Home

Tuesday, February 21, 2012

Berpartay Di Party Budiey! Mampoo? Erk.

Hamboi , kemain lagi kan tajuk entry ini kan? Macam biasalah kan , IjahEmoTemo memang suka betul buat tajuk overdose walaupun hakikat sebenarnya tak ada pun macam itu kan? Hahaha. Sebenarnya ini cherita sebulan yang lepas. Tapi sekarang baru ada masa nak mengupdate dalam belog kesayangan kan? Biasalah , kekangan waktu dan apabila malas menjelma jangan harap nak ada apa-apa update yang terbaru kan? Hihihihi.


Sebulan yang lepas aku telah sertai Party Budiey yang ke 5 tahun. Sebenarnya tak pernah pun aku join Party Budiey yang sebelum ini tapi tiba-tiba tergerak hati nak join. Aku tengok macam seronok aje kan? Heh sebenarnya niat asal nampak ada Sharnaaz Ahmad , so perfeeling nak join. Muehehehe. Gedik sangat kan? So gigih aku dengan Kaka Emmy join Party Budiey ni tau. Lagipun kitaorang nak jugak tahu macam mana party itu khen? Best ke tidak kan? Hihihi.




sebelum masuk ke dalam Party Budiey.

Party Budiey ni sebenarnya untuk meraikan pembaca Sensasi Selebriti yang tidak pernah jemu memberikan sokongan kepada Budiey. Siapa yang tak kenal dengan abang Budiey kan? Dia sangat pantas memberi info apa sahaja tentang dunia hiburan tau. Kalau follow twitter abang Budiey , lagi lah pantas! 

Ehem Party Budiey memang sangat meriah dan sangat best. Selain meriah dengan artis tetapi meriah jugak dengan semua persembahan artis tu jugak tau. Ramai artis yang buat persembahan seperti Ning Baizura , Awi Rafael , Shila Amzah , Tomok , One Nation Emcee dan ramai lagi. Memang meriah sangat hokkay! Terbaikkkk lah Party Budiey ni :)

Okay sebab cherita ni pun dah macam separuh basi. Jadi apa kata kita semua layan gambar je ek? Sebab aku pun dah blur nak tulis apa lagi. Hahaha.


kak Emmy , aku , auntie Noraini , kak Deina dan Syafiq.


tengku adli.


abang Budiey dan Liyana Fizi.


pengacara Party Budiey , Azrul RL dan Lin Suria Cinta.
besttt diorang!

Haaa apa yang menarik tentang Pary Budiey ni terdapat banyak sangat hadiah yang abang Budiey tawarkan! Memang sangat menarik weh hadiah-hadiah yang Party Budiey tawarkan. Itu juga salah satu sebab kenapa aku teringin nak pergi Party Budiey tu. Hahaha. Lepas tu ada hadiah yang Suria FM kasi juga. Memang best sangat tau! Haaa lagi satu dekat Party Budiey ni semua wajib pakai t-shirt Party Budiey! Sebab tu kejap lagi tengok aku bertukar baju. Hihihi. Cun sangat t-shirt Party Budiey ni tau. Warna Purple lagi , memang colour favourite aku! Hiks. 

Okay lets layan gambar lagi eh!


aku dengan Elfira Loy.


aku dengan Tomok.


Ning Baizura


Tomok.



Adira.


mampoooo ? orang tengah menyanyi , tiba-tiba aku perfeeling bergambar macam gitu? 
heh heh heh.


Shila Amzah.

Ehem ,masa ni Ksha tegur aku dulu. Macam biasa akan dapat big hug dari Ksha. 
hehehehe.


sengaja edit gambar Shila Amzah , sebab dia pesan suruh edit cantik-cantik.
cantik tak? cantik tak?
lol.



aku dengan Ning Baizura.
sangat friendly Ning ni eh :)


aku dengan FaraWahida.

Apa yang aku boleh cakap kan memang seronok sangat dekat Party Budiey ni. Goodies bag yang best , makanan yang best , artis-artis yang hadir pun best dan senang cherita semua pun best. Tapi yang tak best abe Chanaz tak datang sebab shooting!!! *meraung guling-guling*  Tehtap nak ada drama nya kan? Hahahahah. Oh ya aku pun turut dapat hadiah cabutan bertuah tau masa Party Budiey hari itu. Siap free jatuh tergolek lagi hokkay? Hadoi malu sangat tau! *tutup muka dengan bantal* Heh. 


bersama dengan abang Budiey!
terbaikkkkkk! ;)


bersama dengan Phen , wartawan Melodi and Fuhh dulu-dulu.


bersama dengan Izza , wartawan Melodi. 
hiks.


Alif Aziz.


Ning Baizura lagi.


aku dengan Awi Rafael.


aku dengan Shila Amzah lagi.
gigih lagi aku edit gambar -.-

Apa-apa pun tahniah buat abang Budiey kerana berjaya buat Party Budiey dengan berjaya dan fun sekali tau. Bukan mudah nak handle parti-parti semua ni. Perlu kerah tenaga dan macam-macam lagi. Sangat terbaik Party Budiey ini tau! InsyaAllah kalau ada rezeki tahun hadapan Ijah jon lagi ye Abang Budiey! Hehehehe.

So selesai sudah aku menepek gambar-gambar dan cherita tentang Party Budiey ini. Memang sangat best dan meriah! Aku sangat enjoy semasa Party Budiey hari itu. Iyelah mesti lah enjoy dan seronok kan sebab dapat juga artis-artis lagi katanya! Hahahaha. 


last but not least , gambar aku dengan Ksha.

;)

notakakiciksenah :: sepatut nya publish entry ni lagi awal tapi sebab sambil menaip sambil tengok Bicara Hati maka tergendala. muehehehe.

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

16 comments:

mizzkechique said...

untungla.. hehe

tiefazatie said...

wah..best la kamu!

Ijah EmoTemo said...

MK :: hehehe untung kah? heheeh

Ijah EmoTemo said...

ifa >> heheh mmg best ;)

miloais milo said...

curlastttt hang nokkkkkkkk!~
kawan ngan retis2 jahhhh skang ni...

Hanis MY said...

suka betul dtg sini boleh tgk ijah n retiss...eh berkenan pulak dgn beg biru jah tu...

aanie said...

curlasttt ko jah.....hehhe.....
comeynya shila...

onie said...

elfira matured gilakan tengok dia,hehe

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> hahaha mana ada kwn dgn retis.. bergmbr jah dgn retis ekekeekek

Ijah EmoTemo said...

kak hanis >> hehehe thank u thank u!! heheh.. iye eh? mmg cun beg tu hahah

Ijah EmoTemo said...

kak aanie >> hehehe biasa jah! heheh.. a'ah comey shila ni ;) peramah pun peramah haha

Ijah EmoTemo said...

onie >> hehe agaklah hehehe..

Ijah EmoTemo said...

onie >> hehe agaklah hehehe..

tiefazatie said...

jeles...life ifa skrg bosan..keje2..sob2..

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hehee takpe nnt lama-lama back to normal la khen.. heheh

Hanie Dew said...

happenign gilers party ni. tak pernah pulak terfikir nak join sebb nya aku ni kalau nampak artis macam malu malu meow gitu nak ambik gambar.

malu tapi mau.