Home

Thursday, September 15, 2011

Oh Yeah Raya !

Aku dah tak tahu nak kasi tajuk apa lagi weh. Gegirl sudah kehabisan idea tajuk entry ni. Lantak lah apa pun tajuk nya asal kan ada entry baru kan? Muahahaha. Ini kisah weekend yang lepas. Baru gheti nak bercherita kan? Maklum lah masa sangat-sangat mencemburui kita semua. Tak sempat nak menulis selalu. Itu pun mujur sebelum-sebelum ni sempat update kan? Itu pun aku tulis hari lain tapi just buat autopost dan sekarang ini pun merupakan entry yang aku tulis awal sehari dua kemudian touch up touch up sikit cherita dia dan kemudian nya just buat autopost aje. Senang cherita !

Sabtu lepas aku sempat pergi dua buah tempat untuk beraya. Salah satu nya ke Rumah Terbuka Hazama AF9. Aku cuma teman kan Kak Fieza yang dapat jemputan dari Hazama personally katanya. Aku kalau bab-bab makan okay je lah kan? Hihihi. Tapi kalau yang memerlukan sesak bagai aku tak berani nak cakap ye memandangkan keadaan aku yang tak mengizinkan gitu. Itu pun masa nak keluar rumah pun aku berdoa banyak-banyak jauh kan lah dari pening ke apa ke. Sebab aku memang sangat mudah pening lah terasa nak pitam lah. Itu yang macam spoil kan mood aku kan? Tssk. Sudah bercherita tentang itu.

Jadi pergi ke Dewan Serbaguna AU2 , Taman Sri Keramat , dekat aje dengan rumah aku ni. Sampai-sampai tunggu dalam kereta kejap. Then dalam pukul 3 petang macam itu masuk dekat tempat tu then terus pergi makan sebab lapar. Ngahahaha. Aku melantak tak hengat okeh? Dah lah aku langsung tak tengok AF9 maka nya semua budak-budak AF aku tak heran pun okeh? Kihkihkih. Aku makan tak pandang kiri kanan wokey? Biasa lah , kelaparan katanya! Kalau kata kebuluran macam over sangat kan? Muehehehe. Tapi sempat lah bergambar dengan Hazama sebab dia memang datang meja kitaorang dulu sebab nampak Kak Fieza kan? Hiks.


tempat kejadian.

Dewan Serbaguna AU2 , Taman Sri Keramat.

yang tengah pegang microfon is Toi AF , Afiq AF dengan Mie Raja Lawak.
aku pun tahu lepas orang bagitahu. mueheheh , keji tak statement? ekekekek.



sedondon Kak Fieza dengan Afif AF9 ek?

haha , sumpah aku tak tahu wehh siapa nama lelaki itueww -____-'

Banyak jugak makanan yang di sediakan gitueww. Laksa Penang , Mee Goreng , Lontong , dengan aneka kuih muih dan aku pun lupa apa lagi yang hado. Sebab semua makanan ini semua dah nan hado dalam perut aku. Ekekekekek perlu ke cherita? Ngahahah. Semua nya memang sedap dan banyak kali jugak aku pergi beratur makan kan? Hahahah. Harus lah kan? Makanan free beratur jangan tak beratur weeeh ! -___-'


lontong !

ini aje gambar yang sempat aku snap. muehehe.

gambar makanan lain malas nak amik sebab malu + laju-laju masuk dalam mulut sebab lapar. voleyh gitu? ngahahah


Aku & Hazama masa mula-mula dia terjah meja kitaorang katanya!

kredit pic :: kawan Kak Fieza :)



aku dan Hazama !

sangat baik melayan peminat kan?

pinky gituewww! ;P

Pergh lepas sejam setengah berada di situ , kitaorang bergegas ke Ampang sebab nak hantar kawan Kak Fieza. Perghh jalan sangat teruk jammed nya okeh? Seriau aku tengok. Kanan kiri jammed teruk wehh. Fuhh. Nak masuk dekat Ampang Point tu pun memerlukan kesabaran yang tinggi okeh? Kalau dah hilang sabar agak nya tinggal kan kereta jalan kaki terus kot? Erk. Hahaha. Kemudian kitaorang bergegas ke Taman Greenwood nak kerumah Auntie Ros. Pergh situ lagi dasyat jammed. Dekat MRR2 punya jammed biasa je tapi laluan ke lain tu pergh pergh memang menangis lah kau sorang-sorang dalam kereta. Hahah , mohtif aku gelak? *pang*

Dah lah aku dengan Kak Fieza boleh sesat pulak kan? Ngeh ngeh ngeh. Memang kena bebel lah dengan Pawiee dengan Auntie Ros hahahah. Biasa lah kami memang begini. Wakakak. Matilaaa. Sampai-sampai rumah Auntie Ros , Syafie Naswip pun sama sampai dengan kitaorang yang entah dari mana pun kitaorang tak tahu. Ekekekekek. Masuk dalam-dalam rumah Elfira Loy pun hade! Terus aku jadi pemalu , boleh? keh keh keh *lempang* Cuma kitaorang berdua je dalam Geng Gebata yang hade. Yang lain tak boleh nak datang kan , jadi kitaorang wakil lah kan datang rumah Auntie Ros. Hehehe.

