Home

Saturday, February 26, 2011

Setakat Ini ...

Semakin hari , semakin berkurangan idea nak menulis. Banyak benda yang nak di cerita kan , nak di emo-temo kan , tapi takut orang cakap macam dia seorang ada masalah , macam dia seorang yang ada kisah pahit payau kelat sedih? Payah jugak nak bercherita kalau macam ni kan? 

Teringin jugak nak menulis suka hati , cakap apa sahaja ; tapi kena ingat juga tersalah tulis , ada yang terasa hati , jadi benda lain pulak. Teringin juga nak luah rasa hati tentang diri ini tentang macam-macam ; tapi nanti ada pulak benda lain yang soh seh soh seh dekat belakang. Serba tak kena kan?

Haih , tengah emosi tak elok sangat ni amatlah tak di galakkan untuk mengupdate belog.  Nak belogwalking sebab UV traffic jatuh merudum lepas tu nilai BE sangat sikit. Tapi tak apa lah , tak ada rezeki agak nya nak kumpul banyak-banyak macam 1st BE hari tu. Huhuhuh. Sekarang line internet sangat terbatas , aku pulak tak selalu sihat , terbatas sangat nak menulis semua. Haih , dugaan tak berhenti. Huhuhuh. 

Nak cherita apa lagi? Pasal gambar hilang? Tak nak cherita dah meski terasa sedih lagi. Haihh , nak dekat seminggu , susah betul nak hilangkan rasa sedih semua ni kan? Huhuhuh. Lepas kejadian hilang gambar tu ; aku terjumpa benda lain yang dah lama hilang yang aku tak sangka masih ada tersembunyi dekat mana-mana entah. Itu lah , sometimes kita tak tahu kan dengan apa yang akan jadi esok lusa dan seterus nya. Hilang satu , Sepuluh datang yang baru yang lain. Erk , apa aku merepek ni -.-

Setakat ini ; macam-macam benda berlaku ... macam-macam perkara terjadi tapi semua itu membuatkan aku menjadi seorang yang lebih kuat dan tabah. Tak perlu cherita kenapa sebab masing-masing ada cherita kehidupan yang sendiri kan :) Maaf ayat emo sebab memang tengah emo huwa huwa -.- 




the one and only picture yang terselamat frm my kamera yang aku ambil dekat Taman Tasik Titiwangsa. *sigh*

Patutlah gaya ambik gambar petang tu pun sendu , rupa nya aku nak kehilangan gambar rupa nya. Dah Dah SHADAP pasal hilang semua. -.-

Kenyataan Yang Tak Rela

Folder 1 : Gambar yang di snap sekitar bulan Nov sehingga February. Dalam folder itu ada empat lagi folder lain sebab terlalu penuh sehingga seribu keping gambar dalam Folder 1 itu.Tapi sesetengah gambar dah ada backup -.0
Folder 2 : Gambar yang di ambil dari google ; tak ada kerja nak jadikan bahan dalam blog. Terselamat sebab sudah ada back up dalam senyap. Terkejut lah pulak.
Folder 3 : Gambar yang di edit berjam-jam , berhari-hari sampai berpeluh. Punya puas hati dapat edit gambar sampai cun ; ingat nak tayang dekat belog sebab internet buat hal + memang teringin nak berpantang dari berblogging. Hmm.
Folder 4 : Gambar yang gedik , gelenya yang di ambil dari WEBCAME. Ini tragis jugak selain dari FOLDER 1 sebab dekat dengan 100++ gambar yang aku selalu menggedik dengan si kenit. Sekarang semua hilang.

Sedih , Sadis dan masih lagi tak dapat nak cerna elok dalam kepala otak sebab hilang gambar dengan begitu begitu begitu banyak! Sekaligus! Tanpa RELA ; read : tanpa rela! Bukan sekeping dua tapi beribu keping pulak tu ; kenangan banyak pulak tu dengan macam-macam tempat dan macam-macam ragam. Terasa macam terlalu bodoh sebab tertekan DELETE dan terus bertanya kenapa aku terus tekan YES TO ALL? Kenapa? Kenapa? Kenapa aku selalu careless macam ini? Kenapa?

Sekarang terus trauma tak mahu tekan apa-apa even tak mahu tekan folder PICTURES sebab terasa sedih. Bukan nak mengada-ngada tapi banyak betul kenangan dalam setiap gambar. Sedih bukan kepalang ni ; sangat sedih tak terperi sampai terasa nak undur masa , dan tak kan click sebarangan. Tapi benda dah jadi sambal belacan tak kan lah boleh jadi macam sebelum nak kena blender kot? Adess.

Memang susah betul nak terima kenyataan ; sangat susah. Amat susah. Susah nya weii. Tak pasal-pasal bertalu entry aku minggu ini penuh dengan entry penyesalan , emo-temo dan macam-macam jenis lagi. Heh , nak buat macam mana setiap gambar yang aku snap memang tujuan nya satu ; letak dalam blog. Aku tak suka entry kosong tanpa gambar. Tak meriah , tak cantik dan tak seronok nak baca ; itu untuk belog aku. Belog orang lain tak kisah.
Adess , sedih sedih sedih … rasa nya putus chenta pun tak sedih macam ni okeh! Wah gitu kau mariaa…. huwaaaaaaaa!!

Ok Ok kejap lagi ada lagi hapdet. *meraunglagi*


Tuesday, February 22, 2011

Malang Tak Berbau

Tak tahu nak start cherita macam mana ; yang pasti aku sangat sedih dan dah dua tiga hari ini melarat aku punya sedih. 21ST February , pukul 5.30 pagi , aku ingat lagi , aku nak off lagu yang aku bukak dalam laptop yang aku on sejak tidur pukul 10 malam , hazab betul pemalas nak tutup lagu kan? Then mata pun mamai , nak buat lain pergi buat lain. Secara tak sengaja aku terdelete gambar-gambar di dalam satu folder khas. Ada empat folder yang aku gabungkan jadi satu sebab dari kamera yang sama. Huhuhuh.

On automatically tangan aku terus terdelete sebab aku tersalah nampak. Bila dah selesai delete baru aku sedar aku pergi delete almost 3 ribu keping gambar yang masa pergi ke Terengganu , pergi convo kakak aku , buat pre convo kakak aku , pergi Monsoon Cup , pergi ambil gambar pantai , pergi ambil gambar macam-macam. Pre birthday Party aku pun habis lesap , gambar birthday party kawan aku lesap , gambar pergi pusing-pusing KL pun lesap. Gambar si kenit pun hilang. Dah lah aku ada buat video dia gelak tak hengat. Baru feeling nk share. Semua , lesap ; hilang.

