Home

Tuesday, April 24, 2012

Terserempak Dengan Fizz Fairuz , Amy Search di Lobi Hotel. - Edisi Berjimba Ria Di Genting Highland Bersempena ABPBH 2011 [Part 3]

Kali ini aku masih lagi mahu menyambung cherita-cherita berjimba ria aku di Genting Highland tempoh hari. Di sebabkan aku memang dah kekurangan cherita , maka aku akan buat cherita jimba ria ini dalam bentuk part by part. HEHE, maafkan saya! Lol, tiba-tiba teringat dialog Zizan masa dekat ABPBH. Kalau masih ada yang belum baca part-part sebelum ini boleh baca di SINI dan di SINI. Nanti bingung pula tiba-tiba bila baca cherita-cherita Jijah yang penuh dramatik ini kan? Ahaks! *pang*

Jadi masa di Genting Highland tempoh hari kan Jijah ada beritahu yang Jijah tinggal di hotel yang penuh retis lalu lalang dan turun naik lif pun sama dengan retis katanya! Haaa dah masuk Part 3 baru gheti nak bercherita pasal retis khen? Saja nak kasi korang berkobar-kobar dengan penuh heksaited menanti entry aku yang seterusnya kan? Jangan ada yang nak kasi penampo dekat Jijah sebab tunggu dekat lama nya sudeh! NANGES! eh?! Hahaha. Sebenarnya sekarang ni kena cari mood yang sesuai untuk update cherita dan mengedit gambar. Gambar terlalu banyak sampai rambang mata nak pilih yang mana satu sesuai untuk letak dalam belog khen? Lagipun hari tu guna kamera aku dengan kamera Kak Echa. So memang aku makin pening kan nak pilih gambar mana satu kan? Heheh.

Ingat tak sebelum ini aku ada cherita yang aku nak naik pergi bilik hotel lepas berjumpa dengan Kak Sue dan Kak Ita? Masa aku nak naik bilik , aku macam ternampak Fizz Fairuz dekat lobi hotel. Sebenarnya dah lama sangat tak jumpa Fizz. Last aku jumpa Fizz masa preview Cinta Kura-Kura kot? Atau dekat Warong Soto Berlado? Aku sendiri pun lupa bila last sekali aku jumpa. Bila ternampak Fizz dekat lobi hotel , harus terus Jijah berlari-lari anak pergi tegur Fizz. Masa tu nampak dia tengah nak check in hotel. Oh dia pun tinggal dekat Theme Park Hotel jugak rupanya.

Biasa lah khen bila Jijah jumpa Fizz saja , mula la buat drama dua-dua. Hehe. Dia terkejut tengok Jijah , Jijah pun buat-buat terkejut tengok dia. Boleh? Ekekeke. Drama Queen sangat kau Jijah! Biasalah bila lama tak jumpa memang macam-macam yang kitaorang borak katanya. Eh tulis banyak pula. Jom tengok gambar jom!


lesung pipit! :p


nampak benor Fizz baru nak check in hotel kan?
penuh barang-barang belakang tu Fizz punya lar.
ekekeke.


Lepas dah bersembang , bergambar dan bersalam bagai , Jijah dan Kak Echa pun minta diri katanya. Ingat nak terus naik ke bilik. Tapi mata weols macam tak boleh lepas pandang sekeliling. Tetibe Jijah macam jakun tengok artis baru datang check in hotel. Oh kenapa begini Jijah? Katakan kenapa begini? NANGES LAGIII. *dush* Hahahaha. Lepas tu masa nak naik lif terserempak dengan Ramlah Ram dengan Bob tapi tak sempat pun nak bergambar. Hehehe. Tetibe Jijah rasa malu nak ajak bergambar. Erhiks. 

Lepas tu tetibe nampak dekat lobi hotel macam nampak Amy Search. Eh?! Terus hati terkinja-kinja nak bergambar khen? Iyerlah , bukan senang okes nak jumpa dengan Amy Search. Katanyaaaaa.. Haruslah Jijah dengan gigih pergi balik dekat lobi hotel walhal masa tu dah dekat depan lif okes? HAHAHA , gigih -__-' Bila face to face , rupanya Amy Search ni pesen pendiam gituh. Hehe. 


phewwwwitttttttt uolsz! 
hihihihi :p


Hah , lepas bergambar dengan Amy Search memang aku dengan Kak Echa cepat-cepat naik atas. Kitaorang dah tak larat sebenarnya ni dan lagipun masa tu tak solat Asar lagi kan? Kena cepat-cepat. Hehehe. Macam sebelum ni aku cherita lah kan , kitaorang naik bilik sebab nak rehatkan badan kejap. Lagipun malam tu rancangan nya nak berkeliaran sekitar hotel kan? Iyerlah , mesti ramai lagi artis berkeliaran juga dekat area situ kan? HEHE. Itu rancangan asalnya. 

Tapi biasalah lain kita rancang lain yang akan jadi. Hah , nak tahu apa yang bakal jadi? HEHE, kena tunggu PART 4 pulak okes? Kalau boleh nak cherita dalam ini semua tapi aku tak mahu pula kalau entry aku berjela-jela pula jadinya. So kena lah jugak buat bahagian lain pula ya? Korang semua jangan lupa nantikan PART 4 pula untuk nantikan apa pula yang jadinya kan? Sempat ke terserempak dengan mana-mana artis? Atau tak jumpa langsung? Jeng Jeng Jeng , itu kena nantikan PART 4 okes?! :)

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

14 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pewittttt daddy amy sgt style lol
x nmpk umur 50an pun
skin pun lawa gak ekkk

mizzkechique said...

wahhh...wahhh..phewittt.. comel lak tgk fizz fairuz tu..

ieda said...

handsome fizz nie kan
no wonder almy suke sgt kat dia .. ;)
aah lahhhhhh styloo betul tuk amy tuu ! ... ;))

Hanis MY said...

segaknya amy search walopun dah ada cucu... bestnya nanti ltk gambar dgn retis byk2 k...

Myra Jay said...

Huwaaaa jeles...
Fizzz Fairuzz

Hanamiko Sakura said...

pewiitttt.. jumpa amy search... hahahhaha

Asmara said...

mcm blog retis pulak dah.hihi.. xpe ai loike! hehe...

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu -- kannn? terrrsangat stylo! i likeee ;)

tahu takpe! still nampak muda :)

Ijah EmoTemo said...

mizzkechique -- phewitttt :p hahaha dia mmg comel dgn lesung pipit :)

Ijah EmoTemo said...

ieda -- yes! dia kachak dan manis dgn senyuman :) hehehe

Ijah EmoTemo said...

kak hanis -- wuuuu mmg best! dia pun jenis sopan santun je lg terasa syok hehehe :)

alamak, gambar dgn artis sikit sgt hari tu. sob sob tp insyaAllah akn update soon :)

Ijah EmoTemo said...

myra -- alamak! jgn jeles! hehehe

Ijah EmoTemo said...

hanamiko -- phewittt! hahaha excited tu nmpk amy search! hihihihi

Ijah EmoTemo said...

kak asmara -- alamak! hehehe , mmg dh ada gaya belog hiburan kan? heheeh :) tq!! enjoy reading eh :)