Home

Monday, September 12, 2011

Terima Kasih Kakak Gowjes !

NOTA :: Ini merupakan entry AUTOPOST.


Sebelum aku meng-update tentang aktiviti hujung minggu yang boleh tahan menarik dan sebelum aku terlupa untuk membuat entry penghargaan , baik aku buat benda ini terlebih dahulu lah ye? Aku ni sejak dua menjak ni cepat betul lupa. Ke selalu? Eh tak kisah lah. Mueheheh. Aku sebenar nya dalam entry sebelum ini mengada-ngada kan merengek cakap nak header baru kan? Hiks. Sebab aku rasa dah lama betul aku pakai header yang aku sendiri lukis by hand yang tulis CHERITA EMO-TEMO then aku snap aje. Senang kerja ! 

Tapi biasa lah , sebagai manusia biasa , ecececeh , aku mula lah teringin nak tukar header baru kan? Ahaks. Maklum lah pergi belogwalking orang lain punya belog , semua cun cun aje header nya kan? Aku punya biasa-biasa aje. Hiks. Lagipun nak bertukang guna kedai foto (read as : photoshop) aku memang tak ada benda alah tu. So memang payah lah kan kalau aku feeling-feeling nak try buat sekalipun. Nak buat edit-edit tu boleh belajar. Dekat youtube , dekat web banyak aje yang ajar. But tak ada benda photoshop tu nak buat macam mana kan? Eh eh eh panjang pulak aku membebel nya.

Maka nya Jumaat lepas setelah aku merintih dalam entry yang lepas ituew , Kaka Gowjes  ; Kaka Ayu yang tinggal nun jauh di negara Matahari terbit , eceh baik punya intro ahahah , pun datang komen as usual dan cakap dia sudi nak buat kan untuk aku satu.. Yeehawww ! Gituww kau reaksi kan Jah? Harus lah! Ahahaha. Lagipun aku kalau ada kedai foto tu memang aku akan cuba jugak buat sendiri kan? Tsskk. Nak beli? Oh tidak ! Lagipun dengan usia muda ku ini dan dengan tahap yang bukan serius mana pun , aku tak rasa lah kan aku patut melabur untuk membayar header dan sebagai nya. Bunyi bila membaca macam kedekut ke? Err sikit-sikit lah kot. Hahah. 

Ok untuk yang mungkin dah lupa-lupa header aku dulu macam mana kan ? Meh aku tunjuk kejap. Choii sangat lupa kan? Hahaha.


simple.

Iye benar header dari gambar di atas sangat simple. But aku memang suka yang simple-simple meh. Tak mau yang sarat mata memandang maka lagi berat aku nak memandang. Eh eh. Hahah. Bila berjalan-jalan ke belog orang lain memang sume shantek-shantek aje header nya kan? Sentapz mak dik non tengok belog mak punya header biasa aje. Choii bahasa kan diri mak tetibe. Hahaha.

Hiks lepas tu bincang punya bincang dengan Kaka Ayu , eceh , bincang dekat twitter aje pun. Aku cakap tak payah buat tergesa-gesa sebab aku pun faham dia pun mesti ada kerja dia kan? Aku tak mahu lah sampai tahap menyusahkan Kaka Ayu. Hiks. Lepas dah habis bincang aku pun off aje lah Twitter , Facebook. Then terkejut malam tu bukak Facebook tengok-tengok Kaka Ayu dah siap kan Header belog dengan Watermark sekali. Woah! Arigatou Gozaimas. Erk macam itu ke Kaka Ayu tulisan nya? Hahah. Ai hade buku bahasa Jepun nya tapi entah ke mana pun tak tahu *nangis* Ekekeke.

Tak perlu cakap pun Kaka Ayu dah tahu taste aku. TULIP. Ini makin sayang ketat-ketat dengan Kaka Ayu ni !! :D Meh aku tunjuk Header dan Watermark nya sekali. Padahal Header tu memang dah trang tang tang dekat atas tu kan? Muehehe , tak apa lah meh tunjuk sekali lagi dalam entry. ;)



TULIP and ini memang gambar original Kaka Ayu yang dekat Jepun tu.

nak tengok Tulip jugaaaak! *sob sob*

simple tapi cun kan?! :)

lagipun macam aku tulis dekat atas tu aku memang nan hado suka nya dengan sarat-sarat ni khen? hiks.


