Home

Tuesday, September 20, 2011

Dating Dengan Si Dia ! Ahaks :P

Ingat lagi tak aku pernah tulis entry tentang Teaser 1 Malaysia versi Aku? Okay ini cherita yang berkaitan dengan gambar Tutti Frutti. Hihi. Minggu lepas aku sempat pergi ber-dating dengan Si Dia. Alah , bukan pergi jauh pun. Pergi ber-dating dekat Wangsa Walk Mall aje memandangkan itu tempat yang sangat dekat dengan rumah aku. Tapi sejak bila pulak IjahEmoTemo sudah ada Si Dia ini? *pintal bantal* Ngeh ngeh ngeh.


Agak-agak korang aku ber-dating dengan siapa? Tak boleh nak agak? Dah dapat agak? Atau teragak-agak? Cehh. HAHA.


Aku sebenar nya keluar ber-dating dengan kakak aku. Kebetulan dia berada di KL , well dia bermastautin di Shah Alam sebab dia sekarang belajar di sana aku pun keluar lah sekali dengan dia. Memang sekarang aku kalau nak pergi mana-mana cuma dengan family members aje. Itu lagi selamat kan dengan keadaan aku sekarang ni. Huhuhu. Jadi kitaorang pun keluar pergi WWM sebab kitaorang dah lama tak lepak sama-sama in mean lepak dekat luar yang menikmati panorama alam. Boleh macam gitu? Hihihi. Bila dia cuti 4 bulan hari itu pun , kitaorang tak pergi mana-mana , eh ada pergi the curves kan? Hehehe , itu pun setakat itu aje lah. Lain-lain nan hado. Jadi kebetulan tengah cuti Hari 1 Malaysia ini kan , maka kitaorang ambil kesempatan untuk keluar berdua-dua-an di WWM. Tempat dekat aje pun , senang dan dah tahu nak lepak dekat mana :P


Mula-mula sekali kitaorang pergi tengok wayang. Kakak aku nak tengok Raya Tak Jadi dan aku pun teman kan aje lah. Memang kalau bab-bab nak tengok wayang aku lagi suka download actually. Hihihi. Aku pernah ada kejadian hitam dalam panggung wayang yang sampai pucat lesi muka aku sampai aku sangat fobia atau trauma maybe bila duduk dalam gelap. Hehehe. Forget it benda yang dah lepas. Cuma kan aku sangat bengang dan menyirap dengan orang yang suka betul potong line ketika orang lain sibuk beratur panjang berjela. Aiyoo tak ada sikap 1 Malaysia la. Eh ada kena mengena ke? *maybe aku akan buat entry pasal benda alah tu kemudian , just tulis sikit dahulu , heh. Kemudian , kitaorang pergi ke Popeyes sebab lapar lah pulak. Try jenguk foodcourt WWM , macam tak ada selera nak makan situ. Ceh , demand but why not sekali sekala kan? Hehehe.


Atlast kitaorang decides : POPEYES.



ahh mata sangat sepet di sebelah kiri. *nangis*
macam dah kena belasah aje mata tu kan? *meraung*


kakak ku *wink*

Lepas sahaja selesai makan di Popeyes , we all decided untuk pergi jalan-jalan dekat dalam WWM. Yes , we're bored and tak tahu arah tuju nak pergi mana actually. Heheheh. Lepas tu aku macam dah lama betul mengidam nak makan sesuatu ini tau. Like seriously jealous wokey tengok ramai kawan-kawan aku dah makan benda alah ni and even kakak aku pun dah makan benda alah tu tak tunggu aku tauuuu!! *dush dush*

Nak tahu apa benda? Nak tahu tak? Nak tak? *lempang*


yes , Tutti Fruitti. atlast !!

Iye benar , aku memang dah lama gila craving for Tutti Fruitti. Tssk. Asal nak makan aje ada aje halangan nya kan? Atlast , masa lepak last week with kakak aku , tertunai lah hasrat di hati. Eh macam trademark belog Kak Ina KL la? Hihihi. Bila nak choose frozen yougurt tu khen aku memang ada macam-macam keinginan. Kakak aku cakap better pilih Chocolate but dalam hati terkinja-kinja nak yang perisa Blueberry ke Strawberry ke atau apa entah , aku lupa. Tapi sebab aku tak mahu beli mahal-mahal then aku rasa tak best , jadi aku turut kan aje. We ollz choose Chocolate! Ngeee.

