Home

Thursday, April 19, 2012

Berposing Sana Sini Dalam Kedinginan. Gituew? - Edisi Berjimba Ria di Genting Highland Bersempena ABPBH 2011 [Part 2]

Kalau sebelum ini aku dah ada bercherita PART 1 mengenai kisah Jimba Ria aku di Genting Highland Bersempena dengan ABPBH2011 bukan? Kali ini aku nak menyambung lagi cherita aku di Genting Highland. Memang aku sengaja buat sedikit demi sedikit , so then korang akan baca sampai montah dan loya sebab banyak betul gambar yang aku snap dekat sana. Mujur juga ada kawan yang sekepala suka bergambar kan? So aku snap gambar Kak Echa , Kak Echa snap gambar aku. Hahaha. Tapi seriously seronok sebab kitaorang macam dah tak kisah keliling , asal ada nampak tempat yang nampak view cantik terus snap! Hehehe.

Lagipun niat asal kitaorang pun memang nak enjoy setiap detik dan sepanjang masa di Genting Highland tu. Hehe. Dah lama rasanya tak rilek kan badan dan seluruhnya dengan perasaan enjoy macam tu. Tapi macam mana enjoy pun berpada-pada jugak. Tak mahu over-over okes? Hahaha. Sebelum ini kan aku ada beritahu yang aku selepas sampai aje dekat Theme Park Hotel , kitaorang terus makan dan tidur kejap. Maklumlah kepenatan mendaki escalator kan? keh keh keh. Lepas aje tidur dalam sejam macam gitu , kitaorang terus mandi dan solat serta bersiap ala kadar cepat-cepat sebab dah berjanji dengan Kak Sue dan Kak Ita nak berjumpa kejap. 

Niat asal Kak Echa nak main indoor dengan outdoor themepark. Tapi ku awal-awal dah surrender tak mahu main semua benda-benda tu. Hehehehe sedangkan naik cable car pun muka pucat lesi macam nampak hantu kan? Apatah lagi nak bermain outdoor dekat theme park segala bagai kan? Haiyooo , mimpi ngeris kang mek! Hahaha. Jadi hendak tak hendak Kak Echa kena tunggu Kak Ita dengan anak-anak lah kan? Hehehe , Kak Sue tak boleh main sebab tengah mengandung! Kata Mak Buyong kan bak kata bang Aaron Aziz! Hahaha :p So bergigihan juga kitaorang dari Hotel Theme Park menuju ke Hotel First World sebab diorang duduk sana. Boleh tahan semput ikut laluan jauh ke situ. Jijah semua semput khen? NANGES!! 

Okay tak mahu buat drama sangat dalam entry hari ini. Meh layan gambar-gambar yang sempat Kak Echa snap untuk Jijah. Memang seronok aje dapat berposing sakan khen? Boleh lah lepas ni tukar-tukar gambar dekat profile pic FB. ERKKK. Hahahahah.


iyer pipi saya nampak sangat tembam dekat gambar ini -__-'


busy ber-twitter dan facebook-ing!
ramai benor yang bertanya itu ini masa Jijah dekat sana khen?




dengan Kak Ita dan anak Kak Ita , Idlan. 
comel sangat Idlan ni tau! heheh.



berposing selagi boleh.
cuma tak keluar posing DIVA sajork tu.
ngahahaha :p

Kitaorang lepak dengan Kak Ita dengan Kak Sue boleh tahan lama jugak lah. Tapi nak kata lama sangat tu tak jugak. Sebab masa tu semua baru sampai kan , jadi kepenatan tu masih lagi bersisa. Hehe. Mula-mula ingat nak main outdoor dekat theme park , tapi masa tu dah lewat petang sangat , takut tak sempat nak main sangat. So cancel plan nak ber-outdoor dekat theme park tu. Jadi lepas tu kitaorang cuma jalan-jalan sekitar indoor theme park itu sahaja. Tiba-tiba Jijah punya tekak terasa nak minum coke. Tengah cuaca yang sangat sejuk dan tiba-tiba teringin nak minum air sejuk sebenarnya sengaja menganiaya diri sendiri. Wahahah , aniaya tu weh. Mampoooo ayat macam gitu? -____-'