Tengah menulis ni pun terasa nak menangis , terasa nak ketuk kepala dekat laptop je sebab macam bodoh gila pagi-pagi tersalah tekan. Like seriously aku dah terasa macam trauma nak snap picture , nak letak dalam laptop semua. Sebab 1 click habis semua hilang. Entahlah. Pening kepala ; cari dekat recycle bin pun tak ada. Tak ada rezeki agak nya.

Sayang betul ; banyak sangat gambar. Tapi kebanyakkan gambar macam pre birthday party ; pergi jalan-jalan dekat kl aku ada letak dkt facebook. Huh , selamat. Jadi ada lah backup nya. Lebih sedih itu the one and only back up yang aku ada ; yang aku terdelete tu. Mujur gambar convo kakak aku ; dia dah ambil. Kalau tak menangis wehh. Dah lah penat mengekor kakak aku pergi sana sini ambil gambar ; aduss. Terus terbayang semua gambar sebab malam before tu aku dah cakap dalam hati aku nak buang setengah gambar yang aku tak nak ; means yang mengarut posing entah apa-apa. Gambar yang posing semua hilang ; I can do it again. But gambar yang kenangan pergi sana sini tu yang aku sedih.

Iyelah gambar si kenit tu ; boleh snap balik. Gambar aku pun boleh buat balik gaya meski dah tak sama. Tapi yang pergi Terengganu mostly banyak gambar yang cantik-cantik. Sedih nya weh. Betul lah kalau malang memang tak berbau L Mujur bukan gambar-gambar zaman jahiliah sekolah aku atau gambar yang lain-lain. Kalau tak terus pitam pengsan aku agak nya -.-

Ok dah tak ada mood nak cherita. Bye uols ;(


Tuesday, February 15, 2011

Jalan-Jalan , Rosak , Makan & Nuffnang

Sorotan hari ini ; macam-macam benda yang terjadi dan macam-macam benda yang di alami. Iye semalam dah janji nak berpantang ; aku bukan kata hari ini nak start ; tapi esok. Hari ini memang nak update puas-puas. Hmm. Pagi tadi aku pergi hantar kakak aku dekat kolej. Then pergi ke Ara Damansara sebab mak aku nak pergi jumpa nenek saudara aku dekat sana. Hehe. So means ; pergi rumah sepupu mak aku lah kan. Then duduk situ dalam sejam dua , kitaorang pergi ke lain pulak.




Destinasi seterus nya ; pergi ke Kampung Tunku ; PJ. Heh. Pergi ke situ sebab mak aku nak pergi tengok cucu , mak saudara mak aku , means nenek saudara aku lah. Hari tu diorang buat Cukur Jambul kitaorang tak boleh attend ; hadiah dah beli. Jadi itu yang kitaorang pergi situ. Kebetulan beli Gown Baby ; jadi takut pulak kalau lambat kasi kan? Tehehehe. Baby tu nama Nur Hafeesa or something like that lah. Aku pun ingat-ingat lupa. Sempat pegang baby tu. Tapi cuak jugak sebab baby tu baru 3 bulan. Kepala baby tu still lembut kan , takut je kalau tersalah pegang memang naya woo. Heheh. Comel je Hafeesa siap ketawa dengan senyum lagi. Teehee.


comel Hafeesa.

Ok then feeling nak makan Nasi Arab. Aiseh. Bila pergi dekat tempat yang di tuju , kedai tu dah tutup lah pulak. Alamak , Ayah ada hal pulak petang tadi. Jadi cepat-cepat balik rumah dengan feeling hampa yu. Aiseh men. Then lepas Asar Ayah call cakap nak pergi beli tak Nasi Arab? Heh , terus lah aku pergi bersiap-siap nak pergi beli. Malas nak makan dekat kedai sebab dah nak Maghrib aku beli. Hoh. Aku beli dekat kedai , alamak tak ingat nama. Dekat Kampung Pandan. Nak beli Lamb Mandy , tapi dah habis. Maka beli lah Chicken Mandy. Sedap jugak! Harga pun murah ; RM 20 je pun. Nasi punya lah banyak , Ayam punya lah besar sampai aku pun tak habis nak makan. Heh. Sumpah sedappp!


chicken mandy yang lazat.

Kemudian pergi ke Carefour sebab aku nak pergi beli Earphone. Aku beli je yang mana-mana then terus bayar sebab dah Maghrib time tu. Membebel pulak Ayah aku kalau tengok aku lama-lama dekat Carefour. Heh. Then terus balik. Bila balik ; aku pening gila macam mana nak bukak Earphone tu punya kotak. Haih , ambil gunting. The end , ambil gunting ; tergunting wire Earphone , maka rosak! Shitta! -.- Melayang 20 hinggit aku wehhhhhhhhhhh. Mana aku tak geram dan stress. Sudah lah earphone yang mahal beratus aku punya rosak -.- Hmmm , tak ada rezeki tapi still geram weh.

Then bila bukak belog , ada seorang blogger's tanya aku dekat ENTRY SENYUM aku yang previously. MissYayang tanya pasal macam mana aku boleh dapat CTR Bonus. Tehehehe. Sebenar nya dik ; untuk CTR Bonus itu untuk sesiapa bloggers yang dapat Buffered Earning. Buffered Earning pulak macam mana nak dapat? Ok itu pihak Nuffnang yang tentukan blog kita layak atau tidak dan sesuai semua tu. Bila ada Buffered Earning atau BE ini ; ia akan memudahkan kita mengumpul duit lebih banyak dan cepat. Nilai nya bergerak lebih pantas dan besar berbanding dengan ikelan biasa. Jadi melalui BE itu jugak kita dapat CTR Bonus. Tehehe. Er , faham tak? Harap-harap faham eh. Kalau tak faham , jangan malu-malu tanya ye :)

Ok , rasanya tak ada apa lagi nak update. So bye korang :)

Berpantang.

fo the better hope ; for the better future ; let's start berpantang? huh? what does it means huh? *pang* apasal ayat mukadimah macam gewdiks ni?



