Home

Wednesday, September 14, 2011

Koleksi FM Bertambah ! Yeehaaaa ! :D

NOTA :: Ini merupakan entry AUTOPOST.


Kalau korang semua pernah baca entry-entry aku sebelum ini , korang mesti tahu yang aku sangat obsesi dengan beberapa perkara. Mueheheh. Selain daripada Tulip , aku sangat obsesi dan terlampau minat dengan Fridge Magnet atau nama ringkas nya FM. Pada asal nya aku cuma di beri FM oleh ibu kepada kawan aku yang bercuti ke Europe dan beri aku FM dari Germany. Selepas itu kawan aku Cik Kekure yang pulang dari Vietnam beri aku FM jugak. Lantas menimbul kan minat yang luar biasa untuk mengumpul FM dari luar negara katanya. Hiks.

Padahal FM dalam negara tak pernah kumpul wehh. Keychain tu ada lah kan? Hiks. Kalau keychain memang aku ada sikit-sikit. Dari Jepun , Korea , China , USA , Mekah dan ada lah beberapa lagi. Aku pun dah lupa. FM pun dari 2 koleksi telah menjadi kepada 9 koleksi wokey? Nampak sikit tapi keterujaan aku sangat melampau-lampau. Mueheheh. Sekarang aku ada FM dari Germany , Vietnam , Korea , Dublin , Ireland ( ada 2 ) , Indonesia (Bandung) , London ( ada 2 ) dan terbaru aku dapat FM dari kawan aku , Kak Fieza iaitu dari Gold Coast , Australia ! Yeehaaw.



comel kan FM yang baru aku dapat ni?
berbentuk selipar lagi uolss.

Kak Fieza siap kasi aku bear kecik yang comel dari Australia.
hiks.

TQ Kak Fieza !
;)

Aku yang masa tu pergi rumah terbuka Hazama AF9 terkejut jugak lah kan tiba-tiba Kak Fieza hulur FM ni dekat aku. Mahu tak terkejut kan? Memang aku pesan tapi feeling terkejut? Keh keh keh :P Ni nak sayang ketat-ketak jugak dekat Kak Fieza ni ! Haha. Memang tahap obsesi mengumpul FM aku ni pernah sampai tahap aku nak beli okeh? Banyak je yang jual. Harga boleh tahaaan weh. Menangis jugak lah aku tengok. Pernah je hampir-hampir nak beli tapi tapi tahan nafsu ni weh. Kang kopak duit aku beli benda-benda alah ni. Dah lah ekonomi kewangan tengah tak berapa nak stabil khen? Hiks!

Begitu lah cherita nya! Aku sangat-sangat happy ye bila dapat FM semua ni. Hehehe. Hari tu dapat FM dari London , sepupu aku MassyWassy kasi kan? Lepas tu dapat dari Kak Fieza pulakk. Hehehe. Banyak betul dapat FM Syawal ni kan? Hihihi. Alhamdulillah , rezeki okeh. Bukan mudah nak dapat FM dari oberthesea ni kan? Nak pergi ke negara-negara tu macam tssk tak tahu bila. Jadi syukur lah mereka-mereka yang dah sampai ke sana kasi aku FM kan? Hiks.


koleksi keychain dapat dari kawan-kawan.

ngeee. penuh okeh? sekarang terpaksa buang kejap dekat situ sebab nak tepek menepek nota hehehe.



FM Dublin / Ireland dapat 2 sebab aku demand mintak dengan Kaka Kia muehehe.
FM Germany mak kawan aku kasi. 
FM London dari Kaka Ana.
FM Vietnam dari Cik Kekure.
FM Korea dari kawan sekolah , Kak Pah @ Sharifah Shaza hihi.


heh , tak ada kerja snap FM kesayangan :P



koleksi bertambah lagi satu.

FM Indonesia ( Bandung ) dapat dari Kaka Ekah , Kaka Atie dan Kak Fieza yang bercuti ke Jakarta / Bandung.


oh yeah koleksi bertambah !


FM London dapat dari sepupu tersayang Dr MassyWassy.

pergh koleksi kian bertambah ni.
makin teruja aku !

Kisah nya saja-saja nak tunjuk koleksi-koleksi FM aku ni. Mana tahu kot-kot kalau ada rezeki ada orang nak kirim FM dekat aku lagi ke? Mueheheh , pang bertalu IjahEmoTemo ini kan? Hakhakhak. Kalau ada yang nak kirim , aku okay aje. Muahahaha. Hiks. Lagipun aku saja-saja tulis entry ni sebagai kenangan dan penghargaan aku untuk mereka-mereka yang tak pernah lupa pada aku untuk memberi FM ini kan? Terharu sangat bila ada sahaja buat tangan / souvenir dari kawan-kawan bila mereka ke mana-mana ni. Hiks.

Pergh , bila tengok gambar-gambar FM dalam entry ni macam makin teruja nak kumpul FM lagi weeeeh! Pergh pergh. Korang ada tak berminat kumpul FM macam aku ni ek? Hehehe.

Terima kasih sudi baca entry ini :)


48 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nnt ai tayang semua fm yg ada kt japan plak ngeee

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hikhik , sila2 uols! ai punya baru sikit je ni hehehe

fiqaliqa said...

wow. mesti penuh fridge die dah ni. comelll la sume fm tuu :) nak satu buley ? hee

cekmet said...

cantiknyaa!

mizzkechique said...

suwitnye FM selipar tu..

