Home

Thursday, October 6, 2011

Random (1)

Aku tahu entry ini sangat boring sebab aku pun time menulis ini pun tengah boring. Aci tak alasan? Aku sebenar nya teringin untuk update macam-macam tapi bila tengah otak berserabut dengan macam-macam perkara , jangan harap lah aku mampu untuk lunaskan permintaan hati itu kan?

Aku banyak juga pergi blogwalking belog-belog kawan-kawan blogger yang lain sejak dua menjak ni. Ada yang suka tulis panjang berjela macam aku. Ada juga yang tulis simple and sweet. Seronok aku baca setiap satu belog tu. Terus timbul hasrat dalam hati untuk tak mahu tulis panjang-panjang. Nak tulis short , simple and sweet. Feeling gedik tak kalau nak tukar angin macam gitu? Tak kot. Tapi mampu ke untuk tulis sikit? Sah , jawapan nya tak mampu. Heh.

Kadang-kadang teringin betul biar kan gambar yang bercherita. Tapi kadang-kadang teringin nak tulis tanpa henti luahkan segala isi hati biar rasa puas hati. But then tetap tak terlunas segala itu sebab otak kata jangan hati kata ya. Eh , macam lagu Najwa Latiff - Cinta Muka Buku pulak ye? Ahh sudah , dah mula merepek.

Layan gambar sekeping dua sekejap meh.


aku rindu nak pusing KL macam tahun lepas yang aku buat dengan kakak aku.
aku rindu dengan macam-macam perkara.

makin nak hampir habis tahun 2011 , makin banyak perkara yang aku rindu :'(


nak beritahu aku handbag baru.
perlu ke beritahu? perlu sebab ini belog aku.

aku macam biasa nak colour purple but the end yang tinggal cuma colour baby blue.
selamat nice and sweet kan? harga pun ok , rm 50. after discount. ok la tu meh. 
zaman sekarang mana ada dah harga murah-murah kecoli kau bernasib baik jumpa sale yang discount gempak gilaaaaaa -____-' emo nampak? yes! 

then terus beli selipar sepasang. tak cantik? ada aku kesah. ehh.

psst :: perasan tak gambar aku bertukar tone warna ? hehe , aku edit mengikut ajaran Cik Dil. pergi lah belog dia , macam-macam tutorial hade. ;) Dia buat cun , aku buat je yang macam heheheeh hampeh sikit. Ngeee.

Aku terjumpa satu lagi lagu yang akan buat aku akan dengar tanpa henti. Masa jalan-jalan dekat Youtube , terjumpa lagu yang santai sahaja muzik dia dan lirik dia pun sweet. Heyy uolzz cer kira berapa banyak sweet aku tulis dalam entry ni :P Ngeh. Serius best. Aku memang jiwang karat petala kelapan punya orang. Tak suka lagu yang dam dum dam dum macam nak pecah kepala. Heh.

Jom layan lagu ni meh. 




Terhenti nafasku berlari
Dibelai lembut seindah mimpi
Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya aku jatuh

Aku tak ada lagi benda untuk di coret kan lagi dalam entry kali ini. Sungguh bila mood bercelaru lepas tu dengar lagu mendayu boleh dikatakan semua perkara jadi sayu semacam jadi nya. Walaupun lagu dekat atas tu tak langsung kaitan dengan kehidupan aku sekarang tapi aku tetap suka. Suka dengar suara penyanyi itu melontarkan bait-bait ayat itu. Rasa macam syok aje dengar  , tak tahu kenapa. Heh. 


Maaf entry bosan. Jangan semakin hari semakin bosan. Entah lah , tiba-tiba macam terfikir adakah entry-entry dalam belog aku khusus nya ini memberi manfaat atau tidak pada orang lain yang masuk membaca. Atau sekadar membazir masa ? :/ Apasal entah aku fikir tentang ini pun tak pasti kenapa.


Baik lah , moga-moga kalau tak memberi manfaat pun mampu beri korang tersenyum saat korang membaca entry aku ni. Ahha , baru teringat tentang ehem email dari peminat pula yuolzz. Nanti kalau aku rasa rajin aku share. Sungguh aku tak sangka ada orang yang tersenyum bila baca entry-entry aku. I know you read this , tunggu ye entry khas untuk kamu! :P Ahh , dah melarat entry ni. Okbai.


Terima kasih sudi baca entry ini :')

35 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kalo ai jadi uols ai hold dulu nak BW or update n3 sebab dah nak dekat SPM khen....masa depan tu uols...blog ni bila2 masa pow boley buat....
OMG ai suker sandal uols ituew mesti pakai x sakit kaki khen ngeeee

miloais said...

ha'ah..... memang membosankan entry ini!
*larikkkkkkkkkkkkkk*

nok... cun banget beg tu
iols suker lah...
awat beli satu? lenkali beli 2 taw
then satu bagi kat iols
wakakakakak

p/s : iols tak leh nak apdet blog
tenet hazabedah cam sakai!
nak save pun tak bleh...
sekejap ok - sekejap kiok!
sakitnya ati!

aanie said...

ijah, entri kamu best apa...cuma kalau panjang, kadang2 x sempat nak baca sgt..tp kalau ada masa, xde masalah nak baca...hehe...
ada peminat misteri tu...:)

tiefazatie said...

wah..sempat je jln2..shopping eh..hihi..nice..