Tapi sebab teringin punya pasal pergi Burger King beli juga air Coke itu dan Kak Echa beli fries. Mungkin sebab sejuk kekdahnya , laju betul kitaorang makan fries tu tau. Hahah , padahal sebelum dah makan macam-macam. Satu benda yang aku perasan bila dekat sana aku teringin makan macam-macam tapi aku tak mampu nak habiskan semua makanan itu. Ades. Perut memang kruk krak kruk krak berbunyi tapi bila dah ada makanan depan mata memang mampu makan sikit jah. Sadis!


camwhore dimana-mana :p 
lol.


comel pulak tengok gambar ni :p


retis kecik! :p


nomnomnom , makan fries aje kot yang paling menyelerakan dekat sana? 
hahaha :p


even dah pakai sweater , dah pakai selendang di bahu eh dan lilit dekat badan tapi sejuk masih lagi terasa. cuaca dekat sana sungguh dingin dan angin yang menyapa badan memang buat menggeletar kejap.

sungguh tak sangka Genting Highland sesejuk itu -___-'
apakah ayat Jijah ini ingin memberitahu yang hanya oberthesea sajork yang sejuk? *pang*

Haaaaa , lepas lepak kejap dekat Burger King , kitaorang pun pulang ke hotel. Nak rehat kejap sebab malam tu pulak kitaorang nak keluar lagi. Ewah , kemain kau Jah , Umi dengan Ayah tak ada depan mata , sakan benor kau keluar ye Jah? Heheheh. Alah , lagipun area situ-situ jugak kan? So tak ada yang membahayakan pun. Hehehe. Masa nak balik ke hotel kaki dah mula rasa perit. Sangat perit. Kesan berjalan jauh dari cable car ke hotel still terasa kekdahnya. Itu yang bila dari First World ke Hotel Theme Park kaki kembali terasa sakit. Hadoiyai. Tapi sebab aku just nak enjoy every single thing , so aku layan kan aje semua rasa tu. Hehehe.

Bila lagi nak rasa macam tu kan? Tapi seriously walaupun cuma lepak , cuma berjalan-jalan , cuma berhenti dan bergambar tapi aku sangat enjoy setiap moment dekat sana. Sampai sekarang aku masih rindu keadaan dekat sana. Rindu semua benda. Walaupun ada yang tak best sikit-sikit tapi persetankan semua itu. Wah , gituuuu! Hahaha. Masa on the way nak balik ke Hotel Theme Park , masa ikut jalan jauh memang akan ikut jalan yang ala-ala jejantas begitu la kan. Lepas tu masa tengok dari cermin jejantas itu , ternampak sesuatu. Aku dengan Kak Echa ternampak kereta seseorang. Jeng Jeng Jeng. Kereta siapakah ?


ehem ehem kereta hitam yang ada M7 itu pasti peminat-peminat Aaron Aziz kenal kereta siapa kan?

HIHIHIHI. eh dah sebut nama mesti lah korang pun tahu kereta siapa tu :p keh keh keh.

Baru nampak kereta dah excited okay? Belum nampak orang nya lagi. keh keh keh. Saja nak kasi korang suspen sebab sebenarnya cuma nak cakap nampak kereta Aaron Aziz je. Belum nampak tuan dia lagi. Ngehehehe. So apa yang jadi seterusnya? Bila nak masuk cherita retis ni khen? Tahu dah korang tu , mesti tertanya-tanya Jijah ni jumpa retis ke tidokkkkk? Cittt. Hahahah. Dah katanya sehotel dengan retis , naik turun lif dengan retis tapi ada ke tidak ni gambar Jijah dengan retis? Hmmm.. 

