Home

Friday, September 30, 2011

Apa Kesudahan Drama Stanza Cinta Lakonan Fizz Fairuz , Fatiya Latiff dan Aaron Aziz?

Ahad ini merupakan episod akhir drama berbentuk Islamik iaitu Stanza Cinta. Kalau korang perasan aku memang sudah menulis tentang drama Stanza Cinta tatkala drama itu belum di tayangkan. Aku juga ada membuat review tentang novel Stanza Cinta yang di hasilkan oleh Nurull Halawati dan memang drama ini di adaptasikan daripada novel tersebut.

Aku memang follow drama ini since episode pertama lagi dan siap download lagi tau setiap episode drama ni. Hihihi. Nampak tak gigih betul aku di situ? Tak nampak , ahh tak kisah lah. Haha. Aku tahu mesti ramai cakap drama ini biasa-biasa aje dan ada sesetengah pelakon di dalam itu berlakon err agak kayu begitu? Uwww , aku tak nafikan tentang itu , hikhikhik. Tapi apa yang aku suka tentang drama ini ialah mesej yang di sampaikan dalam drama itu katanya. Lagipun drama ini kan berbentu Islamik dan ada juga mesej-mesej dalam drama terkesan di dalam hati. Cuma itu lah , kadang-kadang drama ini macam laju betul jalan cerita dia. Tak gitu? Heh.


Jadi , Ahad ini merupakan episode terakhir dan aku sudah semesti nya tak sabar nak tahu apa kesudahan nya. Cehh , padahal sudah tahu pun apa yang akan terjadi nanti. Ngeee. Kalau sesiapa yang baca novel pun mungkin dah boleh agak apa yang bakal terjadi. Tambahan siapa tengok trailer untuk episode terakhir di TV3 pasti dah boleh agak apa yang akan terjadi. Uish , aku yang tengok pun dah sakan menjerit ok? Heh. Mesti Ahad nanti air mata mengalir dengan deras punya. Cehh , over betul kan? Ngeee.


Tak sangka dah sampai ke hujung pun drama ni. Dulu masa pergi tempat shooting Stanza Cinta , punya aku , geng aku dengan Fizz duduk mengira bila episode akhir. Ekekekek , sekali Ahad ni dah episode akhir? *peluh* Ehem , tadi ada check folder picture , ada sesetengah gambar tu tak tayang pun lagi dalam belog ni. Jom layan gambar!




sila cari apa persamaan Dua Hero Stanza Cinta ini yuolz?
ok tetibe.


baru lepas kena bebel dengan Fizz sebab nak ambik gambar muka dia yang ala-ala comel kelakar itu. wakakaka.

dah macam pakai kerongsang pulak aku letak watermark macam gitu. ekekekek. ampunn Fizz.


maintain hensem kan noks?
err.



rumah Taufik Imran. 
hiks.


masa ini kan ... masa ini kan ... aku punya tangan sangat menggigil.
dan aku ingat lagi aku ambik gambar pun terketar-ketar macam nampak hantu -____-'

kredit pic utk gambar Aaron yang jelas dan nyata :: Kak Fieza

Hahah , baru perasan banyak jugak gambar tak tepek lagi. Mesti kes aku menggigil hari tu sampai lupa nak tepek gambar banyak-banyak. Keh keh keh. Tahu tak kes menggigil aku? Tak baca lagi? Baca dekat SINI okeh tapi sila jangan gelak kan mek yang macam-macam kes waktu itu. Hakhakhak , aku pun malu nak baca sekali lagi weeeeh! -___-' 

Tak sabar sebenar nya nak menanti kan Ahad ini untuk menyaksikan episode akhir. Sebab aku pasti akan meleleh tengok episode akhir itu nanti. Aku pun meleleh air mata masa baca novel ending dia tahu? Boleh tahan emo jugak bila baca ending dia. Hiks. Jarang sebenar nya novel-novel yang boleh buat aku menangis , tetapi novel Stanza Cinta berjaya jugak buat aku menangis. Ngeee. Harap-harap drama dia nanti pun boleh kasi feel yang sama lah khen? Gitueww.

