Home

Wednesday, October 10, 2012

Iftar Bersama Aaron Aziz Di RACTAR

Bila dah selesai Ramadhan , dah juga selesai Syawal , baru Jijah gheti nak ketuk kibod untuk update cherita basi kan? As usual , alasan yang agak cliche , mak busy noks! Hahahah walaupun sebenarnya busy lah sangat kan? Hehe, sebenarnya bila gambar terlalu banyak dan nak kena watermark kan gambar , itu yang memunculkan perasaan malas tanpa sebab kan? Heheh. 

Ramadhan yang lepas Jijah berkesempatan untuk menghadiri Majlis Berbuka Puasa bersama Aaron Aziz di Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah (RACTAR) yang bertempat di USJ. Hehe aku sebenarnya tak merancang untuk menghadiri majis rumah berbuka puasa bersama retis kesayangan ini kan? Tapi disebabkan ada beberapa sebab yang menyebabkan aku perlu juga join , maka aku pun join. Gigih kau dari Wangsa Maju ke USJ demi berbuka puasa dengan Aaron Aziz kan? Gigih tak gigih , redah sajork katanya! Heh.

Bila sampai sahaja di RACTAR , aku cuba mencari kakak-kakak sayang iaitu Kak Echa , Kak Sue atau Kak Ita , tapi masing-masing belum sampai lagi. Jadi aku pun menunggu sahaja di dalam kawasan RACTAR dengan muka paling tabah sekali. Mohtif ayat dramatik? Hahaha.. Aku pilih duduk berhadapan dengan kambing bakar. Kenapa? Sebab aku tahu mesti ramai peminat Aaron Aziz akan berpusu-pusu nak pergi dekat Aaron Aziz tapi aku sebab DivaPora haruslah buat rilek saja dan akan terus fokus untuk makan kambing sampai pengsan kan? Hahahahah.. matilerrr kalau siapa-siapa baca statement mak ni noks!!! Hahahah.. maafkan saya!

Aaron Aziz turut hadir bersama-sama dengan isteri tersayang , Diyana Halik. Nak dijadikan cherita , masa aku tunggu orang habis beratur untuk ambil makanan , tiba-tiba aku tengok ada orang pakai baju warna pink datang. DivaPora yang seorang ni kalau dah nampak makanan mana nak nampak orang lain sangat khen? Tapi agak terkejut tiba-tiba nampak Aaron Aziz dekat belakang khen? Mujur tak sempat buat drama Jijah pun kannnn? Hahahaha.. Tapi masa tu macam "eh abe Tapa dah sampai?" wakakaka tehtap kan soalan macam haramjadah je Jijah ni pun :p


Candid! Kak D , Kak Echa , Anak Kak Ita , Kak Ita dengan Jijah!

Weols duduk satu meja! =)

kredit pic : KhairulBadriPhotography :)

Makanan malam tu pun best juga. Yang penting Jijah melantak kambing bakar sampai meluap-luap panas luar dengan dalam badan kan? Dah kambing bakar tu memang dekat depan Jijah uols , kalau malu-malu kucing memang merugikan diri sendiri lah kan? Hahahaha, chaittttt tak tahu malu punya Jijah! :p

Lepas tu kebetulan Kak Echa ada bawa dia punya external hardisk , maka Jijah gigih juga bawa netbook untuk ambil cerita Dejavu Di Kinabalu kalau tidak silap. Orang sibuk makan Jijah sibuk transfer segala cherita kan? Iyelah , Kak Echa kena balik awal , maka kena buat aktiviti transfer semua ni dengan pantas kan? Tiba-tiba Kak D (wife Aaron) .. "Eh Ijah! Awal nya awak nak update belog? Makan dulu Ijah!" Aku terus.. "erkkkkk" Hahahaha.. Suka betul menyakat kannnn Kak D ni pun :p

Tapi sebenarnya bila berada bersama-sama dengan anak-anak yatim di RACTAR ini boleh menginsafkan diri juga. Apa yang Jijah tengok di mata anak-anak yatim ini benar-benar boleh menitiskan air mata Jijah. Serius! Bila tengok mereka membuatkan Jijah merasakan beruntungnya Jijah kerana masih mempunyai ibubapa , masih mempunyai keluarga. Ada yang masih lagi kecil dalam umur sekitar 5 tahun begitulah sudah pun menginap di RACTAR. Siapa yang tidak tersentuh kalau macam itu kan? Bila lihat layanan Aaron Aziz dan Diyana Halik yang sangat mesra dengan anak-anak yatim di RACTAR juga membuatkan Jijah turut berasa senang.