Masuk-masuk rumah Kak Fieza terus terjah almari Auntie Ros sebab nak pinjam novel. Haha. Choii. Then aku pulak malu-malu kan nak pergi makan duduk sebelah Elfira hahahaha. Choii lagi. Dekat rumah Auntie Ros pun makan Laksa Penang lagi wehh. Terbaikk wa cakap luu! Gitueww kau! Then lama jugak lepak rumah Auntie Ros siap borak-borak dengan Elfira. Syafie Naswip entah ke mana dia menghilang kan? Haha. Elfira sangat ramah uolss. Memang seronok berborak dengan dia tau! Tak sangka aku dia seramah itu. Hehehe. Memang friendly and happening jugak lah kan even sikit aje yang ada dalam rumah tu ;)


Elfira yang kecik sangat orang nya dan comel okeh ! 
Hihihi. ;)

erkk gambar dengan tuan rumah kedaung tak ada pulak.
tsskk , tak apa itu next time. 
hihi.

Lepas Maghrib aku dengan Kak Fieza pun balik lah kan? Tak kan nak duduk bertapa lama-lama lagi khenn? Ngeh ngeh ngeh. Lagipun Elfira pun nak pergi hantar adik dia pergi tuisyen. Hee adik dia yang berlakon dalam Stanza Cinta yang watak Som tu ;) Auntie Ros ada ajak kitaorang untuk lepak dekat Wangsa Walk Mall sebab Elfira pun ajak jugak kan untuk lepak situ sekali. Tapi aku dah dapat panggilan hormat dari Umi aku hehehe. Maka jangan harap nak lepak-lepak kheeen? Hiks. Elfira sangat bagus wokeyy , siap turun dari kereta bersalam-salaman gitu sebab dia ingat mula-mula kitaorang akan ikut lepak sama-sama. Heheh. Senang cherita memang bagus lah kannn :)

Haaa kemudian apa lagi cherita nya? Kak Fieza pun hantar aku pulang dan aku pun keletihan. Hahah ada gaya macam ayat novel tak tetibe keletihan kaaaan? Ahaks :P So macam mana weekend last week korang? Esokkk cuti 16 September , ada jemputan rumah terbuka tak? Eh dah nak weekend balik lah , sibuk tanya weekend lastweek apasal khen? Hahaha. Okbai.

Terima kasih sudi baca entry ini :)

48 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

terasa ai baca n3 uols mcm naik shikanshen aka bullet train ...lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ngeee.

hazama itew nasib baik masuk af3 dulu if not harus ai x kenal langsung...lepas af5 mmg x tgk dah af...uwaaaa hentak kaki....


mek awat watermark jadi gitew....?
1 jer yg elok pow....kenapa?? sob sob
over acting betul ai ni

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hihi laju sgt ke noks?\

heee , ai af9 langsung tak tgk noks. bila kawan ai duk bergambar dgn budak af itu ini ai sibuk mkn jah hahahah :P

err err , mcm ai ckp dkt twitter , yg gmbr dua tiga keping tu ai edit sblm ni. yg sekeping tu ai edit pagi tadi. hehehe

KhaiRin said...

raya ngan artis yaaaa

Ijah EmoTemo said...

khairin >> heheh , kebetulan pulak beraya dgn retis :P

Pendamba Mawar said...

fuh artis..:))

oshin-jamel said...

ouch!!!jelesnyeeeee hazama.....really like him..dah la bju pink..jeles²!!!! nnti suh kak foeza kim slm kt die ek....kekeke(mud : gatai)

chiLleD...!! said...

xpenah beraya ngan retis2 ni..hehe

Hanis MY said...

wee bestnyaaa.... huhu dah lama tak tgk af...

Ijah EmoTemo said...

pendamba mawar >> hihi yeap! :)

Ijah EmoTemo said...

oshin >> hihi. minat hazama eh? dia sgt baik melayan peminat wlupun ijah minat dia err so-so je. matilaa ahah. insyaAllah nnt ijah suruh kak fieza smpi kan :P

Ijah EmoTemo said...

chillied >> heee , ni pun kebetulan aje ni :)

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hihi ijah pun tak tgk af dah lama jgk. since yg last year punya kot. heheh

PinKy MoMMa said...

wah ada gbr ngan hazama hahaha...kerlas ko jah ;p

elfira sgt comel okeh..

mizzkechique said...

syiok la dia jmpa retisss.. yeah!!