Ngeee terpanjang pulak entry kali ini. Eh bukan selalu ke panjang entry aku? Hahahahaha. Dah kata episode akhir kan Stanza Cinta? Baik aku tepek siap-siap gambar masa pergi tempat shooting hari tu. Kang aku letak lepas ni korang muak pulak. -____-' Eh ada lagi gambar yang tak tayang lagi. Jom tengok gambar-gambar ni sampai pitamz! Ceh.



kredit pic : Kaka Ekah.

surprised untuk aku kata Kaka Ekah dan Kak Fieza.

ngeh. Aaron kasi ucapan dalam novel Stanza Cinta aku.

hahahah , harus kalau aku ada anak nanti mesti pelik apasal pesanan Study Hard -.-' Iyelah beli novel zaman nak exam kan? macam gituew lah ucapan nak oii. eh feeling dah? -.-'


Woah , banyak pulak gambar kan? Takpe tak lari lagi tajuk. Masih lagi berkaitan Stanza Cinta dan aku tahu nanti orang akan komen gambar-gambar aje. Itu pasal aku malas nak tulis sangat. Keh keh keh. Btw , aku agak hangin jugak bila sesetengah orang tak rela kata nya tengok watak Irfan which is Aaron akan mati nanti , uiks , kantoii. Bagi aku kot iye awak peminat Aaron , terima aje lah apa ending nya nanti ye? Punya gigih Aaron suruh korang tengok drama itu tapi boleh nak hentak kaki sesetengah orang itu sebab watak Aaron bakal mati kata mereka. Mujur dah nak last episode baru nak di mati kan kot? Opps. Gigih jugak aku ambik video untuk Stanza Cinta TV3 yuolzz walau gigil-gigil nak pergi dekat Aaron. Hakhakhak *lempang*

Begitu lah. Apa-apa pun , Jangan Lupa Saksikan Episode Akhir Stanza Cinta di TV3 , Jam 9 Malam untuk saksikan kesudahan cinta 3 segi antara Irfan - Amni - Taufik nanti. Fuhh , gigih aku peromot ni wehhh. Ngeee. Ehem , korang pernah tengok Stanza Cinta? Aku? Tengok dan siap download lagi. Okbai.


last but not least.

gambar ni memang aku tak pernah tunjuk lagi dekat dalam belog.

ngeee selepas kejadian terhantuk kepala. choii.

jeles tak ? jeles tak? dah tak payah nak jeles. -.-'


p/s: aku try buat watermark sendiri yang baru. ngeee. tapi hasil dia sangat nan hado. kena belajar lagi dengan kaka Ayu la. ngeee. watermark kaka ayu yang di beri secara percuma itu akan aku guna jugak. ini saja menggedik nak letak butterfly bagai. choii sangat aku ni. -.- hiks.

p/s lagi :: kalau terasa tak suka dengan entry ini yang penuh dengan gambar Aaron Aziz ke , Fizz ke atau apa sahaja , please lah jangan baca. buat dosa kering aje menyindir aku dan mengumpat aku belakang aku kan? tak suka buat gaya tak suka ok? okbai.


Terima kasih sudi baca entry ini :)

41 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hentak kaki sebab ai x follow langsung citer tu ngeeee
so no comment
OMG new watermark curlastt noks ai loike tue dah reti guna....boley improve lagi nnt :))

EiQa LyKa said...

jeles nyer !!! sngat jeles !!! 1 bilion jeles !! sedihnyer tak brpeluang nk jumpa aaron lagi.. T_T
untungnyer akak kan ?

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaa
agak jeles disituuu
ehehehe
bes2
novel die sehari jek dh abis bace
punyela suke dgn cite ni
jom layan cite ni ahad mlm nnti!=]

mama airis said...

dh lama tertinggal crita ni..nak abis dh ker?huhu..ketinggalan sungguh..

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ai pun tgk sbb nk kasi sokongan dkt pizz je act *nangis... klu yu tgk lakonan dlm tu tsskk.. heroin kayu ye harap maklum huwaaa!!!

ngeee.... itu pun berpeluh noks nk buat... tp yu buat lg curlastt noks.. heheheh... ini watermark gedik-gedik manja gitu ahahah

nuyui a.k.a miss YUI said...

ala..x follow citer ni..

Ijah EmoTemo said...

eiqa >> hehehehe jgnla jeles. biasa2 aje gmbr nya itu dik -.-' hehehehe.

takpe maybe someday dpt la dik jmp aaron tu ;)

ngeee bertuah ke? heheheh

Ijah EmoTemo said...

aimie >> ngeee... jgn jeles meh. heheh.

aaaaa tahu takpe. novel dia mmg best and drama dia pun ok la. hikhik. jom jom jgn lupa wokeyy!!

Ijah EmoTemo said...

mama airis >> hihihi ijah pun kdg2 terskip jgk. slmt ada tonton n link download maka tgk mcm gitu aje la ;)

a'ah ahad ni last episode ;)

Ijah EmoTemo said...

yui >> hihi , takpe tgk je episode akhir ahahah boleh gitu? ekekekek

tiefazatie said...

ala..xtgk lak lalink..haha

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihihi ijah pun tgk sbb nk support fizz je act. and now sbb nk tgk aaron hahahaha

Hanis MY said...

Uwaaa tak fool pun citer ni.. Mesti besh

Run Away said...

