Home

Thursday, February 23, 2012

Telemovie Patah Seribu - Lakonan Pertama Shila Amzah bergandingan dengan Sharnaaz Ahmad , malam ini di Astro Ria jam 9 Malam.

Jika sebelum ini korang hanya mendengar lagu Patah Seribu dendangan Shila Amzah bukan? Haaa tapi pada jam 9 malam ini di Astro Ria jangan lupa tau korang untuk menonton telemovie Patah Seribu yang akan dilakonkan sendiri oleh Shila Amzah. Ini merupakan percubaan pertama Shila Amzah dalam dunia lakonan. So malam nanti korang boleh saksikan sendiri bagaimana Shila Amzah berlakon kan? Okay ke tidak? Kan?! Heheheh.

Shila Amzah akan bergandingan kekasih chenta hati beliau dalam telemovie Patah Seribu ini iaitu Sharnaaz Ahmad. Selain Sharnaaz Ahmad , ada juga pelakon lain seperti Amar Baharin , Jihan , Sharifah Shahora dan Reza. Patah Seribu diarahkan oleh Michael Ang. So korang jangan lupa ye malam ni di Astro Ria pukul 9 malam. Let's baca sinopsis dulu.



Drama Patah Seribu menceritakan tentang Bella (Shila) dibesarkan dalam suasana mewah sejak kecil mula merasakan hidupnya kosong apabila mendapati rakan-rakannya hanya rapat dengannya kerana wang dan kedudukan.Dia berkenalan dengan Azu (Sharnaaz) yang juga seorang penjual buah berangan namun Azu enggan melayannya sehinggalah pengutip cukai haram datang memeras ugutnya di gerai.Kasihan dengannya, Bella membayar sejumlah wang kepada penjahat tersebut dan sejak itu dia semakin rapat dengan Azu dan pelbagai kisah menarik terjadi sepanjang perkenalan mereka.





trailer Patah Seribu.


Aku tengok macam menarik. Tapi apa-apa pun kena tunggu malam nanti nak menyaksikan lakonan sulung Shila Amzah. Kata peminat Sharnaaz Ahmad kan? Wajib lah aku menonton cerita ini sebagai sokongan gituh kepada abe chanaz. Muehehehe. Lagipun aku rasa macam sedih aje ending cerita ni? Macam aje lah kan , aku pun tak tahu macam mana gaya ceritanya. Kalau korang pernah tengok MV Patah Seribu yang Shila Amzah nyanyi tu memang sedih. Tapi untuk telemovie nya aku tak pasti. Hehehehe.

So jom jugak tengok beberapa keping gambar Behind The Scene Patah Seribu yang aku dapat from fanpage Patah Seribu. Jom layan tengok gambar uols! Kredit gambar : RealShilalas :)








kachak nya chanaz T_T
ehhh.

Mueheheheh. Menyempat jugak kan komen kachak tak kachak itu khenn? Dush Dush pipi baru tahu Jijah oiii. Erhiks. Sebenarnya saja je peromot suruh korang menonton Patah Seribu ni. Sekali sekala best jugak peromot cerita kan? Hahaha. Padahal ada lagi beberapa entry basi nak kena update , sibuk update pasal benda ni dulu. Hehehehe. 

So korang yang ada astro , jangan lupa untuk menonton telemovie Patah Seribu di Astro Ria jam 9 malam untuk menyaksikan kisah percintaan Bella dan Azu. Bagaimana perngakhiran kisah percintaan mereka? Bahagia atau derita? Err mohtif terlebih feeling aku buat entry kali ini? Mueheheheh. So jangan lupa ya! :p

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

13 comments:

KhaiRin : anies said...

ooo berlakon dgn bf dia

Rapunzel Cikilolo said...

belakon dengan bf boleh jadi real kot :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mencakar buku x uolas????
hahahaha...x kesabaran nak tgk but kat astro x leh layan la kena tunggu ada yg baik hati nak upload kat utube nnt la

Tina Othman said...

so sweet

miloais milo said...

entry penuh perasaan kekdahnya...
keh keh keh

nokk... sori ye.. iols tak tengok citer ni..
dan rasanya tak akan tengok...
iols alergik ngan citer2 melayu
bleh gitu???
ekekekekek

Qhaifa Nur said...

makin popular shila dan bf sekarang ...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

shila amzah blakon ek? makin meletup2 la dia pasni..huhu

tiefazatie said...

comel gle kan dorg dua org nie..

kak ina kl said...

tak sempat tenguk aaa...tapi tak per..astro kan suka ulang-ulang


terbaikkk aaaa dpt bergambar dengan retis

Hanie Dew said...

cik jijah, aku tak dan nak tengok. cemana ending die. lama tak gi blog ko ni.

suke layout ni.. (^. *)

Hanamiko Sakura said...

sharnaaz ni kite suka tengok dia berlakon cerita ungunya cinta... gempaq + kool lah dia ni...^^ so, minat dia sejak tengok cerita tu... sebab cerita tu lawak...

tiefazatie said...

meroyan2 tgk nie..mo jatuh gak la sikit air mata ai..haha

Afiqa Dayana said...

hehehe best sangat sangat cite ni ! shila n sharnaaz sweet n comel gilaaa ! hihi :D