Home

Friday, May 10, 2013

Menjenguk Firash Arshad & Syafa Aqira Di Tempat Shooting Sebenarnya Saya Isteri Dia

Sebenarnya sudah lama juga cherita ini diperam oleh Jijah. Bukan sengaja nak memeram lama-lama tetapi Jijah pernah bagitahu sebelum ini yang Jijah agak sibuk sebenarnya. Maka baru sekarang berkesempatan untuk mengetuk kibod kembali dan mengupdate belog. HEHE. Kali ini bukan saja-saja nak membuat tajuk sebegini. Tapi sememangnya betul Jijah telah berkesempatan melawat tempat shooting drama yang sedang hangat di TV3 setiap Jumaat jam 9 malam iaitu Sebenarnya Saya Isteri Dia. Jijah yakin ramai yang menonton drama yang telah diadaptasikan dari sebuah novel popular hasil nukilan Zura Asyfar ini. Kan?


gambar di ambil di sekitar tengah bandaraya KL yang sesak.

gegeh tak? HIHIKS.

Sebenarnya tak ada dalam perancangan pun untuk menjenguk tempat shooting orang. Tetapi kebetulan ada kawan Jijah mengajak Jijah untuk pergi ke tempat shooting tersebut, maka Jijah pun harus lah mengikut sajork. Boleh juga menambah bahan untuk di update dalam belog khen? Gittuew Jijah! Hihiks. Maka beberapa minggu yang lepas atau mungkin senang cherita bulan lepas teruslah kan senang. HEHE. Jijah bersama Kak Ayu telah berkesempatan untuk menjenguk Firash Arshad & Syafa Aqira di tempat shooting SSID. hewhew. Kalau yang tidak tahu , Firash Arshad adalah watak hero di dalam SSID yang dilakonkan oleh pelakon kacak yang sedang meningkat naik (hamboi puji pujian sungguh ayat! kahkahakah) Izzue Islam. Manakala Syafa Aqira pula watak heroin di dalam SSID yang dilakonkan oleh Tiz Zaqyah. 

Mungkin rezeki kami berdua , ketika kami hadir ke tempat shooting SSID , hero dan heroin ada di tempat shooting. Haruslah boleh tahan geletis Jijah ketika itu. Hihiks. Konspenya macam tak pernah jumpa Izzue dengan Tiz khen? Tapi geletis menten bertandang dalam jiwa chuols! Gittuew. HAHAH. Masa weols datang tu, diorang sedang shooting lah khen? Tak kan sedang berzapin berinang berjoget lambak bagai pulak khen? HAHAHA , okay apahal kau Jah tetibe. Okay tak mahu cherita banyak sebenarnya. Aku faham ramai yang baca entri ini sebab nak tengok gambar je. Okay dah lama redho , tabah dan paswah konsepnya. HAHAH.

Tapi minta maaflah , gambar memang tak snap banyak pun. Sekadar yang perlu saja. Tak mahu ganggu orang sedang bershooting sebenarnya. Dan tak mahu juga menggeletis bagai nak rak khen? Gituew.



Jijah & Tiz Zaqyah

Cantik sangat okes? .. dan kelam kabut!

ekekeke itu comel!

Haaaa , dengan Tiz memang agak berdezup pantas ambil gambar sebab Tiz dah selesai shoot scene dia. Lepas tu Tiz agak kelam kabut nak pergi ke tempat lain pula. Comel sangat Tiz ni siap kelam kabut lagi mencari semua barang dia. Hahaha , serius comel. Selepas itu hihiks , amboi gelak gedik dulu khen? Selepas itu pergi berborak dengan Izzue pulak katanya. Okay part ni memang best sebab Jijah , Kak Ayu dengan Izzue kecek Kelate. Oh sokmo duk tengok Izzue kecek Kelate dalam cerita Senyuman di Kuala Lumpur. Tapi kali ni kecek sesama terasa suka gituew. HAHAHAH. Entah apa-apa si Jijah ni. Heppp , suka hati kitew la khennn? HAHAHA.

Tahu korang dah tak nak baca cherita aku dah. Okay jom tengok gambar lagi. Maaf untuk kualiti gambar yang seterusnya ini. Sebab masa ni Jijah tak guna flash untuk snap. Jadi jangan kompelin ye chuols. Babap karang! HAHA.






okay masa ni Izzue Islam tengah baca skrip sambil ambil feeling katanya.

gittuew.

Rilek chuols. Itu baru sikit gambar Izzue Islam. Jijah tahu ramai yang sedang minat Izzue Islam sekarang. Jijah tahu sangat sebab Jijah pun tengah menggila minat Izzue Islam katanya. Kekdahnya Jijah semakin minat selepas berjumpa yer. Masa tengah jumpa tu perasaan minat tu biasa-biasa saja. keh keh keh. Sekali kau lepas jumpa semakin bertambah banyak minat chuols. Oh tidaaaak! Geletis sangat Jijah! HAHAHA.

Jangan geletis-geletis yer Jijah sebab Izzue Islam bakal berkahwin dengan pengurusnya Awin Nurin tak lama lagi hokkay. Okay nak lap air mata kejap. HAHAHA , okay itu gurau. Ampunnn. Okay jom sambung tengok gambar lagi chuols.





Izzue Islam sedang sign novel Sebenarnya Saya Isteri Dia Kak Ayu punya.