Sy tak tgk cete ni...tapi...Aaron aziz..tu..selalu wat sy tergoda tau...hek..;d

Saiazuan said...

untong la brgambar ngan aaron.. huhu :D

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hihihi , nnt try tgk dkt tonton err ke tak leh dkt situ? xpun download je la hikhik. boleh tahan la best. hiks.

Ijah EmoTemo said...

runaway >> keh keh keh , aaron mmg sentiasa buat org tergoda. ehh ayat ni smcm je pulak ekekeekk

Ijah EmoTemo said...

zuan >> hihihihi untung ek? untung la jgk ahahah

Umie Artoqiemie said...

ewahhh.. mujur aku tak minat si aaron..kalo ko ngan matluthfi tadi.. hentak bertubi-tubi aku.. hahaha..

Ijah EmoTemo said...

umie >> hahahahah... takpe boleh potosop kan letak gmbr matluthfi dkt muka aaron *lariikk ahahaha

Hanie_Dew said...

*koyak koyak kertas sebab jeles* tak nak komen la. mata berair lagi sebab jeles. huhuhuhuhu..T_____T

LuN@_aiDi said...

Alaaaa tak tengok lak citer neh.. Dah lama tak tengok citer melayu..hukhukhuk!! Curlasst watermark uolls! Jeless..hihihihi

Ijah EmoTemo said...

hanie >> olololo , jgn la jeles-jeles. ni pun gmbr bulan 6 hari tu *nangis jgk. hikhik... jgn nangis2 wokeyy hikss.

Ijah EmoTemo said...

luna >> hihihi ini pun tgk sbb aaron dgn fizz je ni. ekekekeke :P

err curlast kah? tenkius! hikhik.

tiefazatie said...

wah..ifa xikut pun cte nie..haha

tiefazatie said...

haha..mek..mu mmg kan..gle abg AA...haha

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihihi ijah gigih follow cerita ni ekekekek... ahahaha ijah kan penatik abe AA hikss ahahahah

sitiezahim said...

hahaha p/s tuh tak tahan..:P
btw akak pon tak follow drama melayu skarang..las ikut citer trilogi cinta itupon sbb akak baca novel dia..dan cm sakit ati tngok drama tuh masa si fauziah gaos yg lepas besalin igt hb dia ada affair ngan adik dia..kenapa la susah sgt rosyam nk ckp hal sebenar, penat si jee tuh jerit2 nangis2..nasib baik tak meroyan huhuhuhu

Ijah EmoTemo said...

kak siti >> hihihi terpaksa buat p/s mcm tu sbb nnt ada aje dgr ttg mulut2 yg tak suka dgn apa yg kita tulis. haish. heee.

ijah pun baru2 ni je baru start balik lyn drama melayu. dah lama sgt xtgk drama melayu melainkan yg di suggestkan best oleh kawan2 hihi.

ngeee.

Peah Glemer said...

nyampohnyeee mu jumpe aaron! jeles bhaii!

ron said...

terbaik lah bergambar dengan pelakon² Stanza Cinta
yang ketinggalan boleh download Stanza Cinta di http://papankekunciku.blogspot.com/2011/06/free-download-stanza-cintaepisod1.html

kak ina kl said...

memang tak follow sgt cerita ni..sebab ashik melayan sarimaya kat tv9.
Jelousnya dpg tgk diaorang berlakun. Pandai gak ek kamu masak

Hizami Rahim said...

wah.
best dapat jumpa retis ye?
:)

penmerah said...

dulu akak follow gak kejap tapi lepas tuuuu? x sempat nk pulun. muahahahahahahaha.. ske tgk aaron aziz. kacaknyeee!

Ijah EmoTemo said...

peah >> jgn la jeles peah woii ahahah

Ijah EmoTemo said...

ron >> tq! :) heee , ok thanks for the link :)

Ijah EmoTemo said...

kak ina >> hihihi ijah pun follow dkt tonton je selalu nya heheheh... ngeee mmg best tgk diorg berlakon tp seram pun ada bila part dorg kena marah dgn director ahaha.. hehehe biasa2 aje kak ina heheh.

Ijah EmoTemo said...

hizami >> hihi harusla best! retis kesayangan pulak tu ekekeke

Ijah EmoTemo said...

penmerah >> hahahaah... rmi yg follow cerita ni err sbb nya jalan cerita dia agak lambat tehehe... ahha! tahu tak pe khen :P

KhaiRin said...

aaaaaaaarrrrrrrggggggghhhhhhh

x leh terima ending nyer


x leh terima yg dpt pic dgn aaron aziz


aaaaarrrrrgggggggggghhhhhhhhh

Ijah EmoTemo said...

khairin >> hehehe ending novel and drama sama aje, xda beza mana2 pun ;)

heheh....