Home

Monday, September 26, 2011

Rezeki Lagi. Alhamdulillah.

Cuma nak menulis entry santai sahaja kali ini sebab tengah tak ada bahan untuk nak meng-update benda lain. Dah kehabisan idea dan kehabisan stok cherita bergambar. Rasa nak meraung tak? Rasa kan kau Jah update hari-hari minggu lepas , last-last dah tak tahu nak update apa. Tssk. Ehem. 

Last weekend , aku agak ber-emosi sikit memandangkan banyak perkara yang berlaku dan terutama nya bila tahu banyak gambar-gambar dalam HDD yang aku beli awal tahun ini ke entah bila aku dah lupa pulak , sudah hilang. Gambar-gambar dari handphone lama , gambar-gambar dari kamera kakak aku , gambar-gambar kenangan dengan kawan sekolah yang kebanyakkan sudah berpindah , sudah bertukar sekolah semua lesap begitu sahaja tanpa back up lain. Sadis tak? Paling penting gambar Maher Zain dan video Maher Zain yang meks penat-penat meredah Shah Alam malam-malam buta dengan kawan meks pun hilang. Bukan setakat gambar tapi rasa nya banyak lagi benda lain yang hilang dan aku boleh tahan tertekan ye sebab langsung tak ada back up lain. Ok aku nak nangis lah macam ni. -_____-'

Tapi di sebalik kesedihan , Tuhan mencalit kegembiraan sedikit di dalam hati. Mungkin tak mampu mengubat sepenuh nya dengan kehilangan gambar-gambar tersebut but boleh lah merawat sedikit rasa sedih tu. Sabtu lepas aku lihat di dalam Nuffnang ada memberi aku lagi satu ketul Buffered Earning. Alhamdulillah , ini semua rezeki. Macam biasa , sebagai belog picisan harus lah nilai dia masih sedikit. Ngeee.


terima kasih Unilever Magnum Royal Treatment :')

terima kasih Nuffnang :')

lain kali kasi lagi banyak BE ye. ngeh ngeh ngeh :')

Nak update masa Sabtu lepas agak malas sebab macam aku cakap aku tengah ber-emosi dengan HDD aku tu kan? Jadi aku tak mahu entry aku hari tu jadi layu dan sayu. Aku memang sangat sedih ye sebab banyak sangat gambar-gambar yang hilang dan ini bukan kali pertama gambar-gambar aku hilang. Aku stress betul lah bila selalu sangat hilang gambar. Aku memang kalau update entry menggunakan gambar dan mujur gambar-gambar dari kamera aku dah memang back up siap-siap dalam laptop. Kalau tak , nak buat apa? Meraung 40 hari 40 malam? Atau tak update langsung belog? Tsssk. 

Dah lah malas mahu cherita benda sedih :'( Korang ada dapat BE baru tak? Moga-moga rezeki korang pun ada juga sama macam aku. Amin.



Terima kasih sudi baca entry ini :')

40 comments:

msredcheesecake said...

Congrats dpt be. Dpt mengubat kesedihan.. Saya susah sgt nak dapat.. Heee...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

amin moga bertbh BE ek
boley belanja tutti frutti kat ai nnt ngeeee

WuMing said...

Wah... masyukkkk...

Teratak Hami said...

Di sebalik kesedihan ada rahmat !!!

Sabau je dik ... today is Moday Blues. Harap2 esok awak ceria semula.

cik Dil said...

leh la belanjaa..^^

siti kektus said...

wewiitt. dapat be baru dah. tahniah2. boleh belanja aiskrim kan. ;)

miloais said...

hoyehhhhhhhhhh!~
share 50 : 50 hoccay!
hik hik hik

nokkk... sabar ye bab gambo2 hilang tu
tak pe... mana tau... lenkali ada lagi konsert maher zain...bleh le uols snappy2 tak hengat donia kekdahnya!

ps : gi tak umah abg dini semalam????
citer plssssssssss!~ hiks

tiefazatie said...

untungnya kamu lalink..jeles ai tau..