Kalau nak tahu kena tengok PART 3 hokkay! keh keh keh. Bagi lah Jijah chances untuk tayang muka sendiri dalam belog sendiri version syok sendiri khen? Ekekekek. Asyik tunjuk gambar dengan retis jah! Dah macam hape je asyik update pasal itu sajork khen? Nanti kalau update benda yang lebih kurang terasa macam deja vu pulak kan? Hahahah. Tengah mood rajin , insyaAllah bukan setakat kisah di Genting Highland tempoh hari sahaja Jijah akan update tapi akan ada juga kisah dan cherita-cherita lain juga ye. Tapi harap maklong maklum kebanyakkan cherita basi perkasam lah khen? Hehehehe.

Nampak nya entry ini macam sudah terlampau panjang dan terlalu banyak juga gambar-gambar. Jangan kechiwa sebab tiada lagi gambar-gambar dan cherita yang korang harapkan , ececece , nantikan next update edisi berjimba ria part 3 nanti okes? HEHE. Gigih menulis dah terasa macam mengarang karangan untuk peperiksaan pula kan? Heheheh. Jejari tembun Jijah pun dah terasa sengal semacam dek kerana menulis tanpa henti , eceh. Nanti Jijah sambung story lagi ok?

Eh kejap , last but not least ... kata entry SYOK SENDIRI kannnnn? LOL.


diri sendiri pun tak faham mohtif gambar ini.
memperagakan selendang? gembiwa dapat naik genting?
feeling rewtis ?

eh baii.

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

16 comments:

diva keevan said...

rajin nmpak dek jijah kita

So Shy Lady (SSL) said...

bjimba ria btul ijah d kota kriangn ye! fanatik AA tu siap plat no. pon hafal hehehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uols khen ala2 diva jugak
haruds ramai yg nk tahu
smart nyer keta abe tapa
yg evo blkng tu keta sapa plak???

Qhaifa Nur said...

naik genting, dah tu ada acara yg berprestij lagi seronok....

Ijah EmoTemo said...

diva keevan -- hehe tengah kegigihan maka rajin la kejap haha

Ijah EmoTemo said...

Shy -- hehe sgt berjimba ria! pdhl bkn buat apa je pun dkt sana hehe.

ahaks. tgk sticker M7 pun dah tahu hehe. mmg semua no plate kereta AA ijah hafal -__-

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu -- hahah perfeeling sajork uols! wlupun nan hado jah semua itu ekekek :p

kann! yg latest kereta dia lagi stylo uols. mesti uols lagi suka nengok eheheh.. tak sure. rasanya geng AA punya jgk kot?

Ijah EmoTemo said...

Qhaifa -- Heheh memang seronok:)

miloais milo said...

berapa uols berjimbaria ni???
iols jeles hoccay
sebab iols dah lama tak pi genting!
sob sob sob

Hanie Dew said...

harusla genting sesejuk itu sekarang kan musim hujan. bole feeling feeling obersi gitu.

seronok korang berjimba sakan ye.eh bukan korang. si Ijah aje yang berjimna riang. hahahaha..part 3 pliss..

tiefazatie said...

wah..sgt berjimba-jimba eh?hee

Asmara said...

Non sabar nak baa part 3. Heheh..

Ijah EmoTemo said...

kaka milo -- haha jijah pergi genting 3 hari 2 malam katanya. wajib mcm2 cerita hokkay..

aiyooo jijah last pergi genting umo 5 tahun okes.. bygkan lar dh berapa lama jijah xpi genting hahaha

Ijah EmoTemo said...

hanie -- hahaha , khen? jijah last sekali pergi genting masa 5 tahun wajib masa tu tak gheti rasa semua ni nanges sgt!! hahaha.

keh keh keh , wajib beriya2 okes? masa tu parent xda dpn mata, xkisah nk blk pukul berapa katanya erkk hahah. :p

Ijah EmoTemo said...

ifa - sgttt! hahahaah :p

Ijah EmoTemo said...

asmara -- hehe sabar sabar nnt muncul part 3 :p