Home

Wednesday, December 28, 2011

Jangan Lupa Untuk Menonton Drama Bicara Hati Lakonan Sharnaaz Ahmad & Cristina Suzanne Stockstill di Astro Prima Bermula 3 Januari 2012

Saban hari semakin ramai pihak penerbit drama mahupun filem yang mahu mengadaptasikan sebuah novel ke dalam bentuk drama mahupun filem. Memang tidak dinafikan , sekarang memang sudah terlalu banyak pihak penerbit mengambil sebuah novel untuk diangkat dan diadaptasikan ke dalam bentuk filem mahupun drama. Terbaru , aku mendapat tahu yang salah satu novel kegemaran aku Bicara Hati karya Damya Hanna telah di adaptasikan ke dalam bentuk drama. Wow! Sudah pasti aku sangat teruja okeh untuk menyaksikan novel kegemaran aku di angkat ke dalam bentuk drama!



nampak tak dah renyuk bagai novel Bicara Hati aku :/
macam mana nak suruh pelakon-pelakon dengan penulis novel sign novel ni? 
macam mana uols? macam mana? *pang*
lol.


Ehem , bagi yang masih terpinga-pinga dan tidak tahu apakah semua ini meh aku bagi detail sedikit tentang drama Bicara Hati ini. Ahaks , memang aku sangat gigih kalau bab-bab peromot ni okeh? Hiks. Bicara Hati merupakan drama yang telah diarahkan oleh pengarah tersohor Osman Ali dan bakal di tayangkan di Astro Prima setiap hari Selasa jam 9 malam  bermula 3 Januari 2012 nanti. Pastinya aku semakin tidak sabar untuk menonton drama ini kerana ia bakal di lakonkan oleh Sharnaaz Ahmad , Cristina Suzanne Stockstill , Marsha Milan Londoh , Meor Mohd dan ramai lagi pelakon-pelakon yang berbakat. Jika di lihat senarai-senarai pelakon drama Bicara Hati ini ternyata hampir kesemuanya adalah muka-muka baru didalam industri seni ini khen? Tapi aku percaya kesemua itu mampu membawa setiap watak didalam novel Bicara Hati itu. Hiks.


Okehhh , jom baca sinopsis nya dulu! Oh sebelum terlupa Sharnaaz Ahmad melakonkan watak utama iaitu Tengku Syahran , Cristina Suzanne Stockstill melakonkan watak heroin iaitu Zahlia dan Marsha Milan Londoh melakonkan watak sebagai Linda yang juga watak ala-ala jahat gedik gitu uols! Hiks.


Bicara Hati mengisahkan tentang kisah cinta yang terbina daripada wang ringgit dan kuasa. Kisahnya bermula ketika terjadinya satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, yang mana Tengku Syahran dan Zahlia telah ditakdirkan untuk bertemu buat pertama kali. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintainya.Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran kerana Zahlia tidak mengenali dan tidak mungkin akan jatuh cinta dengannya. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia berasa dirinya tertipu dan seterusnya timbul konflik dalam rumah tangga mereka. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih sayang dan kerinduan?

Erhiks , sebenarnya sudah berkali-kali aku membaca novel Bicara Hati ini. Sudah semestinya aku sangat tidak sabar ye masa pertama kali membaca dekat salah satu forum tentang Bicara Hati bakal di-drama-kan! Woootz , masa tu semua sibuk mencanang untuk siapa nak jadi Hero , siapa nak jadi Heroin , memang seronok okeh masa tu. Padahal masa tu macam tak sedar diri ke hape kau nak SPM jah oii? Aiyark. Heheheheh. Dan ... bila melihat senarai pelakon-pelakon nya , wajib mek gembira berjoget ber-shuffle bagai khen? Ahaks! Tak perlu tanya kenapa , siapa baca Twitter aku dah tahu kenapa. Muehehehe.


Okay ini nak tepek trailer Bicara Hati pulak. Menarik kan? Hehehehe.






Lepas tu pulak kawan-kawan aku sibuk tepek gambar abe Sharnaaz uolsz , wajib mek mencakar dinding menengok ye okes? WAJIB YE! eh capslock! Hahahahah. Mujur mek dah pernah jumpa dia , kalau tidak dengan kawan-kawan kau kena cakar okes? Ahaks. So sebab aku pun memang tengah rajin , meh lah aku share gambar-gambar ketika di tempat shooting Bicara Hati. Jom layan uolsz! Bila tengok gambar nya kan , semakin lah aku tak sabar-sabar nak mencakar eh opps menonton drama Bicara Hati next week ni uols! :D






kachak nya bang chanaz. err..


Huish , aku tak tahu lah kalau aku aje ke yang cuma excited nak tengok Bicara Hati ini atau orang lain pun sama kan? Entah lah , bukan sebab bang Sharnaaz sajork ye hakhak tapi sebab Bicara Hati ini kan novel kegemaran ku kan , jadi once dah di drama kan wajib lah hati melonjak nak tengok apa yang kita bayang kan itu dapat tak di realisasikan dalam drama tu nanti khen :p But as usual aku selalu ingatkan diri aku yang jangan nak berharap sangat sebab walau macam mana pun , drama ini bukan lah mengikut 100% jalan cherita macam di dalam novel. Lagipun drama ini merupakan adaptasi longgar novel. Sama juga seperti drama-drama yang pernah di adaptasikan sebelum ini kan , so jangan korang nak membebel kalau jalan cherita tak sama atau apa ye? Erhiks.



comel sangat Cris ni tau! :)




Erhiks , gigih tak mek tepek menepek gambar-gambar ala-ala Behind The Scene ni uols? Eh wajib lah meng-gigih-kan diri okehhh! Ahaks. Erhiks , sokmo asyik update tentang Bang Aaron sajork kan? Kali ni meh update pasal benda lain kan ??? Hahahaha. Merasa lah kalau aku update pasal Sharnaaz Ahmad aje pasni. Erkk. Hahahah.