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ai cuma bw sejam sehari aje. masa2 lain utk belajar smpi pitam. heheh. and utk entry mmg hujung minggu baru ai buat. itu pun klu ada mood. klu xda mood mmg xbuat lgsg. hehe.

tp skrg mmg dh mood nk blogging xda lgsg. petang2 utk bw dgn balas komen je. heheh.

ngeee , sandal tu best sgt bila pki. lembut je. hiks.

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> hakhakhak , klu tak menyakat ai mmg xleh khen? :P

choii !! ahahahah... klu boleh mmg nk beli 2 tp nan hado colour2 menarik.. mohtif ai kasi yu? yu patut kasi ai okehh!! hahahaha

lorh iye ke? ai pun kdg2 mengalami mslh yg sama... stress sgt khen!

Ijah EmoTemo said...

kak aanie >> hihihi tq. tp itula rasa nk tulis simple2 skrg ni... er tp mcm tak mungkin jd sbb suka membebel ahaha :P

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihihi a'ah window shopping dgn parent hari tu hehehe.

NM02 said...

baca sambil menguap pat ploh pat kali

^_@

azam said...

:) sekadar menulis......siapa nak kritik, silakan!!!

buat apa yg kita suka

PinKy MoMMa said...

wahahaha adik ijah oiii sempat lagi menyopping! bukan satu tapi 2..bak satu kt sini..

ala tulis je..nak pnjang ke pendek..kalau org tak nak baca..kita baca utk kenangan di ari tua kan..tu lagi kerlazz tau jah..

LuN@_aiDi said...

rajin uolls tulis pjg2^^_
banyak idea nak tulis tuh bagus ler(:

Hanie_Dew said...

ko nak aku komen pasal entry panjang pendek ke..err no komen. kadg kite rasa cam nak buat n3 pendek tp tak sedar ter-panjang kan. bukn salah kita. cam aku komen ni.ter-panjang lak komen aku kan.hahaha..

kaler bag lawa. design bag comel. harga pon comel.belum cabut tag dah masuk blog. hebat bag ko. hihihihi..=)

Fara E's said...

aku tadelah hot bagai nak update tiap2 ary , sobsob

Ijah EmoTemo said...

nm >> erkk kenapakah menguap? heheheh

Ijah EmoTemo said...

azam >> heee iye betul tu :) kdg2 tak boleh jgk asyik ikut telunjuk org lain ;)

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hikhikhik , dah lama simpan hajat nk handbag baru. ngee. aritu baru dpt beli sekali harung. ekekek ;P

ngeee , itulah. kdg2 bila baca balik boleh tersenyum sendiri ahahah ;)

Ijah EmoTemo said...

kak luna >> hihihi , xda la byk idea tp bila nk menulis aje mesti mcm2 benda nk tulis sekali harung. hehe itu yg jadi panjang hiks... tq ! :)

Ijah EmoTemo said...

hanie >> ahahahah.. err err komen je la apa pun meks rela katanya! ahahah :P ahahaha itu mmg tanpa sedar kan :P hakhak ;)

hahahah semua mmg comel. slmt syok je pki. klu tak syok harus lelong dlm belog :P erkk , perli ke hape ni? ahahaha.

Ijah EmoTemo said...

fara >> hehehe update just utk luangkan masa yg selalu berserabut je awak. atleast boleh la rasa lega sikit after menulis :)

Hanis MY said...

I like d blue handbag totemo kawaiiii

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hee kann? kawai sgt! ngee ;)

CIK JATT said...

takpe tulis panjang ker, pendek ker, yang penting kita sendiri puas kan. untuk kenangan diri sendiri.
ehh, ada secret admirer la:)

Jue said...

aku x kisah entry pjg ke pendek ke yg ptg aku bc smpi abis hahaha

ada org bc permulaan ngan ending je..tu yg salah faham slalu blaku hihi

weh ko wat aku tliur negok krushers kfc tu!!oreo eh

Ijah EmoTemo said...

cikjatt >> heee kan! tp mcm syok je klu tulis pendek2 hihihi.

ngee itula ada secret admirer *pitamz hahaha

Ijah EmoTemo said...

cikjatt >> heee kan! tp mcm syok je klu tulis pendek2 hihihi.

ngee itula ada secret admirer *pitamz hahaha

Ijah EmoTemo said...

jue >> ahahah klu baca smpi habis ok la khen :P ahha itu lah pasal tu yg jd salah faham T_T

hihihi , dh lama xminum crusher tu hee. tak ini yg blackcurrant blast ke apa tu heheeh

EZAN IDMA said...

bile u ckp u nak tulis simple, then ok la. tp tetibe u ckp tak jadi lak. it was like funny ok. haha. takpe kalo tulis panjang, gaya cite manrik its ok wat. i suke je bace, janji ta merepek. nice one :)

tiefazatie said...

bestnya..hehe

MamaYatie said...

kalo pendek sngt pun kdg2 tak best juga...baru nak baca dah abis..hahaaaa

aleen aiden said...

barang baru serba purple nampaknya. :)

Ijah EmoTemo said...

ezan >> hihihi , kelakar eh? hiks. ngeee. itulaaa pening jgk kdg2 nk tulis pendek ke pnjg haahah ;P

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi best2 hehe

Ijah EmoTemo said...

kak yatie >> ahahaha iye tak iye jgk kan eheheh

Ijah EmoTemo said...

aleen >> ehehehe ;)