Sejak kebelakangan ini , aku terasa macam ada aura malas untuk mengupdate belog , untuk belogwalking ataupun untuk buat apa-apa yang berasas kan internet. Kadang-kadang aku bukak je internet tapi iyelah tak ada lah most the time asyik , blogspot , twitter and facebook. Biasa nya aku sibuk cari benda-benda lain jugak. Tak perlu tahu apa benda. Sibuk je uols ni khen? Ekekekeke.

Sebenar nya untuk seketika , aku mahu berpantang dari melayari internet ataupun dalam ayat terang tanpa selindung , mahu berehat kejap dari aktiviti berblogging ini. Memang payah dan sukar , tapi kadangkala kan bila aku tulis pun aku tahu hanya ada yang baca tapi tak ada pun yang respon kan? Eheh , jadi aku rasa better aku stop kejap berblogging ini. Kejap je pun. Lagipun sekarang ini musim peperiksaan Ujian Intervensi 1 aku. Kalau aku asyik update je nanti ada lah kan mulut-mulut manusia yang shomel-shomel cakap macam-macam pasal aku. Malas nak layan tapi sekali dengar sentap jugak jiwa rapuh wa ni! Sheesh.

Ehem , jadi nya aku nak berpantang kejap. Eheh. Entahlah , lagipun nak tulis banyak-banyak aku pun jadi kemalasan sekarang. Jadi sekarang dah faham apa maksud B-E-R-P-A-N-T-A-N-G ku ituew kawan-kawan? Ngeee , anyway wish me luck for my 3 week exam and semoga aku juga dapat menjawab soalan-soalan exam ituew. Sheesh , cuak nervous semua ada ni ha. Mujur esok cuti kan. 

Oh ya lagi satu ; Salam Maulidur Rasul buat semua yang mengunjungi belog ini ye. Marilah kita panjatkan Selawat dan Salam buat Nabi Junjungan kita , Nabi Muhammad S.A.W.

 
صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم
يَا نَبِى سَلاَمُ عَلَيْكَ
يَا رَسُوْلُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
يَا حَبِبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ
أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ




nota kaki : saja-saja letak gambar aku untuk entry kali ini ; mana tahu lepas-lepas ni korang akan rindu aku kan? ngeh ngeh. 

Sunday, February 13, 2011

Hari Bisu tapi Menarik.

Cer Citer Cer Citer apa dah jadi dengan hari ini. Sebab aku tengah malas nak cherita panjang lebar ; jadi aku nak cherita guna point. Boleh? Alah boleh je lah. *gaya macam ada 100 komen setiap hari khen? ngeh ngeh*

  • Pagi pergi keluar cari barang Aa dekat tengah bandar ; Chow Kit & Jusco. Beli 1 Novel ; novel dah lama keluar tapi baru ada feel nak beli. Fine , Isnin exam , gedik jugak nak beli. Heh.
  • Petang rehat kejap , lepas tu ada orang nak belanja aku makan. Heh , comel. Muka tak malu betul kan? Lepas Asar keluar , Auntie Ros jemput aku bawak pergi makan Sate dengan keluarga hangkut ai. Heh , curlast kau Jah , ada keluarga hangkut lagi tau. Gituew.
  • Then dengan hujan lebat petir semua , cehh , kitaorang redah jugak pergi makan Sate dekat depan bahagian menara Celcom. Ai loikeee. Lepas tu retis jemputan datang. Fizz Fairuz lah sape lagi. Ceh. Dengan Syafie Naswip sekali. Haha , padahal naik kereta sekali. Haha.
  • Lepas tu aku tak tahu kenapa aku jadi bisu. Ok sebab Isnin exam lepas tu sakit gusi tapi makan sate tak hengat dunia jugak. Sheesh.
  • Hmm then pergi buat apa lagi? Macam-macam. Antara nya pergi karoeke jugak lah ye. Pizz peruz belanja , ai tukang sorak walaupun bisu. LOL.
p/s : bisu = diam. don't get me wrong ha? jangan nak cakap aku kutuk benda alah lain pulak. i know , sekarang semua benda salah tulis jadi isu aite? sheesh , macam emo kejap.

  • Apa lagi? Aku tahu aku diam hari ini. Lepas tu nak ketawa pun payah. WHY IJAH?WHY? -___-
  • Lepas tu dapat sate free. Ngahahaha. Thank You So Much Auntie Ros ;) Thank you sebab ambil dan hantar ai ye. Muah Muah *hugs*
Ok jom layan 3 keping gambar. Gambar group keluarga hangkut ai ; tak cukup lagi beberapa orang ; It's alright , next time k :)




aku dengan fizz. 


aku dengan syafie naswip ; dia nyanyi sedap ;) oh sebelah tu Imran , kesian dia letih sampai tertidur ;) 


keluarga hangkut kesayangan sayaaa! *love&hug*


Walaupun hari ini aku bisu tapi aku have fun dengan diorang. Hari yang sangat menarik , gelak ketawa dan tersenyum. Maaf sebab hari ini saya diam. Next time , jangan terkejut perangai saya kembali ye kawan-kawan. Ngeh Ngeh.So apa cer lagi? I don't have mood anyway to update somemore thing yang terjadi hari ini. Seriously mood lari. I'm sorry guys. Huhuhuh. Jadi aku update apa yang patut je lah ye , lain-lain gambar , lepas ni. Okthxbai.

Friday, February 11, 2011

Senyum!

Hallo! Terasa lama pulak tak update apa-apa kan? Eheh. Maklum lah sekarang ni sibuk nak belajar uols , next week exam. Kalau bukak internet pun sibuk nak download nota-nota je. Eheh. Kekdahnya sekarang ni memang tak ambil kisah langsung pasal hal-hal blog , facebook atau apa sahaja. Tak ada masa nak berinternet semua. Paling-paling pun jeling dekat facebook mobile lepas tu meraung sebab credit ballance tinggal sikit -_____-'

Ngeh Ngeh. Alhamdulillah , hari ini dapat berita yang boleh buat aku tersenyum. Bukan kata sebelum ni tak tersenyum , cuma hari ini berganda-ganda perkara yang buat aku tersenyum. Tehehehe. Syukur lah kan ;) Perkara-perkara yang mengusutkan jiwa dan minda semua akhirnya terlerai jugak hari ini. Tehehehe. Tapi itulah , sometimes tuhan sembunyikan pelangi , sometimes tuhan kasi mendung kelabu. Apa-apa pun memang kena hadapi dengan senyuman lah kan ;P