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> harusss curlast sokmo akak pinky! ahahaha :P

yeapp sgt comel and kecik je dia. ya hampun! ahaha

Ijah EmoTemo said...

mizzkechique >> hihi best la jgk! :)

Hanie_Dew said...

hohoo...ko bole lak tetibe tak pening bergambar sebelah hazama kan. wow. jumpe elfira. bestnye. memang fan sangat kat die sebab die comel dan lawo.

**maceh tgk vlog tu.

Ijah EmoTemo said...

hanie >> ahahah yg ni org paksa suruh bergambar. bergambar aje la kan? hihi.

oh sama2! :)

miloais said...

pegi makan tak ajak pun ye! iols majuk hoccay!
ekekekeke

ahhhhh... lontong sedapnya!
teringin2 nak makan lontong kat gerai nasi lemak kampung pandan
the best hoccay!

MamaYatie said...

"kelas kau jah!" hahaaa

Jue said...

ooooooo..janji ngan hazama eh..dia pakai bj pink, awok bj cam purple pink
kemain..gosip ni!! **gurau je dear**

thx dear sbb g blog jue & hanie **laga pipi jum!**

psst; nxt entry bole wa selit nama ko dlm entry? =)

azam said...

comeynya dgn hazama......

terbaiklah hazama, suka sgt²

Finaz Jaafar said...

huiihhh kte ske suara hazama tapi kalau jumpa kat luar konpem ah tak kenal kot..hahaha

elfira loy tu mmg kte sgt mnt..comel !

WuMing said...

Amboi... sakan...

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> ekekeke tak tahu plk uols akan ikut ai klu ajak nnt? ehh eh ahaha..

wahh dkt kampung pandan noks? harus di cuba nnt! ahaha :D

Ijah EmoTemo said...

kak yatie >> harus curlasstt sokmo :P

Ijah EmoTemo said...

jue >> heh heh , ada jodoh gitu eh oppss! ahahah :P

oh sama2 ! :) meh meh laga pipi ahaha

oh utk apa ek? boleh je heheh

Ijah EmoTemo said...

azam >> hihi kann! terbaik sgt :D

Ijah EmoTemo said...

finaz >> hihihi ijah pun cam tak cam jgk then dah dia mai meja ijah dulu harus kenal terus ahahaha.

kann! comel je elfira :)

Ijah EmoTemo said...

wuming >> ahahah sekali sekala :P

sitiezahim said...

akak ni bab AF memang sukarela hampehkan diri sbb tak minat..kalau minat sikit pon dulu pada Mila..sbb sore dia bes..hehehe

dill said...

syok noh..

dill.

Ijah EmoTemo said...

sitizahiem >> hihi ijah pun rasa nya sgt-sgt dh lama tak tgk AF. itu yg pergi rumah terbuka hazama mcm blur2 tgk dorg2 tu. ekekek.

a;ah suara mila ok la :)

Ijah EmoTemo said...

dill >> hihi syok sbb mkn free ekeke :P

tiefazatie said...

pergh..dasat2..hehe

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi dasyat ke? heheh biasa2 je. heheh

aimie amalina said...

aiseeeeeeeeeeeeeeehhh
begamboo dgn retisssss
hihihi
besnyeee
smbil isi perot
tu yg pentggg
kikiki

Run Away said...

waaaaaaa...sy suka hazama....hik...;d

Chachos Cheezy Wedges said...

perghhhh!! seronok beraya... hahaha...
ramai gler follower.. ader tip x?? hahaha

アヌム ちゃん said...

tak kenal hazama tu.haha.tapi elfira tu penah jmpa masa makan dkt sri damansara dulu.huhu..tp tgk gitu je.tak tego pn.heheh

Ijah EmoTemo said...

aimie >> hihi mmg best la jgk kan. ahahahah itu yg penting okehh : isi perut ahah :P

Ijah EmoTemo said...

runaway >> hihi. hazama sgt nice lyn peminat :D

Ijah EmoTemo said...

chachos >> hikhik beraya mmg la seronok! err tips? alamak tak ada la awak. hihi.

Ijah EmoTemo said...

アヌム ちゃん >> hihi , hazama , juara af9. hihi. ijah pun klu xsebab dia tegur ijah dulu mmg malu nk tegur. ekekek

MiSz fiFiEyQa said...

wahhh..bestnye dpt jumpe artis..sy x pernah pun jumpe even dok KL...haha

meaw said...

elfira mang comei kan,geram je rasa,hehe....alang-alang jumpa mintak number fon dak?

Ijah EmoTemo said...

fifieqa >> heheheh , ni kebetulan aje ni terjumpa :)

Ijah EmoTemo said...

meaw >> hihi mmg comey elfira :) ahahah mls la nk mintak no telefon dia ;)