Err jom sambung lagi tengok gambar-gambar ini uols! Comel sangat tau tengok wajah Cris ni tau. First time jumpa masa Malam Gala Ombak Rindu geram je tengok wajah comel Cris itu tau. Hiks.









comel kan Aqish ni! ;)

















keletihan katanya!



Pheww , banyak kan gambar yang aku tepek kan? Ahaks wajib lah kan! Saja nak kasi penuh entry dalam belog aku hari ni. Ahaks. Sekali sekala aje pun khennnn? Alang-alang tu nak lah jugak tepek gambar salah seorang pelakon dalam Bicara Hati iaitu Meor Mohd uolsz. Pergi jumpa dia hari tu dekat Mid Valley sebab nak kasi barang khen dengan kaka Ekah. Gigih lerr aku pun pergi Mid Valley. Hakhakhak. Gigih betul aku menepek gambar hari ni :p



Sangat baik okeh abe Meor ni uols , siap menyokong produk kawan-kawan lagi tau. Erhiks bagi yang tak tahu abe Meor ni pun kawan abe Remy Ishak dengan abe Aaron Aziz tu ha. Jadi katanya dia siap menyokong lagi produk-produk abe-abe tersebut. Hahaha pelik pulak bunyi abe-abe tersebut tu ye? Hahahaha. Hiks , friendly pun iye jugak. Meor ni melakonkan watak Bernard dalam Bicara Hati , jadi jangan lupa tengok okes! Erhiks.

Ahaks , so sekali lagi kepada yang ada Astro terutama nya jangan lupa untuk menonton Bicara Hati pada 3 Januari nanti jam 9 malam hanya di Astro Prima! Aku percaya okeh drama ini sebuah drama yang menarik dan penuh dengan konflik , cinta , dan macam-macam lagi yang sangat menarik untuk di tonton. Errr kata penulis novel Damya Hanna scene menarik scene lipas telah dipotong???? TIDAAAAAKK ((sambil tutup telinga)) Wakakak , mahu kena babap dengan Kaka Hanna ni nanti kalau dia baca ni. Ekekekeke. 

Harap ampunnnn dan maaf andai kalau entry ini macam terlebih-lebih gambar abe Sharnaaz nya hakhakhak. Memang dah warning kawan ku awal-awal nak gambar abe Sharnaaz lebih-lebih erkk. Hahahaha , kejis tak perangai?? Ekekekeke. So aku dah tak mahu tulis panjang-panjang. Sama-sama kita tengok lakonan mereka-mereka ini dalam Bicara Hati next week ye! :p

Eh jap sekeping lagi gambar nak tepek :p


DARI PERTAMA KALI TENGOK GAMBAR NI SAMPAI SEKARANG MASIH CAIR GULING-GULING OKEH??? OH TIDAAKK..

eh jap apasal capslock? HAHAHAH. okbye.


Terima kasih sudi baca entry ini :)

15 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboiii panjang berjela2 hapdate kali ni....pasai abe nanas punya pasai mek ijah sanggup type sampai lenguh jejari runcing ituew auwwww

Liyana said...

x sbr jugak ni! novel die sgt best, dh byk kali khatam jgk, haha

scene lipas kena potong? alamak yeke??? oh tidakkkk!!! scene tu yg plg menarik, wakaka

Qhaifa Nur said...

tengok gmbr dah excited belum nonton lagi ni...

kalau ada masa nak singgah astro prima...

Kamalia said...

Teringat novel yg dah lunyai ni kat kg..dulu time bujang sblm tido je duk belek2 novel ni..haha.kunun boleh msk dlm mimpi pastu jd heroin..ekeke

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hakhakhak demi bang nanas sume ku sggp ye :p hihihihi.

bukan runcing uols.. tembunnn okehh *nangis*

Ijah EmoTemo said...

liyana >> hehehe mesti best punya kan!! hihihi hahahah kaka hanna ckp kena potong , xtau la betul ke idok :p hakhakhak.

sgt menarik khennn :nangis: hahaha

Ijah EmoTemo said...

qhaifa >> hehehe mesti best punya! :D

Ijah EmoTemo said...

qhaifa >> hehehe mesti best punya! :D

Ijah EmoTemo said...

kamalia >> hahaha comel la akak! ijah dulu2 pernah jgk mcm akak feeling2 khen nk jd heroin , bc dulu sblm tidur muahahaha :p

MamaYatie said...

novel best ni!!
hope ceritanya jadik best jugak la..i like!!
erkk..sib baek tak minat sharnaaz..maun fingsan tengok gambar akad nikah tur..wakakaa

Ardini Humaira said...

wwahhhh sharnaz! hehe.. comeynye dia jadi pengantin

Ijah EmoTemo said...

kak yatie >> insyaAllah best :) err nk pingsan jgk ke??? hahahahah

Ijah EmoTemo said...

Dni >> Hehehehe sgt2 comeyyy ngeee

Fasya said...

bestt gile dpt jumpa sharnaaz! hahaa. ensem tak ensem tak? kihkihkih

Ijah EmoTemo said...

fasya >> hihihi mmg best awaaak! oh mmg sgt hensem muahahaha :p