Btw , sebelum aku mulakan salah satu perkara yang buat aku tersenyum , aku tak nak orang kata aku ni menunjuk ke hape. Aku ni cuma blogger picisan yang bukan lah tahap UV traffic tu 400-1k setiap hari. Sebalik nya aku ni cuma berblogging sebab memang aku minat menulis semua ni. Heh. Ok Ok apa yang buat aku tersenyum ni? Aku baru sahaja tahu benda ni sebenar nya. Terkejut tapi sangat bersyukur :)

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ok sudah scroll , jom tengok siapa yang kena :D


yabedaaaabeduuuu , tadi pergi check Nuffnang , tengok ada 2 BE yang datang menyinggah ke dalam belog kecil ku ini :)

i) Nestle Milo Fuze 
ii) LG Optimus One

Yang Celcom tu memang dah sebulan lebih jadi BE dan yang CIMB Click yang membawa nilai yang sangat besar walaupun masih kecik kalau nak dibandingkan dengan bloggers lain , dah Metered Earning. Gituew. Tak kisah lah , janji ada lah BE ,baru senang hati. Tehehehe. Anyway ketiga-tiga BE ini sangat lah kecil nilai nya. Jadi ai harap uols sudi sudi lah tekan eh? Nanti ai tekan yuols punya balik. Kikikik. Gitueww.

So how's ur day everybody? :)

Tuesday, February 8, 2011

Saya Tak Tipu , Saya Stress & Nervous. Ini Kenyataan.

Banyak sebab kenapa minggu ini saya stress dan nervous. Terlalu banyak sebab. Minggu depan ada Ujian Intervensi 1. Saya memang cepat nervous apabila nak exam. Saya jenis bukan pelajar pintar. Tapi saya yakin boleh! Ewah , tiba-tiba. Semalam pergi laman web rasmi sekolah , nampak ada jadual exam. Terus menggigil depan laptop. Tak tipu.

Seram sejuk sebab takut tak dapat buat yang terbaik. Oh , kau orang bijak suka hati kau lah nak kata aku ni skema penakut cuak. Kisah apa aku. Eh Eh mengamuk pulak. Bila stress memang terasa nak mengamuk. Memang terasa nak makan tak berhenti. Adoii. Masalah pulak jadi nya. Semalam nak print jadual , tapi malas. Lepas tu print screen sudah. Heh , nampak pemalas nya ituew kan? Tapi kreatif lah tu kan? Kau mampooo? Gitueww.

*notes : iye saya bukan pelajar di aliran sains yang nak jadi doktor , enginiyer atau sama waktu dengan nya. Tapi saya pun ada cita-cita , jadi doakan yang terbaik untuk saya ya! *peluh*




makna nya tiga minggu saya akan ada ujian. tapi ada juga yang aku tak perlu ada exam. rasanya lah. ini yang aku tengok dekat web sekolah. mesti betul lah kan? eh? *betulbetulkan spek* tassawur tu saya pun tak pasti saya ambil ke tidak. ya allah apa aku ni? adess -.-

Kekdahnya  ,minggu ini perlu belajar sampai juling dan pitam lah ye. Kalau tidak mahu naya nak menjawab dengan mak ayah aku eh eh dalam peperiksaan nanti. Huwaaa. Jadi maaf lah kalau aku akan jarang update melainkan nak update , nak tulis mengamuk menangis kalau tak boleh jawab exam nanti kan? Heh , harap-harap tidak! Ok , tak mahu tulis panjang-panjang. Nervous + Stress : INI LAH KEADAAN SAYA SEKARANG! *nangis*

notakaki : perasan tak header aku dah bertukar? mueheheh :P

Sunday, February 6, 2011

Kalau Anda Gembira Tepuk Tangan?

Petang ni terasa sendu semacam je. Nak belogwalking pun malas. Nak menulis pun malas. Nak tidur pun malas. Sebenar nya tak boleh nak tidur sangat. Kaki aku tengah sakit. Siap berdenyut. Bila urut , aku menjerit macam orang kena histeria je gaya. Sumpah sakit. Boleh menitis-nitis air mata okeh? Gituew.

Apahal lah hari ini terasa sunyi sendu semacam jewr? Tak rock and roll betul hari ni eh? Entahlah. Bosan sungguh. Nak menulis pun dah tak tahu nak tulis apa. Tapi kan aku teringin nak pergi taman , nak ambil gambar bunga. Muahahahah , entah apa kejadah aku ni pun tak tahu lah -___-' 

Nak letak gambar , takut korang termuntah pulak tengok gambar sengal aku semalam. Nak menulis kasi ceramah , nanti orang ceramah aku balik. Nak belajar? Oh ok , kejap lagi nak belajar , nak siapkan kerja-kerja terbengkalai lepas tu dah tak tahu nak buat apa. Uish. Sadis betul.Aduhai , dah tak tahu nak tulis apa. Yang pasti mood aku sangat-sangatlah tidak bagus untuk hari ini. Bercelaru dan berserabut semedang je aku rasa. Adess.



menjeling menjeling ku bertentang. gituew. kau hade?

p/s: seriously i'm not in a good mood.
why oh why? -__-'


Awan Mendung bukan Awan Dania

Semalam macam-macam benda yang terjadi. Ada yang menarik , ada yang tak menarik. Kalau difikirkan kan balik , aku terasa macam-macam sekarang ni. Heh. Semalam kakak aku ajak aku pergi ke Jalan Masjid India / Jalan TAR sebab dia nak cari barang. Aku ikut je lah sebab tengah tak ada buat apa benda pun dekat rumah ni. Heh.

Jadi pukul 10 pagi Ayah aku pergi hantar kitaorang dekat LRT. Iyelah nak pergi sana dengan guna kereta macam tak berapa nak patut sebab susah nak cari parking even pagi-pagi , lepas tu Ayah aku ada hal nak pergi ke lain. So kitaorang pun bukan kisah sangat nak naik LRT semua tu. Lagi seronok ada lah. Heh. 


