Home

Thursday, April 5, 2012

Tentang Rasa. Apakah Semua Ini?

Selamat Malam! Dah lama betul tak update waktu malam begini. Kalau zaman sekolah dolo-dolo , boleh tahan juga update malam-malam memandangkan waktu itu sahaja yang agak terluang. Sekarang ni , bukan kata tak ada masa yang terluang. Padahal waktu yang ada lebih daripada yang ada. Tapi biasalah , Jijah ni suka betul ikut mood bila buat kerja. Itu satu petanda yang tak elok. Even Ayah pun bising katanya cakap tak elok bila dah kerja nanti bila bos suruh buat kerja asyik ikut mood nak siapkan kerja. Gulp. Hensaf Jijah mendengar bebelan Ayah Jijah. Hehehe.


Sekarang ni tengah mencari balik semangat blogging yang hilang. Sebenarnya setiap hari ada niat nak update entry perkasam. Tak nak update terasa macam tak best lah pulak. Biarpun benda tu dah sangat basi tapi sekadar untuk dititipkan sebagai kenangan dalam hidup Jijah yang sangat aktif join event beberapa bulan yang lepas rasanya tidak salah kot. Kekdahnya yang membuat Jijah sangat malas ialah nak letak watermark dekat gambar-gambar tersebut. Sekarang ni seram Jijah kalau tak letak watermark. Semedang aje ada yang sibuk cilok gambar tanpa mintak izin tau. Entah apa yang payah nak minta izin pun Jijah tak faham lah. Dah lah pulak tak gheti nak kasi credit dengan tuan milik. Tak ke rasa nak baling mercun pop dekat theyols , uols? Iyerlah, kita ni bukan mudah nak dapat join dan jumpa sesetengah orang itu , lepas tu mereka-mereka ini main taram saja ambil gambar kita tanpa izin kan? 


Errr tetibe terasa macam entry kali ini lebih kepada bebelan semata-mata kan? Ahaks. Kalau ikutkan hati terasa nak tulis macam-macam dan campur sekali harung. Tapi ikutkan hati binasa diknon! Tetibe aje kan? Hahaha , mengarut sungguh Jijah ni tau! Jijah sekarang ni tengah mood jiwang karat dengan jiwa kacau kekdahnya. Sebab itu setiap kali nak update ada sahaja benda yang tergendala. Hailah. Tengok tajuk entry kali ini pun boleh agak Jijah tengah jiwa kacau bercampur karat. Eh? Ekekekek. Biasalah , keadaan sekarang ini memaksa Jijah untuk berfikir lebih dari yang Jijah mampu katanya. Ades, apasal ayat Jijah macam pusing-pusing ni khen? Kisaaaaaah.


Sebenarnya jugak sambil menulis ni sambil dengar lagu Tentang Rasa - Astrid. Sebab itu tajuk entry ini tentang rasa. Nak meluah rasa sebenarnya. Tapi terpaksa tapis apa yang patut. Selebihnya biar simpan dalam hati katanya. Cehh. Kemain kau Jah! Jom layan youtube Tentang Rasa tapi versi Vanila Coklat. Hihihi.



bila sawan Vanila Coklat Jijah hendak berakhir? T_T

Hailah , memang tak dinafikan demam Vanila Coklat Jijah tak berakhir lagi. Tak mampu nak kebah lagi demam nya uols. Entah apa pasal susah betul kan? Mungkin juga sebab duduk dekat rumah bosan-bosan hingga asyik ulang tayang Vanila Coklat sampai berdengkur dengan sendiri. Eh?! Hahahah. Masa zaman Gemersik Kalbu pun tak macam ni. Masa zaman Nora Elena pun tak macam ni. Apasal pelik pula bila tiba zaman Vanila Coklat ini uols? Katakan kenapaaaaaaa uols? Errrrk. Hahaha.

Dah jadi entry campur aduk pulak kan? Hihihi. Lagipun korang kalau Jijah pasal artis baru korang nak datang masuk baca kan? Kalau Jijah luah isi hati mana ada masuk baca kan? Sob Sob Sob. Geletis sungguh Jijah kali ini tau! Err saja lah jugak nak tunjuk dengan korang ketika kegigihan nak bermain dengan photoshop melanda tempoh hari , Jijah semangat betul edit gambar Izara Aishah. Gambar ni semua memang Jijah yang punya. Masa jumpa Izara dekat Preview filem Azura. Bila kegigihan melanda memang Jijah akan berusaha keras untuk belajar main dengan photoshop ye. Hihihi. Tak adalah cantik mana pun Jijah buat. Lagipun photoshop yang Jijah punya ni dia macam suka nak cari gaduh dengan Jijah. Suka betul tersalah itu dan ini dengan Jijah tau. *jeling dekat photoshop erkk* Hahaha , dengan photoshop pun nak bergaduh ye Jijah? T_T


erhehehe , biasa saja Jijah buat.
masih belum PRO uols.
PROblem je banyak ni.
HAHAHAH.

-___-

Begitulah katanya. Kemain lagi tulis panjang lebar tentang macam-macam kan? Hahaha. Dua hari ni agak sibuk pergi berjumpa rakan-rakan. Biasalah , tengah free macam ini memang Jijah akan gigih berjumpa dengan diorang. Nanti bila dah sibuk belajar dengan benda lain , dah tak akan ada ruang mahupun peluang begini lagi. Ades, sedih pula fikir semua ini. Hehehe. Nanti bila ada kelapangan Jijah akan update lagi dengan gambar-gambar ketika Jijah pergi berendam ditepi Sungai Congkak , ketika bertemu rakan-rakan dan juga entry-entry basi perkasam itu juga. Tak kisahlah , tak ada siapa nak baca. Janji Jijah boleh titipkan semua itu sebagai kenangan yang diabadikan khas dalam belog kesayangan kan? Hehehe.

Sebelum berpisah , mari lah tengok sekeping gambar Jijah pagi tadi di Times Square. Hihihi. Terima kasih Kak Pah sebab snap gambar ini. Saya suka sangat-sangat. Hihihi. Hahaha :p


hihihi, walaupun nampak sedikit gedik dalam gambar ini (?) tapi Jijah suka :p

xoxo

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

8 comments:

Asmara said...

tak sempat lg tengok habis VC tu, tp dah tau jln citer ok la kot kan. hehe.. sweet Izara tu kan. :)

tiefazatie said...

kte tgk ending je nie..hahaha

aziera said...

dik jijah sayam..teruskan berkarya hokey!...suka baca setiap catatan dik jijah...windu dunia blog yg agak lama telah ditinggalkan....kdg2 kaka rasa mcm tk percaya yg dik jijah ni still underaged...setiap kata2..ayat2 dik jijah melambangkan seorg yg cukup matang...pasni nk jd pengfollow setia blog dik jijah hokey!...sekian

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

demam VC dah jadi mcm OR dulu ngeeee
rajin2 la update blog ni uols mcm uols dok update kat twitter tue ngeee

Ijah EmoTemo said...

asmara - heheh okay larr tu :p a'ah sgt sweet :)

Ijah EmoTemo said...

ifa - hahah , okay larr tu :p

Ijah EmoTemo said...

aziera - alololo so sweet every single words yg kaka tulis! i'm touched! mohtif tetibe berbahasa omputih? wakakakak :p tq so much! alhamdulillah, jijah cuma tulis apa yg terlintas dlm fikiran sajork. hehehehe :)

big hugs for u kaka!! :*

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu - kannn? mcm lg hebat kot? wee.. hehehehe i'm try my best kaka ayu utk update sokmo. susah betul nk curi masa skrg ni sob sob sob :(