Lagi menarik anak-anak yatim di RACTAR turut menyanyikan lagu Ombak Rindu khas untuk Aaron Aziz. Comel kan? Heheh. Sebenarnya aku tak bawa pun kamera. Tapi sebab rerakan lain ada kamera, maka aku pinjam kamera mereka dan semua gambar ini credit kepada mereka dan ada sesetengah tu Jijah yang tolong snapkan. Jijah kan suka ambil gambar orang! Hikhikhik. Thank You Deina and Kak Echa! Makaaaaa..Jom tengok gambarrrr! 


Jijah dan Kak D yang shantek! =)





tetibe terasa macam stalker. tak pasal-pasal tersentap sendiri. hahah. -__-'

Majlis Berbuka Puasa bersama Aaron Aziz memang berjalan lancar sahaja. Cuma kadang-kadang di mana-mana majlis tidak pernah ada yang sempurna. Biasalah tu kan. Tapi Jijah mana pernah kisah ketika itu kerana terlalu sibuk melantak kambing dengan jayanya. Adakah Jijah sebenarnya terlalu obses dengan kambing? Adakah? Adakah? T_____T

Jijah memang berada di RACTAR itu sehingga selesai majlis tersebut memandangkan Jijah pulang bersama Syafiq yang juga CM's untuk Aaronators. Tak kan CM's nak cabut pulang awal khen? Maka , Jijah yang mata dah layu pun tehtap gigih menunggu. Best juga tunggu sampai habis sebab boleh sambung makan lagi. Erkkkk. Tehtap kau Jah! Hahaha.. 

Sebenarnya juga , kalau korang perasan ada dalam satu entry aku yang terdahulu , aku sendiri terlupa yang mana sebenarnya , muehehe , aku ada letak gambar aku dan Aaron Aziz sambil pegang Chocolate Chip Cookies kan? Hiks. Sebenarnya wife Aaron Aziz , kak D ada order sebalang dengan aku. Haruslah terasa gedik-gedik kejap bila Kak D order kan? Tehtap kau Jah! Hahahah.. So sebab itu aku gigih pergi juga Iftar Aaron Aziz ini selain rindu sangat dengan semua Aaronators yang dah lama kot tak berjumpa semua! Kira nya melepaskan semua rindu lah kot? :p


Tauke Cookies ! LOL.


nampak tak muka Jijah tersengih sampai ke telinga? nampak tak? nampak tak? *panggggg

HAHAHAHA!

Tak pepasal Aaron Aziz jadi duta tak berbayar Jijah Cookies kan? Hahaha ampunn! :p

Hiks. Tak dinafikan memang seronok juga bila Kak D pun order sekali cookies ni. Siap cakap sedap katanya! Hah korang tak nak ke order dengan Jijah khen? Tehtap peromot sakan lagi! Hiks :p Anyway , sebenarnya sangat susah nak bergambar dengan Aaron Aziz masa tu but macam aku cakaplah , pertama sekali , kita disitu untuk meraikan dan menggembirakan anak-anak yatim. So aku macam ala-ala tak kisah sangat dapat atau tak bergambar tu. Tak perlu sampai nak berebut-rebut hala-hala macam tak pernah dapat nak bergambar dengan Aaron kan? Lain lah kalau kau pergi event, lepas tu kau tak dapat bergambar disebabkan sebab-sebab tak munasabah , itu wajib buat amukan setan dan gerilla sekali ye? Hahaha..

Tapi kebetulan masa tengah lepas senak kekenyangan makan kambing (hahahaha again kau Jah kambing kambing kambing!) Aaron lalu depan aku maka harus kasi cookies itu untuk kasi dekat Aaron walau tahu kena kasi dekat Kak D jugak kan? Hihihi Gedik kau Jah! So bergambar juga akhirnya katanya! Okay mari layan lagi gambar yang tak seberapa banyak ini. Thanks to Kak Echa and Deina for the pixture! Sayammm korang ketat-ketat! :p


ini lah kambing yang diperkatakan tak sudah-sudah! hahahaha!



pulut kuning untuk Anniversary Aaron Aziz dan Diyana Halik!

pulut kuning tu sangat sedap uols! erkk tetibe! haha.

Begitulah kan katanya? Tapi sebenarnya ada yang lebih dramatik yang terjadi selepas Iftar dengan abe Aaron. Masa Jijah nak balik , boleh pulak tetibe ada kejadian yang paling tidak disangka-sangka katanya. Tetibe Kak Ayu salah seorang CM's Aaronators terpecah air ketuban dekat parking lot ye. Itu pun sebab dia ajak Jijah balik dengan dia dan padahal masa tu dia dah nak gerak dah tau. Sangat dramatik masa tu dan mujur masih ramai lagi Aaronators lain dan boleh tolong Kak Ayu masa tu. Serius sangat dramatik dan tak boleh tidur satu malam kejap. Hahahah..memang drama sangat tau! But Alhamdulillah , akhirnya Kak Ayu selamat lahirkan seorang bayi lelaki yang sangat comel. Mujur sempat sampai ke hospital kan. Hehe.