Kitaorang pilih untuk campurkan dengan strawberry , buah kiwi , choc rice , coklat apa entah lupa nama dengan hershey syrup. Semua sekaliii 17 hinggit. Hehehehe , mahal ke? Ok lah sebab kitaorang pilih medium cup dan froyo tu kitaorang letak banyak jugak. Mahu tak bantai RM 17 kan? Ok lah atleast tak lah mencecah RM 30. Ekekekek , lepas ni tobat tak mahu letak banyak-banyak. Wakakka , dasar kedekut khen? -.-' 


strawberry menyorok dalam tu. ekekekek.


muka heksaited tak pandang kiri kanan posing macam tu kan? keh keh keh.


aku kongsi dengan kakak aku. rasa nya tak mampu nak habis kan seorang diri :/

Well bagi aku rasa Tutti Fruitti ni best. Sekali makan terasa nak makan lagi. Hehehehe. Aku hampir-hampir nak pergi masuk balik dalam tu sebab nak beli yang cup kecil. Ngeh ngeh ngeh. Bukan pasal apa , sebab aku punya tekak dah feeling nak sakit. Jadi mula lah nak ngada-ngada nak makan ais krim lah hape ke kan? Ekekekek. Tapi rasa dia memang sedap lah. Sampai sekarang ini pun masih boleh terasa ke-lazat-an dia. Cehh. HAHA. Lama jugak kitaorang lepak dekat Tutti Fruitti ni. Eh sebelum lupa , Tutti Frutti ni bukan dalam WWM tapi di luar kawasan WWM. Jalan tak sampai lima minit aje pun. Tapi kena melintas jalan aje lah. Hehehe.

Jadi nya , dekat Tutti Fruitti tu kitaorang memang lepak lama jugak. Maybe dalam sejam setengah kot? Sebab lepas tu aku nak rush pergi open house BFF aku. Itu later aku cherita k? Ngeee. Banyak jugak kitaorang berSS khen? Dah orang sekeliling macam tak ambil kisah apa yang kitaorang buat but if they're kisah sekalipun , hade ku kisah Julia? Gitueww. HAHA. Memang just for fun aje pun ambil gambar tu. Sebab lately kitaorang dah jarang ambil gambar ber-dua - dua-an ! Lepas tu aku punya gambar pun dah macam kurang yang cun-cun nak letak as pic profile dekat FB mahupun Twitter. Kang letak gambar dengan Aaron Aziz tu , korang cakap aku punya demam tak kebah-kebah -.-' HAHA.

Ok jom layan gambar syok sendiri tapi tehtap cun *pang* HAHA.





EH 3 KEPING AJE? KENAPA 3 KEPING AJE? KENAPA? *petir

Sudaaaaah , tak perlu tepek gambar SS banyak-banyak. Simpan buat stok takut tak tahu nak update apa lepas ni. HAHAH , gilaaa kauu!! Ngeh Ngeh. Sebenar nya tak tahu nak update apa lagi sebab kekeringan idea pulak bila dah tulis panjang-panjang ni. Hihihihi. Sebelum apa-apa ini entry auto post ye kawan-kawan. Sebab aku nak jimatkan masa untuk blogwalking actually. Atleast tak ada lah aku kelam kabut nak blogwalking lagi , nak update belog lagi and nak buat benda-benda lain lagi. Atleast aku membuang masa dalam sejam macam tu dah dapat blogwalking banyak blog khen? Hikhikhik.

Well nak cherita apa lagi? Oh yeah , ber-dating dengan kakak aku hari tu memang sangat seronok sebab masa tu kepala otak tengah serabut dengan macam-macam benda and bila dapat keluar macam itu dengan tak di rancang nya memang sangat best. Hiks. Rindu pulak nak ber-dating macam tahun lepas. Ngeee tak apa itu lepas SPM ye? Hik Hik Hik :P 

Dah tak ada nak update apa-apa lagi kan? Tak ada kan? Okbai.



Senyuman adalah penawar duka yang terpalit di dalam hati ini. :')

Terima kasih sudi baca entry ini :')




32 comments:

Cik Diana said...

cedap nyer tutti frutti!

