Home

Thursday, August 29, 2013

Hai Kekasih Baru , Samsung Galaxy Core.

Mata agak rabak. Tak cukup tidur. Semua gara-gara kehilangan telefon bimbit lantas otak semakin ligat untuk berfikir dan untuk membayang segalanya. Lepas itu memang mata kemain payah nak lelap. Cuma baru dua tiga hari ini baru dapat lelapkan mata untuk seketika. Akhirnya.

Sebenarnya kerana sudah dapat peganti Samsung Galaxy S3 Mini. Tapi rindu masih lagi membuak-buak dekat S3 Mini. Hampir lima bulan bersama , kemudian kita terpisah? Rasa nak mencakar diri sendiri bila teringat kembali. Okay , ayat kemain dramanya. Tapi memang betul punya rindu sampai terbayang segalanya. Hmm , kalau dah tak ada rezeki , memang dah tak perlu nak dikenang pun kan? Maka , selepas ini Jijah sila jangan careless!

Jadi hari Isnin yang lalu agak kelam kabut pergi survey telefon bimbit baru. Telefon bimbit tu sudah umpama separuh nyawa dan terlalu penting untuk Jijah berurusan dengan customer khen? Gituew. Makanya , semalam dapat juga membeli telefon bimbit baru. Bajet memang harga di bawah RM 1K. Tak mampoooo chuols nak membeli Samsung NOTE 1 ke NOTE 2 ke , memang semua tak mampu. Waima Iphone pun tak mampu juga. Bukan dalam lingkungan bajet Jijah konsepnya. 

Lalu setelah hampir berpuluh-puluh minit berada di kedai telefon , Samsung Galaxy CORE menjadi pilihan. Okay , mungkin orang tak familiar kot. Tapi untuk Jijah yang kekurangan bajet ini , Jijah rasa not bad juga Galaxy CORE ini. Harga yang Jijah dapat juga sangat berpatutan siap dapat tambahan 16gb memory card / screen protector dan casing. Jijah kan berjimat cermat demi masa depan konsepnya. Gittuew. HAHAHA.


Hello Kekasih Baru , Samsung GALAXY CORE.

Baru beberapa hari menggunakan Samsung GALAXY CORE dan setakat ini boleh tahan selesa menggunakan GALAXY CORE ini. Functionnya tidak ada beza dengan S3 Mini. Cuma skrinnya lebih besar sedikit berbanding S3 Mini. But somehow, masih merindukan S3 Mini. Semua info penting dan contact number yang penting semua ada dalam S3 Mini. Lepas itu memang S3 Mini antara penyumbang utama Jijah meniaga Popia Roll Mini. Lain macam dia punya rindu tau , macam rindu dekat kekasih kot? HAHA. 

Tapi itulah , Alhamdulillah lah , dapat juga jumpa handphone yang masih dalam lingkungan bajet Jijah. Mula-mula agak risau kalau semua harga handphone mahal-mahal belaka. Mana Jijah nak cekau duit kan? Nak cari duit pun bukan senang zaman sekarang. Bila tiba-tiba handphone hilang tersentap juga perasaan. Jijah bukan orang senang dan berkemampuan macam orang lain pun. Tiba-tiba meluah perasaan motifnya? Hehe.

Jijah sangat-sangat berharap lepas ini tolonglah Jijah jangan careless lagi. Jijah juga berharap tak berlaku lagi kehilangan seperti ini. Memang satu malam suntuk Jijah tak boleh tidur. Asyik berfikir dan terus berfikir. Punya terus berkecamuk perasaan Jijah ketika itu. Tuhan saja yang tahu bagaimana berkecamuk perasaan Jijah ketika itu. Alhamdulillah , dapat juga membeli handphone baru. Sekarang kena berhati-hati dan sentiasa beringat selepas kejadian Ahad lepas agak menghantui diri.

Okay dah tak mahu cherita sedih-sedih. Entri ini pun terlambat beberapa hari dek kerana kesibukkan diri sendiri uruskan banyak hal penting dan tak berapa penting. Errr. Banyak benda nak update terus tak dapat kan? Terasa berkejaran sana sini seketika. Tapi nak kongsi sekeping gambar dahulu. 

Gambar Ahad lepas. Sebelum menyedari telefon bimbit S3 Mini ku hilang. Nak tulis pun terasa menyentap perasaan sendiri. SADIS LAH KAU JAH! urghhhh -__-'


AARON AZIZ.

YA AARON AZIZ melayan kerenah kegilaan kami semua.

Nak tahu apa?

Tunggu next entri okayyy?

Till then.


Terima kasih sudi baca entri ini :)

5 comments:

Cik Mun said...

aaron aziz tuuuuu..

Cik Puan Rara said...

Galaxy core.ooo xpenah dgr.ok lah tu ada baru.hehehe.wahhh aaron.hensem kan dye.

akmaL said...

bestnye ada hp baru..jeles2 >.<

Hanamiko Sakura said...

pestime dengar galaxy core

sha my heart said...

wah, kekasih hati baru.. kelas ko jah! hehe~