Di sebabkan tak sempat nak melawat Kak Ayu dengan baby selepas bersalin sebab masa tu bulan puasa kan , jadinya sempat pergi melawat Kak Ayu dengan baby masa hari Raya tempoh hari. Jijah pergi sekali dengan Kak Echa. Patutnya pergi melawat Kak Sue yang dapat baby girl jugak tapi sebab Jijah ada program lain maka cuma melawat Kak Ayu sajork. Hehe. 


Jijah dan Kak Ayu! ;)


Jijah dan baby Afeef! 

eh sedondon pulak Jijah dengan tempat tidur baby Afeef kan? hihihi.

Hah! Punya panjang lebar bercherita kisah yang dah basi ini kan? Tapi ada Jijah kisah cak cak cak kannnnnn? Tehtap jugak nak bercherita dekat sini katanya! Asalkan ada update katanya! Mampoooo statement? Hahahah... Orang dah nak Raya Haji dah Jijah oiii , Jijah baru update pasal Ramadhan kan? Sangat tertinggal monorel Jijah ni kan? Tapi asalkan update jugak dalam belog kira okay lah tu kan? Ekekekek! :p

Oh nampaknya memang sudah panjang lebar Jijah mengetuk kibod. Jijah mahu titik noktahkan entri ini sebelum menjadi semakin panjang lebar. Nanti mahu pengsan korang nak baca panjang-panjang kan? Hiks. Tapi , last but not least. HEHE.


Kak D , Jijah & Abe Aaron!

;)

Terima kasih sudi baca entri ini :)

20 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

curlasttt sgt theyols beli cookies diva pora buat...jelezzz oke...haiyooo if ai tgk pic kak D ni sure ai jelezzz giler tgk weight dia...kuruih nyerrr

Anonymous said...

Welcome jijahku....next event ekkk love -deina-

Myra Jay said...

Jeles ok tengok Jijah bergambo dengan buah hati ku Mr Adam Mukhriz... hehee :)

Lawa tul wife Aaron, memang konpem dia tak cari lain..
makan hati la semua :D

Qhaifa Nur said...

nampak macam sporting aja aaron dan isteri.......
seronoknya Ijah....

aanie said...

wah, jumpa aaron lagiii....jijah g x anugerah blockbuster?

cantiknya wife dia....suka tgk instagram aaron...nmpk mcm sgt loving couple....

kenangan betul baby tu...nasib baik akak tu dah nak blk.....

Ezna said...

aaron aziz :-)

tiefazatie said...

wah..jeles2..AA..pengsan..

Hanis MY said...

sweetnyaa aaron dgn isteri dia.. ijah menten comel sokmo ni...

EZAN IDMA said...

jellynyeww

kak ina kl said...

gelak auntie baca N3 kamu ni..suka gak makan kambing panggang..auntie pun sama..

Kalau ada Ijah jumpa Aaron memang banyaklah gambar kannn

Ijah EmoTemo said...

kak ayu -- heheheheheh.. untung ke uols theyols beli cookies ai? ngeee.. heheh.. mmg kak D sangat lerrr kurus! ai pun jeles okes?

Ijah EmoTemo said...

deina -- hee.. insyaAllah next event! :)

Ijah EmoTemo said...

myra -- heheh.. ala jgn la jeles akak :)

lagipun kebetulan saja semua ni.. hahah ni kira kebetulan ke ek? ekekeke..

hee..aaron mmg xkn cari lain.. dia sgt syg dkt wife and anak2 dia :)

Ijah EmoTemo said...

qhaifa -- both mmg sgt sporting. dia anggap kita dh mcm family diorg. itu yg sgt best tu :)

Ijah EmoTemo said...

aanie -- heee ijah mmg mcm akan sokmo jmp aaron je akak.. bila lah nk berhenti jmp dia nanges... hahah..

ijah pergi anugerah blokbuster.. soon entri tu ek! heheh..

yeah.. mmg diorg sgt loving couple erhikss...

tulah pasal.. memori sgt baby tu tau! hahaha.. dah lah kena dgn jijah.. seram kejap ekekeke..

Ijah EmoTemo said...

Ezna -- heee yeah :)

Ijah EmoTemo said...

ifa -- alamak ifa jgn pengsan ifa... ekekeke ;)

Ijah EmoTemo said...

kak hanis -- kikiki theyols mmg sweet.. ijah jah yg sour duk tgh2 tu ekekekek...

alololo tq akak :)

Ijah EmoTemo said...

Ezan -- jgn nk jelly sgt ezan hahahaha

Ijah EmoTemo said...

kak ina -- hahah tergelak ek? ekekeke.. itulah.. feberet ijah tu kambin ngeee ;)

heheh tahu takpe!! mesti byk kan gmbr ekekekek