Home

Wednesday, April 4, 2012

IjahEmoTemo Terselit DiDada Akhbar?

Kisah minggu lepas sebenarnya tapi baru ada perasaan untuk menayang dalam belog kesayangan. Haih , sekarang nak berkongsi apa-apa cherita tak boleh sebarangan. Nanti macam-macam pula orang cakap dekat belakang. Biarlah , ini belog aku sekalipun , orang-orang lain tetap tidak puas hati juga apa yang kita buat kan? Tak apa lah, itu tandanya ada orang memerhati kita dan mungkin menyayangi kita. HewHewHew. Hahaha , macam nak lempang diri sendiri pergi tulis pesen macam itu. Keh Keh Keh.

Aku sebenarnya nak berkongsi satu gambar dengan korang semua. Ada pulak tiba-tiba terselit wajah sendiri dalam akhbar Berita Harian. Iye, kalau korang macam ternampak ada perempuan pipi tembam tersenyum riang pakai baju hitam , itu aku. Itu IjahEmoTemo yang perasan Diva. Lol. Aku sebenarnya pergi tolong rakan-rakan yang nun jauh di merata tempat nak tiket ABPBH. Aku sengaja tolong diorang dah alang-alang aku dekat KL kan? Kesian diorang , jadi Jijah yang memang baik hati ini *sila montah ye* pun tolong lah alang-alang kan? Hiks.

Dengan begitu gigih pagi-pagi lagi dah pergi redeemkan tiket untuk rerakan katanya. Lepas tu tengah gigih beratur nampak photographer BH sibuk snap muka Jijah yang memang sudah tersedia menunduk malu katanya. Hahaha , gheti pulak Jijah ni malu ye? Hiks. Lepas menunduk pun tehtap jugak photographer tu snap gambar dekat area Jijah berjoyah. Cittt rasa nak guling-guling aje. Dah lah lambat benor nak proceed benda alah ni dengan matahari terpacak atas kepala dan peluh menitik-nitik jatuh atas jalan. Eceh , dramatik gila ayat. Ku sangka kan semua nya berakhir bila dah dapat tiket ABP tu. Sekali kau, datang pulak wartawan nak aku dengan rakan-rakan ambil gambar berjemaah atau dalam bahasa lain nya group photo. Ekekekek.

Adeh, masa ni datang balik perangai malu-malu kucing Jijah ye. Tapi dah semua bergambar tak kan Jijah tak mahu kan? Ahaks. Gedik benor mu Jijah :p Lepas tu dengan panas memancar-mancar dekat atas kepala , ya hampun dengan photographer tu suruh buat posing lah pulak. Katanya suruh pose ceria kan? Tengah panas terik mampu ke nak buat pose ceria macam menang motor uols? Nanges. Tapi Jijah tehtap buat posing DIVA ngahaha lepas tu photographer tu terus cakap "haaaa tiru macam dia!". Jijah dah terasa nak guling-guling atas jalan tu okes? Okay cherita banyak pulak si Jijah ni -___-' Nah tengok la gambar bukti ni ha. Haih , bila dah tua nanti mesti sengih seorang diri tengok gambar ni. Ekekekek. Jijah , Jijah tak habis lagi aktiviti lagho mu ye? :p




nampak tak Jijah yang perfeeling ceria itu? 
-___-'

*tutup muka malu*


nampak tak wajah Jijah yang kemengantukan dan kelesuan disebalik kegembiraan akhirnya dapat menebus tiket ABP untuk rakan-rakan? hikhikhik.


Hehehe. Jijah pun pergi redeem tiket tu dengan geng Aaronators (Kinah,Syafik & Ain) yang lain. Gigih sungguh kami kan? Alah, tak rugi pun tolong orang sekali sekala kan? Hehehe. Tapi perlu di ingatkan Jijah ahli bebas ye? Hahahahah , tehtap nak ingatkan semua orang pasal benda ni sebab tak suka betul bila orang tanya Jijah ni dari FC mana? -___-' Jijah sokong semua artis. Jijah tak suka dilabelkan semua ni. Sokongan padu Jijah tehtap untuk semua dengan sama rata okes? Hihihi. Tetiba pulak kan? Ahaks.

Kalau tak buat statement Diva tak sah Jijah ni kan? Hehehe. Adeslah. Rajin pulak nak update pasal benda ni kan? Padahal banyak lagi entry perkasam yang lain tu Jah oii. Bila lah nak publish ye? Hadoii. Dasyat mu Jah. Suka betul buat entry basi perkasam sekarang khen? *nanges* Hiks. Okaylah, Jijah pun takut makin lama makin merapu pulak entry ini dengan dramatik sakan bagai kan? Hahahah. Jadi , jejari tembun Jijah pun dah lenguh nak meneruskan entry ini ye. Daaaa... *lambai ratu*

Terima kasih sudi baca entry ini :)

Jom Like CHERITA EMO-TEMO di FB! Sayang korang ketat-ketat! Thanks! 

16 comments:

miloais milo said...

ayat para pertama - rasa nak sentap le plak! walopon tak de kena mengena ngan iols - rasanya lah... ahahahahah

mek pegi genting ke nanti??? err... hari apa ye???
selamat berlaga pipi ngan retis ye mek....
kim salam kat abg tapa uols tu -
khabo ngan dia - jangan sentap ngan bebudak porem hoccay.... tu tanda orang sayang! ekekekekeke

sitiezahim said...

wah wah wah masuk paper, gelemer u ijah..hihihi...takpe prasan sekali sekala takpe, belog kita kan..hahaha :P

KhaiRin : anies said...

glamer ko nok!

Asmara said...

Wah curlast mek jah! Matharonators lagi.. Hikhik. Gurau je ek. Nak join Aaronators boleh? ;). Baiknya ijah tlg beratur utk kawan, terus dpt balasan masuk paper lg. Tahniah!!

tiefazatie said...

pergh fames ko jah...hihihi

aanie said...

wah, jijah makin glamer la....

ni redeem katne ek?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lambaian diva oke ngeeee
ai dulu b4 kawen byk gak masuk paper...sebab join put3 sekali pic ngan tunM pun masuk sekali taw...ai simpan boh dlm frame lagik ngeee

PinKy MoMMa said...

dik akak dah gelak gelak membayangkan kedivaan kamu tu dik ijah oiii hahahaha

kalau org tnya baru leh ckp..ko hader? kerlazzz ko jahhh ;p

Ijah EmoTemo said...

kaka milo - hahahah dah selamat pulang dah pun keh keh keh.

salam mu pd abg tapa telah selamat ku smpi kan dan dia smpi kan balik semua salam2 itu erhiks :)

Ijah EmoTemo said...

kak siti - ngeee biasa2 aje. hehehe

Ijah EmoTemo said...

khairin - hahahah biasa2 aje la!

Ijah EmoTemo said...

kak asmara - hahahaha kiyut bahasa akak :p hehehe tlg kawan tak rugi apa2 pun akak.. last dpt feeling diva sekejap wahahahah

Ijah EmoTemo said...

ifa - alahai biasa aje hehehe

Ijah EmoTemo said...

aanie - hehehe.. biasa-biasa aje. dkt nstp bangsar tu :)

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu - wajib lambaian diva okes? hahaha :p wow melerts lagi :p

Ijah EmoTemo said...

akak pinky - hahahaha , akak i miss u so strong okes!!! heheheheh.. sila bayangkan dgn penuh kedivaan okes? hahahah wajib berlagak dgn penuh kedivaan , kau hado? wahahaha