Tapi kan , tiba-tiba perut aku buat hal. Kekdahnya pagi tu makan roti + kuah spaghetti + sosej + cheese = Sakit Perut. Huwaaa , aku memang tak boleh makan pagi-pagi. Mudah sakit perut nanti. Aiyark. Jadi kelam kabut lepas beli tiket LRT , pergi cari tandas. Aku cuma jumpa tandas untuk yang orang cacat sahaja. Adess. Lepas tu sebab aku ni kan selalu Emergency Case sakit perut macam ni , jadi aku tahu lah jugak akan ada satu tandas untuk OKU ni dia besar sikit. Heh. Tapi masa tu ada orang guna. Jadi aku tunggu lah. Tapi kan Tapi kan , kakak aku cakap ada cherita misteri. Adess. Malas lah aku nak cherita. Sebab aku pun tak teringin jadi kan belog ni sebagai himpunan cherita misteri. Ceh , padahal penakut kan? Muahahaha. Sheesh.



 dekat Pasar Seni. CNY punya deko :P



dekat KLCC , terasa nak lempang tak tengok muka aku yang ni? heh.

Ok lepas tu cepat kejar train untuk ke Masjid Jamek.Dalam 10.30 dah sampai sana.Mula-mula kitaorang pergi makan memandangkan kakak aku tak makan lagi.Aku cuma minum air je. Dahaga gila -___-‘ Panas pulak tu! Itu yang makin syok minum air bergelen-gelen kan? Ehiks. Lepas tu pergi Semua House , nampak nya misi mencari barang yang diingini masih tak di jumpai.Adess. Lepas tu kakak aku ada buat perjanjian gituew. Dia janji nak belikan aku shawl kalau aku ikut dia pergi khen? Ngeh Ngeh. Haruslah aku menuntut janji. Elleh.

Tapi sayang seribu kali sayang , awat sekarang shawl nan hado yang cantik warna warni macam aku pakai? Latest punya aku tengok makk oii dah rupa macam nak kasi Berney and Friend pakai je? Awat lagu tu no? Adess. Tak berkenan cheq okeh! Gituew. Tapi tak berkenan pun sempat jugak aku rembat dua helai. Warna pink :P Ai loikee.



sisters ;)


dekat depan Harrods ke hape entah. tengah mood nak bergambar. layan kan je lah labu...

Ehem masa nak beli shawl , ada pulak kejadian yang tak diingini berlaku.Entahlah , malas nak cherita. Sebab aku masih lagi trauma ni. Adess. Hmm.Lepas tu misi mencari barang di teruskan. Kemudian kitaorang pergi ke Pasar Seni. Naik LRT je :P Heh Heh. Kowser sangat kan nak rajin jalan kaki semua? Kaki aku pulak buat hal , cramp bagai nak rak -___-‘ Adess , apa lah nasib aku wehh.

Jadi kitaorang pergi ke Pasar Seni dan lepas tu aku a bit teruja sebab aku tak pernah pergi situ walaupun Umi dengan Ayah & Kakak aku cakap , hepp time kecik-kecik dulu dah pernah pergi. Ceh , gaya macam aku pernah ingat je kan? Sheesh.Entahlah , memang teruja sebab banyak benda di jual dekat situ.Something like barang perhiasan , fridge magnet. Ada FM tu gambar kebaya , aku teringin nak beli. Tapi adess , lain kali je lah. 

Lepas tu misi kakak aku berjaya. Cehh , macam misi keamanan je kan? Ngahahah. Lepas tu sempat lah ambil gambar kejap walaupun battery kamera buat hal kejap. Aiyark! Lepas tu naik LRT lagi kitaorang pergi KLCC. Ngeh3x. Ingatkan memula nak pergi tengok Yogi Bear tapi kemalasan sebab kaki aku cramp.Adess. Nak berjalan pun perit. Sekarang pun terasa perit. Adess. Jadi kitaorang just pergi lepak makan dekat foodcourt je lah.



model payung katanyaa ... 


suka edit gambar yang gini. nampak cantik kan? *muntah sbb puji diri sendiri.eheh*


ini versi yang lagi satu. heh.

Lepas tu as usual aku suka beli waffle , ngeh ngeh. Kali ni waffle ice creamy , letak ice cream vanilla je. Hishh best best :P Lepas tu lepak dekat foodcourt dalam dua jam. Gila kauu. Then kakak aku ajak pergi dekat tempat air memancut tu ha. Dekat taman KLCC. Pergi lepas situ setengah jam. Ambil gambar posing segala kan? Gitueww.Haruslah feeling diva dekat situ. Heh Heh.

Hmm , anyway semalam ada lah yang seronok nya tapi lebih kepada ketidakseronokkan dan kesakitan melanda diri. Aku anggap itu dugaan yang Tuhan kasi. Malas nak tulis sini. Sebab trauma dan takut.Nak cherita pun terasa macam menakutkan.Heh. 



kuey tiow goreng daging , kuey tiow goreng udang , ice creamy waffle.


dekat area Pasar Seni sebelum naik LRT nak pergi KLCC. HOH.

So how's ur day , yesterday? Ok , tak ok? ;)

Saturday, February 5, 2011

Bila Saya Rindu Awak , Saya Mesti Dengar Lagu Ini. Hmmm

Tadi tengok update kawan-kawan di facebook. Tengok salah seorang kawan aku tu kasi satu lirik. Lepas tu tengok komen di bawah nya dia cakap lagu 1st edition & Aizat , Perpisah ini. Hmm , biasa nya kalau tengok tajuk kemudian tengok penyanyi nya dah boleh agak. Mesti lirik dan lagu sedih. Tahu sangat.

Kemudian gigih pergi cari dekat Youtube. Kemudian terus terasa airmata nak bertitik di atas kaki ku yang gebu iniew. Wah kau Jah , kalau buat ayat selalu macam tu khen? *meraung* Ehem , well lirik lagu dia betul-betul buat aku tersentuh. Ya , saya memang seorang yang beremosi. Nak buat macam mana? As long tak ganggu pelajaran dan tak ganggu kehidupan manusia lain dah cukup kan? Sheesh.

Entah kenapa terasa macam nak menangis bila suara mendayu 1st Edition & Aizat bertambah pulak dengan lirik dia. I'm just thinking macam what if seorang isteri kehilangan suami , seorang suami kehilangan isteri and well seorang kekasih kehilangan kekasih. Hmm , bertambah pilu mendengar tau. Kita tak tahu , apa yang akan jadi esok. Kita tak tahu esok kita bahagia , kita berduka atau kita kecewa. Tapi itu lah kehidupan kan? Ok jom layan VC dibawah ituew.





Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

KORUS
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri


Lirik nya sungguh syahdu syahdan kan? Haruslah pertama kali dengar aku terus suka. Ehem. Kenapalah aku ni asyik duk tayang VC je kan? Eheh , ye lah sebab aku tak ada benda nak cherita. Next week schedule biasa yang padat kembali menemui aku. So then , gunakan peluang berehat seketika walaupun tak rehat pun , digunakan dengan sebaik-baik nya. Hmm.

Sekarang dah bulan 2 , nanti tengok-tengok dah bulan 11. Tengok-tengok dah habis SPM , tengok-tengok nak masuk universiti? Oh no , cepat betul masa berlalu -.- Pheww


Friday, February 4, 2011

Lagu Untuk Petang Ini.



Get so caught up everyday
Tryna keep it all togther
While the time it slips away
You see I know nothing last forever

Imagine there was no tomorrow
Imagine that I couldn't see your face
There would be no limit to my sorrow
So all I can say


I wanna tell you somthing, give you something
Show you in so many ways
Cause it would all mean nothing if I don't say something before it all goes away
Don't wanna wait to bring you flowers, waste another hour let alone another day
I'm gonna tell you something, show you something, won't wait til it's too late

[2x] (I can't wait I can't wait I won't wait I don't wanna wait)

Just a simple conversation
Just a moment is all it takes
I wanna be there just to listen
(I wana be here)
And I don't wanna hesitate

Imagine there was no tomorrow
Imagine that I couldn't see your face
There would be no limit to my sorrow
Cause there's nothing that could fill that space
I don't wanna put it off for too long
I didn't say all that I had to say
I wanna take my time and right the wrong before we get to that place

I wanna tell you somthing, give you something
Show you in so many ways
Cause it would all mean nothing if I don't say something before it all goes away
Don't wanna wait to bring you flowers, waste another hour let alone another day
I'm gonna tell you something, show you something, won't wait til it's too late

Just lean on my shoulder,
It's not over til it's over
Don't worry bout it cause
I'm gonna make sure Ima get stronger
I don't wanna wait til the storm and something wrong and now your gone and I can't find ya

I wanna tell you somthing, give you something
Show you in so many ways
Cause it would all mean nothing if I don't say something before it all goes away
Don't wanna wait to bring you flowers, waste another hour let alone another day
I'm gonna tell you something, show you something, won't wait til it's too late

I wanna tell you somthing, give you something
Show you in so many ways
Cause it would all mean nothing if I don't say something before it all goes away
Don't wanna wait to bring you flowers, waste another hour let alone another day
I'm gonna tell you something, show you something, won't wait til it's too late

I wanna tell you somthing, give you something
Show you in so many ways
Cause it would all mean nothing if I don't say something before it all goes away
Don't wanna wait to bring you flowers, waste another hour let alone another day
I'm gonna tell you something, show you something, won't wait til it's too late

(I can't wait, I can't wait, I won't wait, I don't wanna wait)


Tadi pergi ke fanpage Hanis Zalikha di Facebook. Lepas tu terjumpa lagu di atas itu. Lirik dia buat aku terasa macam nak menangis. Lirik dia panjang tapi lagu dia best. Heck yeah! Terutama part : Imagine there was no tomorrow , Imagine that I couldn't see you face tomorrow. Did you get it? Maksud lirik lagu yang sungguh mendalam ini? Gulp. Sedih pulok!

Lirik lagu tu memang sedih. Suara mendayu Alicia Keys buat aku teringin nak menangis. Again : Teringin but tak menangis pun. Tengah feeling panas terik walaupun dah petang macam ni tak kuasa akak nak menangis dik noon. Orait , entry ringkas cuma lirik Alicia Keys yang panjang.

nota kaki : kalau betul-betul jadi macam imagine there was no tomorrow , imagine that i couldn't see your face , hanya satu nak cakap ; I love you. No matter what. You know who you are. Gituew.


Saya Cantik. So what?

Eheh. Sebenar nya semalam datang mood pujangga untuk edit gambar-gambar yang di ambil di sekitar Masjid Besi ituew. Sekarang ni jarang betul nak dapat mood mengambil gambar , mood nak edit gambar kasi chantek sikit sebab ai memang dah chantek , so what? *juling mata* Muahahahahah  , everybody has their own beauty okeh , tetibe. Wakakak.

Sudah Sudah tak mahu merapu. Sebenar nya nak tunjuk gambar-gambar dekat Masjid Besi semalam. Alah gambar biasa guna kamera biasa je pun. Bukan kamera DSLR yang mahal sampai tergugur bulu kening ni okeh. Ngeh ngeh. Lepas tu aku edit sikit-sikit. Tahu , tak cantik aku edit macam orang yang pro , tapi sebab aku punya mata kata chantek , jadi korang tengok je lah sampai julingz. Erk!







suka dengan gambar ni. refleks dari lantai yang bersih. tak guna edit apa pun. hehe.


pintu masuk.



Heh , sikit je pun gambar yang edit sebab mata tak larat nak tengok laptop lama-lama. Ngeh3x. Sekarang ni mood teringin ya hamat nak ambil gambar. Tak kisah gambar apa sekalipun.Dah bosan ambil gambar diri sendiri. Heh. Tapi kekdahnya macam rajin sangat nak keluar ambil gambar apa-apa yang lain kan? Sheesh! -.-' 

Ok , nak cherita dan tunjuk gambar je pun. Hohohoh. Nanti kalau aku rajn lagi aku update lagi. Kalau tak tunggu je lah bila-bila lah ek :P

Thursday, February 3, 2011

Sepintas Lalu

Hari ini Hari Raya Cina. Iye semua orang tahu sebab hari ini semua orang cuti. Kalau yang tak tahu tu , mungkin saja-saja teringin nak kena cubit-cubit manja lah tu. Eh , mengada betul kau ni Jah. Sebenar nya nak cherita sepintas lalu pasal hari ini. Tak ada benda yang mengujakan untuk di cherita kan. Tapi ada lah buat benda lain hari ini yang boleh di cherita kan.