PinKy MoMMa said...

dik oiii akak teringin nak makan TF dah lama tapi tak dapat dapat ni camner ;p

ganu tak dok pulok...aduhai kena tggu balik KL lar nnt huhu

Ijah EmoTemo said...

cikdiana >> mmg sedaaap! weee

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hihihi. sabar ye akak. ijah ni pun TF dh bertapak lama dkt WWM baru aritu dpt pergi *nangis ekekek.

aaaa , maybe tak lama lg ada la tu cwgn TF dkt t'ganu. dkt kelate pun dh ada tu :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sampai hati tayang tutti fruitti lagik uwaaaa...sob sob

ai pow benci org potong Q taw...nasib baik kat jpn x der perangai buruk gitew ngeeee

Asmara said...

x pernah rasa tutti frutti ni. sedap sgt eh? nnti balik msia harus terjah nih. :D

Hanis MY said...

ouch i likee detim nak2 makan eskrim pastu eskirm TF plak tu atoiii

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ekekekeke. bawak bersabo kaka ayu... sbb ari jumaat ni akan ada lg 1 gmbr tutti frutti. ekekek. kijam tak ai noks? errr

kann? stress noks dgn org perangai potong Q mcm tu pastu boleh buat muka tak bersalah. choii

Ijah EmoTemo said...

asmara >> hihi rasa dia mcm aiskrim biasa je tp ada la rasa lain2 sikit. heee.

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hihi kann? syokk je dating mcm ni ahah biar dgn kakak je pun. hikss

azam said...

sedapnye...ni yang jeles nih....

nanti malam g sana lah

tiefazatie said...

ala..ebst gle!xmerasa lagi nie..so2b..

miloais said...

iols pun suka tutti-fruiti tu
tapi macam dah lama tak makan

sedap banget kan???
bab rega tolak tepi dulu lah
kalo dah nak makan sangat kan????

Ijah EmoTemo said...

azam >> mmg bestt!! weee ;)

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihihi mmg best! ngeee takpe nnt TF dh ada cwgn dkt tganu rasa ok hehehe

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> kann? mmg sedap! itu la.. tutup mata kejap tang harga tu ahahahah

Hanih Borhan said...

beshnya ada kakak...ni yg ada kakak angkat ni...mengada-ngada,haha...

btw,tutti frutti mmg sedap tp bila sedap dok m'bubuh benda2 tu, sedaplah jgk tangan m'bayaqnya kan...haha

Ijah EmoTemo said...

hanih >> hihi mmg best ada kakak ni boleh ajak berjalan pergi mana2 kan. hihihi.

ahahahah tahu takpe! sedap makan dan sedap membayo. tskk ahaha

Papa Mifz said...

fuh nmpk sungguh menyelerokan...

アヌム ちゃん said...

glemer sungguh tutti fruity ni ye.xpenah rasa pun lagi.huhuu

Ijah EmoTemo said...

papa mifz >> ngeee mmg menyelerakan! hihihi

Ijah EmoTemo said...

アヌム ちゃん >> sis , mmg glemer jgk la skrg hihi.

Nica said...

tak penah masuk tutti frutti lagipun..

pity me :)

Ijah EmoTemo said...

nica >> heheh ijah pun baru je try tutti frutti ;)

mizzkechique said...

ingtkn kuar dgn bf..hehe.. belanja akak TF dik.. huhu

Ijah EmoTemo said...

mizzkechique >> hihihi idak la. meh meh ijah belanja cup kecik. ehiks ahah

Jue said...

oh..br nmpk keadaan mata u beb. sorry to see that. urm ada petua tp takut ko x rela je nanti =) jd biarlah sembuh scara biasa dulu =)

wah g popeyes!faberet weh!! tuti fruti tu x cuba lg. ramai kt sedap. ada ms nak cuba la pastu ltk topping byk2 haha **tamak x aku**

Ijah EmoTemo said...

jue >> hihihi nmpk mcm kena belasah kan? smpi nk pki spek pun takleh sbb mcm berpinar. tssk. err cara apakah? ahahah.

heee ijah teman kakak ijah mkn popeyes smbl menguis ayam dia ahahah.
ahahaha , tutti frutti mmg sedap dan nk byr pun sedap. ahaha. sila2 amik byk2 topping and nnt jgn nangis okeh klu kopak duit mcm ijah *meraung* ahaha

Ati Masrif said...

kak ati pulak dah lama sgt
tak jumpa kakak kak ati
sbb dia marah kan kak ati...sedihhh!

KhaiRin said...

sedap nyer tp x penah teringin nk try

Ijah EmoTemo said...

kak ati >> heheh sabar k! :)

Ijah EmoTemo said...

khairin >> heheheh