tahu!keh3

Ijah EmoTemo said...

hana >> ehehe memikat hati dan sedaap woo :P

Ijah EmoTemo said...

zuan >> hihi mmg sedap :P

Ijah EmoTemo said...

kak ina >> yups yups mmg sedap2 tu hihi ;)

Ijah EmoTemo said...

sha >> ehehe mmg best! ahaha tak pyh jeles la ek ekekeke

Ijah EmoTemo said...

aleen >> erkk! ampunkan daku ahahaha

tiefazatie said...

aiyak!hebat ko jah...hee

Ijah EmoTemo said...

ifa >> ahahah hebat ke? ekekeke

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaa
kenapa picnic ni beshhh gilerrr ah
hehehe

Ijah EmoTemo said...

aimie >> mmg best!!! ;)