Tengahari tadi pergi ke rumah kawan ayah dan umi semasa mereka pergi menunaikan Haji hampir dua tahun lepas dekat Putrajaya. Diorang nak jumpa berborak setelah lama diorang tak jumpa kan. Aku cuma mengikut je diorang. Eheh. Lagipun dia ajak makan-makan kan? Haruslah aku yang paling eksaited nak pergi. Muahaahha. Dasyat perangai kau Jah!*geleng kepala*

Well lama jugak lah pergi duduk dekat rumah kawan umi dan ayah tu. Ada lah dalam tiga jam kot? Eheh.Lepas tu Ayah tetibe nak pergi sembahyang dekat Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau nama lain nya Masjid Besi. Hehe. Jenuh jugak nak mencari. Maklumlah tak biasa sangat dekat Putrajaya. Hehehe. Cantik jugak masjid tu. Tadi pun ramai jugak orang yang datang singgah situ. Semua ala-ala tak tahu gituew dekat mana tempat wudhu' , tempat solat. Hehehe. Mujur ada orang yang ala-ala macam guard aku panggil gituew bagitahu semua kan. Hehehe.

Lepas dah selesai solat semua , sempat jugak lah ambil gambar dekat situ.Heh, jakun tengok cantik.Ramai je yang duk amik gambar kan. Tapi tak mahu lebih-lebih. Masjid kan tempat untuk kita solat sembahyang semua.Macam tak comel lah pulak perangai kalau nak ambil gambar over-over khen? Kikikik. Kalau orang yang kahwin tu lain lah cherita. Haha. Lepas dah keluar dari masjid , kitaorang terus balik ke rumah. Tak pergi mana-mana dah. Heh. Ok ni nak tunjuk sekeping dulu gambar yang aku ambik dekat Masjid Besi tu. Lepas ni baru aku post banyak-banyak gambar ye. Malas nak ngedit. Kikikik



cantik :)

Ehem , so korang hari ini buat apa ? Aku setiap tahun tak kira raya apa pun memang akan beraya dekat KL gituew. KL oh kampung ku katanya. Muehehehe. ;P Eh tapi entry ni tehtap panjang kan? Hahahahah. :D

Wednesday, February 2, 2011

Mujur Rebah di atas katil Tapi pasal apa?

Kali ini nak update sesuatu yang buat mata aku menjadi bulat , mulut aku ternganga luas dan pipi ku yang shomel dan gebu ini di tampar berulang kali sehingga menjadi kemerahan tetapi bukan blusher ye? Ahaks. Kalau macam ini lah aku buat ayat mukadimah untuk esei BM SPM , mahu hentak kaki pemeriksa kertas. Jadi sebelum semakin menjadi-jadi ayat aku , baik aku terus kan cherita sebenar nya. Eheh.

Cherita sebenar nya , semalam pergi dekat belog Ustaz Love sebab suka baca tulis Ustaz Love yang kelakar ituew. Hehehe. Lepas tu dia cakap UV blog dia naik mendadak. Wah , best betul tengok UV belog Ustaz Love yang memang naik mendadak dan tabik wink wink lah sebab aku pun jarang betul nak dapat UV tinggi kalau tak buat belogwalking kan. Alah , tengah cuti sekolah ni belogwalking sekali sekala ok lah. Bila bukak sekolah , bukan kata belogwalking , wangsawalk belakang rumah tu pun tak sempat nak jenguk tau? *meraung*

Kikikikik. Jadi nya Ustaz Love pun bagitahu satu rahasia. Teruja ni baca sebab ada rahasia yang nak dikongsi oleh Ustaz Love. Gituew kan? Eheh. Ustaz Love bagitahu setelah di meletakkan backlines dekat belog Daus , UV traffik belog nya naik mendadak-dadak. WOW. Aku pun dengan tak reti sabar nya terus menuju ke belog Daus ituew. Memang dia ada menyediakan tempat or entry khas untuk letak kan url belog kita tetapi dengan syarat , kita letak copy code banner yang telah Daus sediakan dan kita letak di bahagian tepi belog kita ini.

Jadi aku pun turut sertai lah kan? Lepas ituew aku memang lupa kejap yang aku sertai ini pagi tadi. Eheh. Nyanyoks kejap. Choyy. Bila pergi dekat Nuffnang , hampir-hampir rebah tengok UV traffik sendiri. Gituew dramatik kan? Mujur online atas katil , kalau online atas kerusi , mesti rebah atas kerusi ? Gituew. *lempang* Ok lah UV traffic nya. Meskipun tak sebanyak orang-orang lain , tapi tetap bersyukur tau!



mahu tak pitam. dalam satu masa 80 uv? hello , ai selalu dpt 80 utk per day je :nangis: syukur!



Meskipun yang datang dekat belog saya tak sebanyak mana , tapi syukur lah jugak ada yang jenguk. Lepas tu aku nampak ada jugak yang follow. Tapi jangan lupa nak komen entry-entry saya pulak. Lagi bermakna tau. Gituew! So korang , cepat-cepatlah terjah belog Daus dan sertai nya sekarang. InsyaAllah , UV belog korang pun akan naik mendadak macam aku punya. Heh , mungkin lagi banyak dari aku punya :) 

Hoh Hoh , gigih ni buat entry khas :) Oh btw , Gong Xi Fa Cai , untuk semua yang merayakan nya esok. Kepada yang pulang ke kampung , hati-hati di jalan raya dan ingatlah orang tersayang. Kepada yang tak ada kampung macam saya , heh , jom lah jalan-jalan di sekitar kota raya. Pasti lengang tak orang. Muahahaha xD

nota kaki : BE saya dah tak muncul2 mesti dah nak ME :(

Mula-Mula Saya Tak Suka Awak tapi lepas tu *gigit jari*

Eheh. Terasa macam nak sipu-sipu malu kejap sambil gigit-gigit jari. Tehehehe. Memang betul apa yang tajuk aku tulis tu. Dulu aku tak suka dia. Dulu aku benci dia. Tapi sekarang , ehem ehem *blushing* macam dah start suka kan dia , dah macam mula tercari-cari dimana-mana mesti ada dia ... *gigit jari* 

