Home

Wednesday, January 11, 2012

Sudah 18 Tahun. Alhamdulillah

11 Januari ... bermakna?

Allah ... Selamat kan Kamu ... 
Allah ... Selamat kan Kamu ...
Allah ... Selamat kan Kamu ...



gambar tahun lepas. 
comel kan? ehh!


SELAMAT HARI JADI untuk DIRI SENDIRI. 
mampooo? hihihi. 

Benar , 11 Januari merupakan tarikh hari jadi aku. Alhamdulillah hari ini genap usia aku yang ke 18 tahun. Sengaja aku membuat autopost pada 10.15 pagi memandangkan menerusi surat beranak aku ia nya di tulis bahawasanya aku dilahirkan pada 10.15 minit pagi. Wajib ler feeling jugak kan entry hari jadi pun pukul 10.15 pagi meskipun 18 tahun kemudian nya kan? Hihihihi. Tehtap mahu menulis isi merapu meski sudah pun secara officially berusia 18 tahun kan? Hiks.


Aku sebenarnya ingin memanjat rasa syukur pada Mu ya Allah kerana masih memberi aku ruang dan peluang untuk terus menyelami sebuah kehidupan di atas bumi Mu ini ya Allah. Alhamdulillah. Ehem , secara jujurnya aku terasa seolah-olah masa berlalu dengan sangat pantas. Terasa macam tidak percaya yang diri sendiri sudah mencapai usia 18 tahun. Err adakah sudah masuk kategori remaja separa purba? Masih tidak lagi kan? Hahahaha ,risau betul kau Jah! Sebenarnya angka pada usia kita itu tidak penting pun yang penting hati sentiasa muda baru lah sentiasa vogeh di arus perdana kehidupan ini khen? Hamboi Jah kemain kau ! Hahahah.


Ehem tak mahu menulis panjang seperti kebiasaan. Sekadar untuk menitipkan ucapan untuk diri sendiri sempena dengan hari jadi yang ke 18 tahun ini. Boleh macam gitu? Hihihi.


Selamat UlangTahun untuk Diri Sendiri.
Semoga diri sentiasa diberkati oleh Nya.
Semoga sentiasa dibekalkan dengan sejuta kesabaran , ketabahan serta kecekalan untuk menghadapi kehidupan yang kian mencabar dan beronak duri ini.
Semoga berterusan diberikan kesihatan yang baik dan di murahkan juga rezeki.
Semoga kejayaan juga sentiasa mengelilingi kehidupan dan andai kegagalan tercetus juga kuatkan lah semangat ku untuk meneruskan sebuah kehidupan.

Amin.



gambar 18 tahun yang lepas.
comel kan kitew? eh sekarang pun maintain comel tau. erk.

Sengaja tepek gambar-gambar masa kecil sebab aku rasa masa kecil sangat comel. Eh? Hahahah tehtap tekan butang lif lepas tu masuk dalam lif tu sendiri khen? Hikhikhik. Oh sebelum terlupa , TERIMA KASIH buat semua rakan-rakan baik di Twitter , Facebook mahupun di mana-mana sahaja , kerana sudi mengucapkan Selamat Hari Jadi untuk aku. Aku sangat-sangat terharu kerana terlalu banyak ucapan yang aku terima tidak putus-putus sejak tengah malam semalam. Sebenarnya sejak pukul 10 malam tu dah ada yang memberi ucapan. Lagi aku berasa terharu. Hihihi. Terima kasih untuk semua yang sudi wish dekat Twitter , Facebook , SMS ataupun yang sudi Call sekalipun , aku sangat-sangat terharu tau!

Mungkin tahun ini tiada sambutan macam tahun lepas tetapi bila orang ingat hari jadi kita dan dengan gigih masing-masing memberi ucapan untuk kita , perasaan nya memang tak mampu untuk diluahkan dengan kata-kata tau! Terima kasih sangat-sangat! Moga doa-doa kalian untuk aku termakbul. Amin.



geram tengok diri sendiri masa kecil voleyh? *nangis* hahaha.


seluar warna merah. mampoo? lol.


