Home

Friday, July 22, 2011

Bila Demam.

Bila demam mula lah merengek nak makan macam-macam padahal tekak memang langsung tak boleh nak telan apa-apa. Kalau telan pun semua nya rasa sama. Nasi pun rasa tawar , kari pun rasa tawar dan walaupun air coke yang manis pun terasa tawar. Fuhh.

Tapi bila demam ini lah jugak tekak teringin nak makan mc donald , teringin jugak nak makan abc , teringin jugak nak makan rojak. Senang cherita semua benda terasa nak telan walhal sah-sah aku akan cakap : apasal semua benda rasa tawar ni? *pang* Tak sedar diri betul kan. Heh.

Bila tengah demam macam ini lah baru rasa nak bersyukur bila di kurnia kan kesihatan yang baik. Baru lah terasa betapa nikmat nya kesihatan yang baik itu kan? Haih. Sekarang ni kepala memang sentiasa berdengung , badan sekejap sejuk dan sekejap panas , lepas tu pulak tekak memang terasa perit dan mulut dan mula rasa payau (ini part paling aku tak suka). Tapi syukur jugak , bila demam ni ulser mulut dah ok. Jadi tak ada lah terasa perit berganda kan? Ehehehe. Cuma itu lah kepala memang sentiasa sakit dan berat je. Itu yang tak best!

Petang semalam lepas makan ubat demam , selsema dengan sakit tekak , aku terus tidur dari pukul 2 petang sampai 6 petang. Bangun pun sebab mak aku gerak sebab tengok aku over pulak tidur macam teruk betul demam nya. Lagipun aku tak makan tengahari pun lagi itu yang mak aku terus gerak suruh bangun. Heheheh. Tapi makan pun aku rasa tawar aje semua lauk. Makan roti pun rasa tawar memang satu perasaan yang err err menangis sangat! Pulak tu kepala ni asyik berdengung je bertambahlah aku stress. Itu yang asyik nak tidur aje. Tapi lepas makan ubat tu rasa okay sikit. Demam pun dah kurang sikit cuma selsema dengan sakit tekak aje belum lagi.

Hmm , sekarang ni pun mata dah mula berpinar. Tapi tak boleh pulak nak lelap. Kejap lagi tengok siling kira biri-biri agak nya terlelap lah kot. Hakhakhak. Boleh pulak macam gitu. Tak pun kejap lagi tengok Nora Elena kejap nak kasi terlelap. Tehehehe. Tehtap jugak menonton kan walaupun tengah demam macam ni. Ekekekeke. Okay lah korang , aku ni menulis pun sebab tak boleh nak tidur ni. Padahal kepala dah berdengung gila badan pun sekejap panas sekejap sejuk ni. Aiyoh!

Baik lah , aku rasa dah tak ada benda nak update lagi. Mengantuk lah pulak. Sah aku demam kan? Senang betul nak lelap walaupun kejap lagi bila duduk atas katil sure tak boleh tidur. Ekekeke. Okaylah , doa kan aku cepat-cepat sembuh ye



gambar lama.
2009.
masa sakit jugak ni :/

psstt , siapa ada twitter ehem moh lah follow twitter IjahEmoTemo & AaronAzizLovers ye. ahaks! cuma tolong peromot je yang AaronAzizLovers ituew :P

Terima kasih sudi baca entry ini :)

4 comments:

CIK CHIPSMORE said...

hye..salam kenal dri aye..
meh la aye nk comnt nie..hehehe..aye paling suke waktu sakit..lebih2 kalau time demam..sebab time demam la aye leh berdiet..lalala..kalau demam mkn ape sume xleh..tido jerk lebih..tu yang leh diet..keekeke..

Alin Marlini said...

demamnye emo..Kak Alin pun sakit tekak ni..makan ubat tau :)

Ijah EmoTemo said...

cik chipsmore >> eheheh , mmg pun bila demam boleh berdiet tp lepas habis demam terus melantak tak hengat! nangiss ekekekek

Ijah EmoTemo said...

kak alin >> a'ah demam aritu. now cuma batuk je. thanks ye :)