Home

Tuesday, August 7, 2012

Homemade Chocolate Chip Cookies by IjahEmoTemo. Jom Order !

Mungkin agak terlambat untuk menge-post entri mengenai ini. Tapi nevermind , Jijah akan terus mengupdate tentang ini. Tahun ini Jijah sangat berbesar hati untuk menjual kuih raya kegemaran Jijah dan juga kegemaran para tetamu yang bertandang ke rumah Jijah iaitu Chocolate Chip Cookies. Sebenarnya sejak beberapa hari yang lepas Jijah dah peromot dekat Facebook dengan Twitter cuma tak berkesempatan nak duduk bersenang lenang menghadap netbook kesayangan menulis entri mengenai Chocolate Chip Cookies ini. 


Harapnya masih ada yang ingin meng-order Chocolate Chip Cookies resepi istimewa ala-ala famous amos ini. Kalau orang lain dah tutup tempahan tapi Jijah masih lagi mengambil tempahan kerana Jijah pun buka order pun agak lambat so agak tidak adil untuk menutup order awal kan? HEHE. 


So here it is, my Chocolate Chip Cookies. Tak rugi kalau korang beli sebab harga memang murah okes? Hanya RM 20 untuk sebalang tau! Mana nak dapat harga yang begitu dengan kerangupan yang mengasyikkan dan kesedapan cookies itu sendiri? Jijah bukan mengguna chocolate chip biasa jadi harga pun tak boleh nak murah daripada RM 20 lah. Itu pun dah kira terrrsangat murah katanya! Hah! Jadi uols? Apa lagi....Jom ORDERRRR! :D


Chocolate Chip Cookies

RM 20 / sebalang ( 50 - 55 keping / sebalang )

*jika pos , harga tidak termasuk kos penghantaran*


Chocolate Chip Cookies -- sebalang RM 20!

Chocolate Chip Cookies ini memang akan membuat korang makan sekeping nak makan berkeping-keping lagi. HEHE. Percayalah! Jadi untuk sesiapa yang hendak mengorder Chocolate Chip Cookies ini masih lagi boleh meng-order kepada Jijah! Sebelum apa-apa Jijah juga ada membuat penghantaran Chocolate Chip Cookies ini menggunakan Pos Laju sekiranya korang tak boleh nak datang pick up dekat rumah Jijah di Wangsa Maju. Cuma terdapat penambahan harga untuk kos penghantaran lah. Anggaran dalam RM 5 sehingga RM 15 ( mengikut berat sebenarnya kos penghantaran ini serta zone tempat ). InsyaAllah , dijamin selamat! Jadi bagaimana pula cara untuk meng-order Chocolate Chip Cookies ini? =)

Bagaimana mahu meng-order Chocolate Chip Cookies ini?
  • Hantarkan order korang di email : jingliq1125@yahoo.com
  • Sila nyatakan kepada Jijah :
    1.  

  1. Nama
  2. No Telefon
  3. Tarikh Yang Ingin DiAmbil/DiHantar (kalau menggunakan khidmat Pos, tarikh yang ingin dihantar mestilah sebelum 15 Ogos)
  4. Pick Up Sendiri atau Pos Laju
  5. Alamat (jika ingin menggunakan khidmat Pos Laju)
  6. Kuantiti

  • Kemudian setelah korang menghantar detail-detail tersebut tunggu reply dari Jijah tentang confirmation dari Jijah ye.
Okay itu tentang cara-cara pembelian Chocolate Chip Cookies. Mudah sahaja kan? Hanya perlu email dan tunggu reply Jijah untuk confirmation saja. Kalau sudah ada yang ready stock memang Jijah akan terus inform korang dan korang sudah boleh mengambil sendiri di rumah Jijah atau Jijah akan pos kepada korang =)

Syarat-Syarat Pembelian Chocolate Chip Cookies
  • Setelah mendapat confirmation daripada Jijah, Jijah akan memberi no account Maybank Jijah dan pembayaran sudah boleh dilakukan. 
  • Sila sertakan bukti pembayaran dengan menunjuk bukti resit atau printscreen bukti pembayaran yang telah dilakukan.
  • Pembayaran MESTI dilakukan SETELAH mendapat CONFIRMATION dari Jijah untuk mengelakkan sebarang masalah dalam urusan jual beli.
  • Setelah membuat pembayaran , korang sudah boleh mengambil Chocolate Chip Cookies di rumah Jijah iaitu di Wangsa Maju atau Jijah akan menghantar pesanan korang melalui Pos Laju.
Sebenarnya syarat-syarat ini untuk memudahkan urusan kedua-dua sekali. Jijah tak pening kepala dan korang pun sama kan. Jadi, unggu apa lagi kan? Mari cepat order Chocolate Chip Cookies sebelum Raya ni ! Tak Raya pun masih boleh beli uols , insyaAllah lepas Raya nanti pun akan meneruskan bisnes kecil-kecilan ini. Cuma untuk tempahan Raya , Jijah akan menerima tempahan korang sehingga 6 Ogos nanti sahaja. Selepas tarikh tersebut tempahan akan ditutup. Kecuali kalau ada yang ready stock dalam beberapa balang, Jijah akan beritahu kelak kalau ada yang ready stock punya selepas tarikh tamat order itu. HEHE.


Hah! Nampak sedap tak?! HEHE.

Harap-harap masih ada yang sudi untuk membeli Chocolate Chip Cookies ini. Setiap pembelian korang amat berharga untuk Jijah. Lagipun bisnes kecil-kecilan ini Jijah bukan hendak mengaut untung sangat pun. Cuma untuk membantu sedikit keluarga Jijah. Jadi bila korang membeli sebalang pun dah dapat meringankan bebas sedikit sebanyak. Tapi Jijah tak memaksa tau. Cuma kalau ada yang membeli terasa seronok sedikit. HEHE. 

So apa lagi korang? Jom beli Chocolate Chip Cookies dengan Jijah! Hanya RM 20 sahaja sebalang! Murah kan?! Hiks! :D

Terima kasih sudi baca entri ini ! :)


8 comments:

Ardini Humaira said...

dapnyeee.. terus teringat kat famous amous... nyumm :)

Qhaifa Nur said...

thn ni plan nak buat...
moga bisnes berjaya, gud luck.....

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

bravo jijah buat biz plak ekkk
moga bertmbh maju ekkk
ganbatte ne...
kena bikin choc chip plak la...terlioq uwaaaa

Soo Hae Daa said...

Wahh...ijah biz chop chip? Mmg nmpk dh cm famous amos dh tu..gud luck dear

Daddy Ziyyad said...

semoga ijah tak menang tangan uruskan order choc chip cookies ni nanti ! good luck ! ...nampak sedappp

laskar pelangi said...

awak,kita raya tahun lepas pun ada buat choc chic cookies.kejab je habis. hehe =)
wah wah dia siap berbisnes.semoga berjayaaaaa ye ;)
salam ramadhan.
lama sungguh tak singgah sini,header pun dah bertukar ye.comel~

Asmara said...

wah mekjah! sedapnya! murah pulak tu! isk rugi sape tak beli ni tau. biasa org jual lebih rm25 kan. eceh tak duk msia pun boleh tau harga. kalau dekat nak gak rasa. :D

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...