Ijah EmoTemo said...

fiqa >> hihi tak letak dkt fridge sbb FM yg Germany tu hampir2 nk pecah. tskk. terus gerun nk letak dkt fridge hehe..

err boleh boleh boleh tgk aje ekekek. gurau aje ;)

Ijah EmoTemo said...

cekmet >> kann! hihi

Ijah EmoTemo said...

mizzkechique >> kann! comel aje! hihi

azam said...

wah ....sama, saya pun suka FM ni....kalau g mana² mesti beli byk²

Run Away♥ said...

wah...best nyer...lau dpt simpan loleksi mcm ni...;d

Afiqa Dayana said...

yg fm couple tu dari mane ?
comell ! hihi :D

tiefazatie said...

serius..jeles gle!sume fm oversea nie!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bestnya.....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh.. banyak giler koleksi ko.. anti kalau dah xminat lg ngan fm ne, ko bg je aku ye. hehe :)

syieda_joy said...

byk nye FM kamo...syieda br dpt kmpul 5.. kihkih.. ^_^

Ijah EmoTemo said...

azam >> hihi itu la! sgt suka kumpul FM. hihi.

Ijah EmoTemo said...

run away >> hihi mmg best! mula2 saja2 nk kumpul tp skrg dah tahap teruja nk kumpul byk2 hihi.

Ijah EmoTemo said...

afiqa >> yg couple tu satu dari vietnam satu lagi dari korea! mmg comel kan? hihi

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi jgn jeles meh. heheh ini semua org kasi ni hehehe.

Ijah EmoTemo said...

ladyzul >> hihi mmg best ;)

Ijah EmoTemo said...

taufiq >> ahahaha boleh boleh tp kena byr la :P ahaha

Ijah EmoTemo said...

syida >> hihi ada org lain lg byk kot. hihi. chayo' chayo'! hihi

PinKy MoMMa said...

jeles! jeles! jeles!
saper nak bagi ni huhu..

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hikhikhik , jgn la jeles akak! heheheh

Hanis MY said...

wow best2...akak pun peminat tegar FM jugekss...

Hanie_Dew said...

ohh..pengumpul FM jugak.samala kita. aku pun ada banyak. some aku paksa kawan kwan aku yang pegi travel belikan aku sama ada ikhlas atau tidak.. hhuaahahahahahahaha..

**kek tu cun secun pembuatnye ke. hehhe
gurau je.

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hihi yeayy! sama la kita hiks.

Ijah EmoTemo said...

hanie_dew >> ngahahaha sama la kita uolss!! ijah ni pun semua senang suka hati je memintak mueheehhe. tp slmt dorg kasi dgn seikhlas hati yg mungkin muahahah :P

Daddy Ziyyad said...

saya pun suka kumpul FM..ekekekeke..

oh ya, wife saya pun amat gemar tulip!!

bulan depan saya pergi western australia ...Insya allah kalau nak FM, saya belikan...cenderahati...:P

email kat saya alamat rumah: drfaizie@yahoo.com.au

Ijah EmoTemo said...

daddy ziyad >> hihi yeay ada jgk org yg suka kumpul FM. hihihi.

wah! kirim salam dkt wife awak ek ? :)

wah betul ke ni? hihi , nnt ijah email ye? hiks. ahaha nk melompat suka gituew hiks.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..cntik2 semuanya...

Ijah EmoTemo said...

nuyui >> hihi kann! cantik and comey je sume ;)

Ema Razali said...

waa bestnye comel2 <3 ema just ada FM from Dubai jek. haha

Ijah EmoTemo said...

ema >> hihi , itu lah pasal. comel2 je semua ni. hehe. nk letak dkt fridge pun takut. heheh. oh ok la tu. hihi

wahida said...

saya pun suka kumpul FM...suka sejak berblog ni...

dah byk jugak FM kat peti ais tu...hehe..

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

wah..wah byk yg telah dikumpul..nice

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

Ijah EmoTemo said...

wahida >> hihi ijah suka after kawan mak ijah mula kasi dkt ijah ;)

heee ;)

Ijah EmoTemo said...

qaifa >> hii! :)

heheh boleh tahan byk la hihi. tq ya! ok will do! :)

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaa
nak satu bole?
hahahaha
sgt la untung ni
byk sedara
kengkawan bejalan rata riti
dapat kumpui FM na
mimi ingat hitz.fm tadi...penye menatang magnet tu
kikikiki

Ijah EmoTemo said...

aimie >> hihi err tgk je boleh ekekeke.

ahaha itula , alhamdulillah rmi saudara mara dgn kawan2 byk jalan2 merata. terus la memintak buat muka tak tahu malu. ekekeke :P

ahahaah iye ke? adoiyaii ahaha.

[sutera kasih] said...

tiba2 sy pun teringin nk kumpul FM huhu

Ijah EmoTemo said...

sutera kasih >> hehe jom join the club! ekekeke. mmg best kumpul FM. klu beli pun boleh jgk. ada bk blog yg jual fm tp harga dia perghh. menangis jgkla. hihi

KhaiRin said...

bleh bertukar2 FM ni nnt

Ijah EmoTemo said...

khairin >> hihihihi

Jue said...

Aku x bape fancy tp suka tgk org yg kumpul sbb nmpk cantek kat peti ais diaorg hehehe

Sbb aku mls mgemas hahaha jd jarang kumpul mende camni wp slalu dpt gift FM =)

Ijah EmoTemo said...

jue >> ngee. ijah just kumpul tp xletak pun dkt peti ais. ngehehe sbb takut pecah. tskk.

ahahaha... ijah pun simpan mcm tu aje :P

Teratak Hami said...

Salam,
Thanks sebab sudi tingalkan komen kat blog akak.

Akak pun peminat FM. Nanti aklau akak rajin buat GA, join tau!!!

Ijah EmoTemo said...

teratak hami >> ngeee sama2 akak. hee. oh sure akan join klu yg berkaitan fm hihihi. :)