ini pulak watermark yang Kaka Ayu buatkan khas untuk aku ;)

sukaaaa jugak! :)

so now aku ada 2 watermark lah kan.
boleh tukar-tukar ikut mood kan? hiks! :)

Terima kasih banyak-banyak Kaka Ayu yang sanggup siapkan cepat-cepat untuk aku ni kan? Terasa macam menyusahkan lah pulak khen? Hiks. Cantik dan cun header dan watermark yang yuols buat kan ituew. Meks sukaaa okeh! Thank you sangat okeh! *peluk ketat* Terharu sangat ada jugak yang sudi nak buat kan untuk aku kan? Hiks. Ehem tak ada ke yang sudi nak buat kan lagi? Hahahah gila tak tahu malu duhh. *dush* Memang entry ini aku nak tujukan khas penghargaan gituew buat Kaka Ayu even dia cakap tak payah. Mana boleh kannnn? Hiks!


cubaan 1,2,3 guna watermark baru.
hihi.

gambar hampir sebulan setengah yang lepas.
cherita dia nanti aku cherita after/after this wokey?
kang makin panjang pulak entry ni.
haha.

oh itu Lamb Mandy ;)

Baiklahhh , aku pun banyak benda lagi mahu buat ni. Nak berhenti menulis dulu. Nanti insyaAllah kalau ada kelapangan aku akan update lagi. Tak berani nak janji tapi insyaAllah akan cuba juga untuk update. Lihat folder gambar , terlalu banyak gambar-gambar yang basi. Tssk. Kalau ada masa aku akan cuba update eh? Hehehe. Lagipun weekend malas nak update sebab aku tahu berapa kerat aje pun yang baca kan? Hehehe. Lebih baik aku tunggu weekday sebab weekend ramai yang pergi open house. Teheee. Korang banyak tak dapat jemputan open house? Hiks!

Terima kasih sudi baca entry ini :)

18 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek awat buat n3 ni jugakkkkk?
org ikhlas la...ai malu ni
wink*
patut asyik sedak jer rupanyer ader org dok sebut nama ai...
alah benda simple jer tue...easy jer nak buat bukan susah mana pow...
owh watermark x reti buang background putih ek? nnt ai try remove then save ek....but tq for da n3...touching gitew

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ngeh ngeh ! harussslaa ai buat utk kaka gowjes ku ini wokeyy :P

saja nk update byk2 ni ahaha. aaa itu la tak reti pulak nk buat putih tu heheh. ok ok bereh! :)

miloais said...

header cun...iols suker banget...
iols pun tak reti buat header
tu yg sokmo pakai yg sedia ada...
tak reti banget!
ehh... software yg sesuai pun tak de! :nangis:

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> khenn! cunn je ;) hiks. ai ni pun nan hado software nya. tp klu ada pun belum tentu ai rajin nk buat ngahahah :P

MamaYatie said...

lawa..nak jugak...hehee.ngade2 kan..

Ijah EmoTemo said...

kak yatie >> ngeee lawa kan! hiks. ahahah pi mintak dkt kaka ayu ekekek.

terus buat bisnes kaka ayu nnt ahaha :P

PinKy MoMMa said...

lor kakak ayu tu lady ayu ke huhu..
dia memang baik ati mama gorjez ni kan :)

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hihi a'ah! ijah mmg pgl dia kaka ayu ekekek. gedik2 sikit bunyi dia kaka kaka khen. hiks.

a'ah vogeh gojes itu sgt baik hati *wink*

azam said...

oihh....best nih......

cerita saya sama boleh aaa

Hamizah said...

aloh comelnya..
ado x oghe nok tulung wat ko ombo jugok..

Ijah EmoTemo said...

azam >> hihi mmg best! :)

Ijah EmoTemo said...

hamizah >> hihi cer try ty dkt sesiapa yg sudi nk buatkan hihi. klu ijah ada software nya ok je nk tlg buat kan. hihi.

aanie said...

cun gak tuu....sekali sekala nak tukar baju gak kan....

Asmara said...

chanteekk! rajin dak ayu itew! hihi..:D

Ijah EmoTemo said...

aanie >> hihihi kann! sesekali nk jugak tukar header teheheh

Ijah EmoTemo said...

asmara >> hihi kann! sgt rajin kaka ayu. hikss.

KhaiRin said...

ni btol namanya perempuan
;-)

Ijah EmoTemo said...

khairin >> ahahah kan! :P