MamaYatie said...

huhu..ciannya..takde rezeki la tur..
tahniah BE lagi, samalah kita, ada 2 ketul tengah menari2

Ijah EmoTemo said...

msredcheesecake >> ngee tq ya. itulah dpt jgk mengurangkan rasa sedih :'( oh tak apa insyaAllah next time akan dpt k! :)

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hihihi. alhamdulillah. insyaAllah. hahaha , insyaAllah dpt byk BE boleh la belanja TF cup kecik keh keh :P

Ijah EmoTemo said...

wuming >> heheh alhamdulillah :)

Ijah EmoTemo said...

teratak hami >> itulah. mungkin akan ada rahmat dan hikmah di sebalik nya nnt :)

heee mmg tgh bersabar aje ni. hehe tq ya :)

Ijah EmoTemo said...

cik dil >> hihi boleh boleh belanja roti canai mahu? erkk ahaha

Ijah EmoTemo said...

siti >> hihi alhamdulillah dpt lagi 1 ketul. ngeee. ahahah boleh , insyaAllah :)

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> hakhakhak tehtaaaap! ekekekekek.

hmmm itulaah.. ai redha je la. anggap je la tuhan nk uji aiols supaya ai lebih beware dgn segala benda ni. hahahah bila entah dpt jmp lagi maher zain nangiss!!

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hehehe alhamdulillah , rezeki gitu. hehe.

Ijah EmoTemo said...

kak yatie >> hmm itu lah kan. tak ada rezeki kan. hehe.

tahniah jg ye. :)

tiefazatie said...

iya..syukur la..rezeki2..hee

Hanie_Dew said...

ok.dpt BE baru. boel banjer tuti frutti. lalalalala..xpe la sume yg hilan gtu mungkin akan diganti dengan yang lebih ohsem! chill!

Razil Tahir said...

pasal gmbar tue... sabar la...
for BE... congratz!!! XD
nak jugak... share la tips skit... hehe

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi , itu la :)

Ijah EmoTemo said...

hanie >> hihi insyaAllah.. hahah. hee itu lah. kita tak tahu kan :) thank you ya :)

Ijah EmoTemo said...

razil >> tq , yups mmg bersabar aje la kan hehehe.

thank you. hehe tips? alamak tak reti plk nk kasi tips heheh

Achu said...

Alhamdulillah.....tapi same la kita back up xda.....hancusss semua kenangan....huhu

Cik Kamoo said...

wah rezeki neh! Alhamdulillah

ZaNa aDieyZa said...

bestnya bila BE bertambah kan.. congrats!

sitiezahim said...

huhuhu...syedihnye kan..akak ni, jangankan gamba, t shirt hilang pon akak sedey dek...uwaaaa

Ijah EmoTemo said...

achu >> alhamdulillah rezeki.. ngee sama la kita. sedih tetap sedih tp itu la redha je lan kan :(

Ijah EmoTemo said...

cik kamoo >> alhamdulillah rezeki :) tq ya! :)

Ijah EmoTemo said...

zana >> alhamdulillah rezeki kan heheh. tq ya! :)

A retarded kitty said...

untungla, aku punya BE tak gerak-gerak dari hari tu

Ijah EmoTemo said...

kak siti >> kannn? benda2 yg berkaitan memory and life ni mmg tssk boleh bikin nangis woo hehehe

Ijah EmoTemo said...

A retarded kitty >> heee. alhamdulillah rezeki :)

tiefazatie said...

eh..cube try gune software recuva yg free tue..blh x cari blik yg hilang tue??hard disk ke yang?

Ijah EmoTemo said...

ifa >> err iye ke? ok nnt ijah try ye. thanks! :)

KhaiRin said...

kena belanja ni

Mr.PinGu said...

i sekali pun xpenah dapat huhu

Ijah EmoTemo said...

khairin >> hihi insyaAllah :)

Ijah EmoTemo said...

inche pingu >> heheh takpe cuba lagi next time k :)