PAEJAHHHHHHHHHHHHHHH!! *simbah air*

opocot tercabut gigi pelesu. *lempang*

Heh , berangan je lah nak tulis pasal chenta hati kesayangan dekat sini kan? Muehehehe. Biasalah kan aku ayat senantiasa menggedik gelenya tak kira masa kan? Ekekekeke. Gituew lah kan , tak tahu lah terlebih makan vitamin ke? Terlebih minum air manis ke? Atau terlebih minum Ribena? Oh na na , tidak tidak. Sebenar nya aku nak bercherita pasal Lagenda Budak Setan The Series. Well , aku sebenar nya agak terlambat nak mengikuti drama series ini yang baru sahaja melabuhkan tirai episod akhir semalam. SHOMEL , sangat shomel kan? Yelah bila dah episod bertukar rupa pelakon , baru nak menggodek YouTube kan? Ish Ish Ish. Nak buat macam mana sibuk belajar kan? Itu yang baru reti tengok tv. *betulkan spek*

Eheh. Sebenar nya aku sebelum ni Lagenda Budak Setan the movie pun tak pernah ambil tahu. Sebab ramai yang cakap tak best. Tapi lepas jumpa Farid Kamil *gigit jari* dekat preview Hantu Kak Limah Balik Rumah terus teringin membuak-buak nak tengok Lagenda Budak Setan the movie. Melampau kan perangai? Eheh. Alah , tengok dia datang dengan jeans dengan t-shirt dengan topi lepas tu sengih-sengih sambil makan sambil terasa nak menjerit tapi selamat kawan ai a.k.a kakak hangkut ai , Cik Kekure ada disebelah , kalau tak sure-sure air sirap masuk dalam mulut kalau menjerit masa tu jugak. Muahahaha. Naya lah mengutuk beliau ketika beliau melancong ke Fuji. Gituew? Hahaha.

Jadi nya , lepas terjumpa bertentang mata ke mata , eceh aku je yang over as usual. Heh , aku pun terus bukak youtube tengok Lagenda Budak Setan dekat youtube. Nak beli DVD tak mampu. Heh , nak beli handbag mampu pulak khen? *dush* Lepas terus jatuh chenta dengan Parid Kamil katanya. Gituew lah kan? Gediks sungguh. Heh Heh. Padahal sebelum ni macam hape je tak suka kan? Muehehe. Tapi ini biasa lah kan , budak remajew yoo... tak remaja lah kalau tak minat pelakon / penyanyi semua ni kan? Lagi tak remajew kalau tak minat Justin Bieber tu okeh? Gituew. *nyorok larikk*

Adush , ingat nak buat entry pendek-pendek. Tapi jadi panjang jugak akhirnya. Heh. Kekdahnya sekarang ni pulak aku menonton Lagenda Budak Setan the series shebab my kenit boy a.k.a Awisy selalu memintak dekat aku selain daripada cherita kartun *geleng kepala* iaitu Awisy nak tengok budak setan! Tak kisah lah Parid Kamil tengah berlakon dalam I'm Not Single ke? Drama RTM ke? Drama Swasta ke , as long as ada Budak Setan = Parid Kamil , dia layan. Pelik sungguh budak kecik ni? Mana dia tahu ai minat Parid Kamil? Heran Heran. Muahahaa. Padahal kalau dah tengok tv asyik tengok muka Parid Kamil jewr , mana budak tu tak kenal kan? *sheesh*

Tadi gigih print screen some of scene at Lagenda Budak Setan the series. Jap lagi nak komen kejap pasal drama ni eventhough tak tengok betul-betul lagi + last episode pun terlepas. Heh. COMEL. 



ini akashah a.k.a shah ketika di oberthesea yu.


mak ayu yang terlalu percayakan azmi. ish ish ...


kesian ayu. ish ish ish.


parid kamil .. i loike -.-


jue = ayu? oh tidak! -.-


heh , parid kamil lagi. uish.

Terdapat banyak perbezaan yang ketara di antara movie dan the series. Sudah semesti nya ketara. Aku ada pinjam novel Lagenda Budak Setan daripada my bff , Dee M. Aku ada banyak part awal , tengah dan last. Tak baca habis sebab agak kurang minat dgn penulisan Ahadiat Akashah. I'm sorry. Tapi sebab nak tahu keseluruhan cherita dia even skip sana skip sini , jadi aku tahu lah watak-watak penting , aku tahulah kisah kejadian yang di pertontonkan di dalam movie mahupun drama. Heh , rajin. Cuba buat novel Sastera Interlok , buat perbandingan watak semua , kau serajin itu kah IjahEmoTemo? *nangis*


Jadi nya perbezaan drama dan movie sudah tentu banyak dan ketara. Tak dinafikan aku lagi suka yang veris movie meskipun banyak part penting yang dia skip meskipun part Ayu bertukar wajah dan bertukar nama iaitu Amelia dan juga meninggal dunia ketika melahirkan anak ada tetapi banyak part penting di dalam movie tak ada. Tapi aku lagi suka movie punya version sebab ada Lisa Surihani. Tehehehe. Farid Kamil dua-dua versi ada.


Iyelah , movie nak kena cantas part ituew , part ini sebab masa agak terbatas. Drama lain lah pulak , tetiap minggu boleh tayang , sejam pulak tu kan? Eheh! Sebenar nya untuk drama dia punya best sebab dia memang ikut jalan cherita novel iaitu bermula di sekolah menengah, kemudian sambung belajar di luar negara. Berlainan dengan movie yang terus bermula di kolej dan tak ada pun part di oversea khen? Harus sadis gituew peminat novel Lagenda Budak Setan. Eheh. Lepas tu yang drama ni nak feel lebih pun boleh kot. Yang movie tak sempat nak feel tengok-tengok dah masuk scene lain. Cehh. Gituew ~!


Tapi memang banyak beza nya. Tapi yang drama lebih terasa nak menangis meskipun tak kenal pun heroin LBS the series yang before transform jadi Jue Aziz tu. Adess. Tapi lakonan dia okay lah. Hehehe. Cuma yang jadi Jue Aziz tu je lah yang kurang berkenan sikit. Voleyh? Muahahaha. Tapi parid kamil tehtap ai loike gitu.HAHA. Gedik sungguh. Ekekeke. Sebenar nya bila tengok versi drama memang lebih terasa nak menitis air mata apabila ibu Ayu ni percaya bulat-bulat dengan Azmi.Padahal Ayu dah menderita cuma tak terluah dengan kata-kata gitue. Oh sadisnya! 


Tapi sayang seribu kali sayang , aku tak tengok episode by episode lagi ni. Heh. Tapi tengah sadis sebab tak dapat tengok episode akhir :( Korang tengok semalam? Heh , ada ke yang minat tengok LBS the series? Hehe.