Last but not least , THANK YOU UMI & AYAH kerana membesarkan aku yang sudah berusia 18 tahun ini. THANK YOU kerana melayan karenah anak bongsu mu ini yang bermacam-macam peel ini. Tiada lafaz kata yang mampu Ijah lafazkan betapa sayang nya Ijah dengan Umi dan Ayah sebab Ijah tahu dah terlampau banyak Umi dengan Ayah berkorban untuk Ijah :')

I love you Umi & Ayah :')


err kualiti gambar kurang memuaskan but it's okay I love both of them! 
hihihi :')

Ohh tidak dilupakan Selamat Hari Jadi buat Diva no 1 negara Siti Nurhaliza dan juga bloggers MiszLullaby! Semoga dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki , diberi kesihatan yang baik dan diberkati kehidupan oleh Nya. *hugs*

So , I'm Officially 18 now. Semoga kehidupan aku lebih baik setelah menjejak usia 18 tahun ini. Amin. :)

Terima kasih sudi baca entry ini :)

27 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ontanjoubi omedetou ijah chan
moga termakbul apa yg di hajati ekkk
hugs ketat2

Quincie Hani said...

Appy besday jah..moga pjg umo & murah rezeki..suke tgok gambo mse kecik tuh mate bulat!hihi

Tina Othman said...

alhamdulilah, tahniah Ijah, moga lebih sihat, kaya & berjaya

Ardini Humaira said...

happy birthday dear! semoga dilanjutkan usia, dimurahkan rezeki, dipermudahkan dalam segala urusan, amin..

hepi2! wahhh sama bday dengan dato siti :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

happy birthday :)) sweet 18 will blessed you more! insha-Allah.

Kamalia said...

ijah..happy birthday..semoga segala harapan dan cita-cita akan tercapai..
ehem, jom celebrate sama2 nak?ekeke

fatin amalina husna said...

epy bufday!!! ^^

Ana Suzana said...

Comei diaa.. Apapun slmt menyambut ulangthn yg ke 18.. Sebaya kita nampaknya.. Muahahhahahah

MamaYatie said...

Happy birthday Ijah!!
Semoga success dunia akhirat!

miloais milo said...

happy birthday mek jingg sayang....
moga mek sihat sejahtera sokmo...
panjang umur.... dan jangan lupa kan iols ye...
muahhhhhhhhh n muahhhhhhhhhhh kat pipi bambam uols tuh! :D

KhaiRin - anies said...

selamat hari lahir..
tiup lilin ngan tok ti ka?

Soo Hae Daa said...

sang il chuka hamnida darling...hehheehhe...

kamoo sgt cute lah ms kecik.. =)

Liza Razak said...

happy birthday...sweet 18 :)

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> thank u so much!! *hugs*

Ijah EmoTemo said...

hani >> tq so much!! hehehe comeii ye? tq lagii hahaha

Ijah EmoTemo said...

tina >> thank u so much!! amin :)

Ijah EmoTemo said...

Dni >> Thank U so much!! amin :) hehe yups sama birthday dgn dato ct :)

Ijah EmoTemo said...

fifiey >> thank u so much!! :)

Ijah EmoTemo said...

kamalia >> thank u so much!! amin :)) jommm celebrate sama2! eh happy belated birthday akak!! err lupa lak birthday kita sama keekeke

Ijah EmoTemo said...

fatin >> thank u so much!! :)

Ijah EmoTemo said...

Kaka Ana >> Hehehe tau comeii hahahah.. thank u so much!! hahaha cehh sama umo ye?? hahahah

Ijah EmoTemo said...

Kak Yatie >> Thank U so much!! Amin :)

Ijah EmoTemo said...

Kaka Milo >> Thank U so much!! Amin... Tak akn lupakan uols okehh!! Muahhh jgk! Hahahah

Ijah EmoTemo said...

khairin >> thank u!! hehe tak mampoo nk tiup lilin dgn tokti ngeheeh

Ijah EmoTemo said...

soo hae daa >> thank u so much!! heheh malu plk bila di puji ngeee masa kecik je comeii hahaha

Ijah EmoTemo said...

liza >> thank u!! :)

Hanamiko Sakura said...

eh! kita sebaya lah... ^_^