Home

Friday, September 9, 2011

Supik Gelenya!

Rasa nya sudah beberapa hari aku tak update apa-apa kan? Sebenar nya aku memang malas nak update macam-macam sekarang ni. Setiap hari makin sendu je dengan macam-macam masalah. Nanti benda lain yang nak di tulis , benda lain pulak yang tertulis. Tak ke macam-macam tohmahan pulak orang dekat aku nanti kan? Err ok.

Sebenar nya jugak kan , hari tu ada jugak aku gigih menulis panjang lebar ala-ala luahan hati dalam entry tu. Tapi sebab aku fikir baik dan buruk mem-publish-kan entry itu , maka aku batalkan hasrat. Bayang kan , aku mengambil masa hampir 2 jam untuk menulis entry itu ala-ala mengarang esei untuk BM then aku tak publish? Rasa nak menyumpah jugak sebab tak nak publish tapi aku takut aku menyumpah kemudian nya sebab terlalu ikutkan perasaan tulis ikut suka hati aje kan? Ehiks.

Ok , ini nak tepek sekeping gambar tentang hari Selasa yang lalu. Kejadian yang membuatkan air mata aku tak berhenti-henti menitik dan macam tak tahu bila nak berhenti. Tsssk. 


:'(

kelik untuk kelihatan lebih kachak dan chantek -__-'

Memang di Facebook mahupun di Twitter aku , aku tulis tentang itu. Sukar untuk di luah kan di dalam belog walaupun ini lah medium yang paling sesuai untuk meluahkan apa yang tersirat dalam isi hati kan? Well , tak apa lah. Cukup sekadar hanya aku dan Allah sahaja yang tahu apa semua itu :) Lagipun segala nya pun telah selesai dengan baik. Alhamdulillah. Cuma macam aku tulis itu lah , Allah tidak pernah jemu memberi aku ujian dan aku juga tahu Allah juga tidak pernah jemu mendengar doa aku. Alhamdulillah , aku bersyukur Allah mendengar doa aku dan memakbulkan doa aku agar semua nya di permudahkan.

EH! Tapi perasan tak tajuk entry ini dan isi macam melencong ke lain sangat kan? Muehehehe. Sebenar nya kan aku macam ala-ala tak tahu nak kasi tajuk apa. Ngeheheh. Itu yang terus tulis aje apa yang terlintas. Supik Gelenya itu sebenar nya plastik kalau dalam dialek Kelantan. Gelenya pun ada maksud lain as mengada-ngada dalam dialek Kelantan. Ngeh ngeh tetibe mengajor orang kan? *pang*

Nak tepek lagi satu gambar boleh? 


Tssk. Sebenar nya kan , nak ambil gambar atas ni jadi kan as header. Malang nya aku tak cukup kreatif dan tak cukup alat nak meng-edit , maka memang haram jadah aku tak boleh buat apa-apa. Tsssk. Sadis betul tengok header belog sendiri yang kuning menyala macam apa aje kan? Orang lain punya semua cun-cun , aku punya macam haram jadah kan -___-' Tak ada siapa-siapa ke nak buat free dekat aku -___-' Pergh , gila tak tahu malu meh. Haha. Sah tak ada idea nak menulis lettuew kan?!!

Kesah nya la kan ... Well , aku rasa cukup sampai di sini dulu aku menulis. Makin panjang makin merapu pulak kang. Hehehe. Oh ya , macam mana dengan raya korang? Aku pun tak tahu kenapa sendu betul raya aku tahun ni. Tssk.


Terima kasih sudi baca entry ini :)

22 comments:

Cik Diana said...

ngeee~ kita tahu.. plastik.. huhu..

mase mula2 dOk qlate dop tahu gOp menante apO supik gelenya.. lame2 bile tanye saing pahe dOh la.. :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ni pow baca ala2 karangan esei spm jugak uols cuma versi sempoi sket...hidup ni mmg gini mcm umur uols dia byk nk explore benda baru...cuma boley ckp belajar sabar selagi boley sabar ek...

nak header ker??? tema apa...meh ai try design kot2 la berkena nanty :D

Ijah EmoTemo said...

cik diana >> hihi. ijah pun sebelum ni blur je bila umi ijah ckp supik gelenya... ekekek.. sbb selalu nya pgl supik je ahaha :D

DanieL AdiE said...

My raya?

Just fine..huhu

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hihi , itulah. bygkan klu buat esei mcm ni dlm SPM. tssk mahu pitam org baca. ahaha :P

heheh , itulah. mmg bersabar selagi boleh wlupun kan dlm twitter err mcm hilang sabar -___-' hehe.

hehehe , boleh ke kaka ayu? ai mcm biasa la nak tulip voleyh? ahahah. *pang bertalu* psst : nk watermark jgk ahaha

Ijah EmoTemo said...

daniel >> hihi bagusla klu ok je :D

ishiko said...

raya was ohsemm!!!
hehehee...


supik gelenya pun buleh..
jabe rok rak ke

Ijah EmoTemo said...

ishiko >> oh yeah! hihi.

errr ahh sudahh tak paham dah ni. ekekekek.

miloais said...

anak sedara penah mintak kat iols
nak makan beledo...
adehhhh!~ iols tak paham apa ke bendanya itewww!
ekekekekeke

nokk... masih ada masalah pasal kes dulu tu ke??? :o
meh stori-mori ngan iols
bagi kurang skit tensen uols tuh!

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> ahahah beledo tu agar2 la kaka milo ahahah...

ai pun kdg2 ada masalah jgk klu mak ai dh keluarkan bahasa "dalam" dialek kelate ni. mahu tercengang ai sepuluh minit wakakaka :P

hiks , ni masalah lain. takpe nnt bila kita ber"parti" buih , ai akan cerita dkt yu ok! :) thx ya! :D

H.J said...

supik rorak..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe teringat kat u dulu member slalu sebut pasal upik gelenye..sampai skrg xtw ape mksd nye...haha

Ijah EmoTemo said...

HJ >> hihi blur jap tadi baca. ekekek

Ijah EmoTemo said...

syafiqah >> hihi , ijah dulu pun blur je. skrg baru tahu maksud nya hiks. :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Juwita Jamaludin said...

ijah.. thanks singgah blog akak.. ni geng2 ayu ke ni

Ijah EmoTemo said...

wanita2u >> insyaAllah :) tq for the info! :)

Ijah EmoTemo said...

juwita >> sama2 :) a'ah geng kaka ayu jgk hihi.

tiefazatie said...

sabo je la..huu..
ifa xde mood nie..hee

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi. awat ifa? heheh

KhaiRin said...

hehehe

mcm2

Ijah EmoTemo said...

khairin >> heheh