Ok sadis sebab Jijah tak bawak novel Jijah punya sebab masa tu belum dapat lagi novelnya.

Okay nak sadis banyak kali. Eh. HAHAHA.

Ada yang nak pengsan bangun balik tak tengok gambar Jijah itu? Ekekeke. Jijah mohon jasa baik semua , kalau nak ambil gambar tersebut sila kasi credit pada Jijah. Jangan suka-suka hati crop gambar Jijah yer. Kalau Jijah dapat tahu memang siap sedialah khennn. Gituew ugutan manja Jijah. HAHAHA. Tadi cakap macam sikit je gambar. Tapi kenapa nak siapkan satu entri penuh ni terasa macam banyak pula gambar? Ekekeke.

Okay tadi asyik tengok gambar Izzue sedang candid lah , seorang diri lah , apa lah kan?  Mana gambar weols bersama? Mana? Mana? Okay pangggggg. Ekekekek. Okay kali ni ehem sila jangan jeles okeh. Gambar Jijah bersama Izzue Islam pula okes? HEHE.


Hamboi comel betul candid Izzue dengan Kak Ayu ni!

hakhak. wajib letak gambar ni okes? ekekeke.


mula-mula posing sopan.

err lepas tu errr lepas tu.

taring DIVA PORA pun terkeluar katanya.

kikikiki. Izzue pun bukan main sporting aje khen?

ai loikeee :p




Izzue Islam sibuk belek kamera Kak Ayu konsepnya.

hihihi. oh bertabahlah tengok perut buncit Jijah tu! *tikam perut sendiri* hakhakhak.

ohhh Izzue pun sempat snap gambar Jijah guna kamera Kak Ayu. okay gambar tu muka Jijah terkejut so takmo share. HAHAHAHA. -__-'

Hiks. Puas hati tak tengok gambar-gambar ni uols? Hari tu bila ramai yang tahu Jijah jumpa Izzue Islam ramai juga yang minta Jijah cepat-cepat update. Tapi malangnya memang tak sempat langsung nak ketuk kibod masa tu. Ada saja kerja sibuknya konsepnya. HEHE , tapi sekarang dah berupdate sudah. Sebenarnya dekat Instagram Jijah , ada saja Jijah upload gambar di sana. Tapi bukan sekeping-sekeping macam ini kan. So , nikmatilah semua gambar-gambar ini hokkay. Gituew.

Ehem dan sempat juga Izzue buat video untuk Jijah dan Kak Ayu. Oh masa ni Jijah dah terguling-guling di sebelah Izzue. Okay itu over. HAHAHAHA. Maafkan Jijah. Jijah memang dramatik. Dushhh. Jom tengok. Hihiks.



Comel okes Izzue Islam? 

hewhewhew.

oh dan Izzue ada pesanan untuk semua penonton Sebenarnya Saya Isteri Dia.

cekidauttt. wahhh urban sangat tetibe! HAHAHA.



COMEL LAGI.

haishhh. HAHAHAH.

HAHA. Terasa nak pengsan bangun balik bila menulis entri ini. Memang sangat dramatik nak habiskan satu entri penuh ini tau. Bila tengok balik semua gambar. Video itu lagi. Hailah. Mahu tak pengsan kan? Mujur tak minta oksigen sebab tak cukup oksigen khen? HAHAH , itu melampau kuasa lapan nampak? Ekekeke.

Harap semua enjoy membaca entri ini. Kalau nampak Jijah terover dramatik , maafkan Jijah. Jangan salah angap pula khennn? Biasalah Jijah , memang selalu over-eksaited konsepnya. Hiks. Oh sebelum mengakhiri entri ini , nak ucap terima kasih untuk Kak Ayu kerana sudi mengheret Diva Pora ke tempat shooting SSID. Kalau tidak , tak dapat nak beramah mesra dan kecek Kelate berjemaah dengan Izzue Islam khen? HAHAH. Juga untuk kawan Kak Ayu , abang Pejoy yang melayan weols dengan tabah gituew. Tabah lah sangat tetibe kan! HAHAHA. 

Oh sekali lagi sebelum terlupa , jangan lupa untuk menonton Sebenarnya Saya Isteri Dia setiap hari Jumaat jam 9 malam. So far sudah episode 4 memang setiap minggu terasa nak cecubit pipi Firash Arshad dengan Syafa Aqira sebab theyols berlakon comel sangat. Ekekeke. Memang dah seronok mengikuti drama ini. Jadi korang jangan lupa okay?

So korang suka tak dengan entri ini? Hihiks. Oh sebelum berpisah (majalah 3 sangat ayat khennn?! HAHAH!) meh tengok sekeping lagi gambar. ngeh ngeh ngeh.


gebu tak pipi weols? 

HAHAHA. 

okbai.

Terima kasih sudi baca entri ini :)

5 comments:

Qhaifa Nur said...

minat tau cerita ni...
novelnya dah baca...

Anonymous said...

bestnya kak ijah dpt jmpa izzue...lpas updte lg k:)

Schajar McFlurry said...

seronoknya jumpa pelakon :)

Walaupun saya tak tengok crite ni, novel pun tak bace. tapi gaya sis cerita macam best :)

♥ iqwa-niera ♥ said...

bru tngok smlm..trus cari dkt internet tngok episod2 before nie..untung la jmpa dorank~ ehehehe:)
jeles nie..^^

Rien Rose said...

wah... jelesnya...