Home

Friday, July 29, 2011

Perkahwinan Mama Nani & Sis Amira Atfina *kompang*

Kali ini aku nak update tentang majlis-majlis perkahwinan yang sempat aku hadiri beberapa minggu yang lepas. Jadi boleh kata kan sebagai cherita basi jugak lah. Tapi aku tehtap jugak nak update di sini kan? Ngehehehe. Aku nak update tentang majlis perkahwinan Mama Nani dan juga Sis Amira Atfina yang memang dah lama berlangsung. Teheheh tapi baru sekarang ada masa nak update.


Majlis Perkahwinan Nani Shafeani & Syed Rosli.

Teheheh , majlis perkahwinan mereka ini dah berlangsung lebih sebulan yang lepas. Maaf kan lah anak hayam mu iniew yang boleh tahan sibuk sejak dua menjak ini. Ehiks. Majlis perkahwinan Mama Nani berlangsung di Dewan Pameran Ternakan Mardi / Maeps. Aku pergi dengan parent aku. Of course lah kan , tak kan nak naik LRT / Komuter kot? Hahah , gigih sangat pakai baju kurung vogeh semua itu sekali naik LRT bagai. Ekekeke.

Sebenar nya boleh tahan pemalu jugak aku nak pergi majlis kahwin semua ini. Selalu pergi dengan jemputan atas nama parent aku. Kali ini atas nama aku , harus lah malu-malu itik gituew tau. Ahahaha. Mahu kena pang pang bertalu kalau Cik Sri Siantan aku baca ni. Hahaha. Tapi sebab aku rapat jugak dengan Mama Nani dan Kak Ted , jadi pergi lah jugak kan? Dah orang ajak , tak kan tak nak pergi kot kan? Tapi sebelum pergi tu , gigih kan diri pergi cari hadiah kahwin dulu. Ngahaha , yang tak menahan , mak aku lagi cerewet ye untuk kasi hadiah kahwin dekat orang. Ehiks. Aku boleh main pakai redah je ngahahaha. Lepas berkejaran nak membalut hadiah bagai terus zazzz pergi ke majlis perkahwinan Mama Nani di Serdang.

Lebih kurang pukul 3.30 petang rasa nya kitaorang sampai. Sampai-sampai terus nampak Kak Ted , kasi hadiah dekat beliau then nampak kawan aku Cik Kekure , peluk cium bagai pergi makan. Hahaha , biasa lah kan? Tak kan feeling nak jadi flower girl pulak? Mahu pitamz Cik Kekure ai tu kan? Ahahaha. Lepas selesai makan terus jumpa Mama Nani dan peluk cium lah kan? Then bergambar dan dan dan , boleh aku pinjam bunga tangan Mama Nani nak posing ! Hakhakhak , riuh kejap dewan nak pitamz tengok ke-diva-an aku. Mueheheheh. Sebab bunga tangan Mama Nani sangat shantekkk okeh! Ahaks!

Ok jom layan gambar!


aku , cik kekure , kak ijurq , kak hazeera dan kak ted :)

oh yang baju hijau ; ayah aku ehehehe.


mama nani dan pasangan :)

gowjes okeh mama nani!


cik kekure , kaka ijurq dan kaka hazeera :D


abe hewwy , hahah gedik sungguh panggilan ku -.-' 




Tehtap ai overshadow kan? 
Ngahahaha , bertabahlah semua!

Selamat Pengantin Baru Mama Nani & Pasangan!


Majlis Perkahwinan Amira Atfina & Mohd Fadzli

Okay kali ini pulak aku dan seluruh keluarga aku telah pergi ke majlis perkahwinan saudara terdekat aku yang juga boleh di kira ala-ala dua pupu macam itu lah. Majlis kali ini memang seluruh saudara mara belah Umi aku ada datang yang jauh mahupun dekat. Dah macam hari raya gituew. Kali ini majlis perkahwinan di langsung kan pada 2 April di Dewan Tun Rahah , dekat tengah-tengah bandar KL. Agak risau jugak sebab 2 April tu hari Sabtu , hujung minggu dan paling risau jammed tengah bandar aje. Tapi Alhamdulillah , semua nya berjalan lancar.

So , dalam pukul 8.15 macam itu kitaorang sampai terus naik ke tingkat atas di Dewan Tun Rahah tu lah. Pergi cari meja dan tunggu lah sampai majlis mula. Ahah! Dalam 8.30 - 8.45 , Sis Amira and pasangan pun masuk ke dalam dewan. Sangat cantik Sis Mira malam tu. Tapi sayang beribu kali sayang , aku tak sempat nak ambik gambar Sis Mira and Pasangan. Sibuk ambik gambar sendiri je yuolss. Hakhakhak. *pang*

Lepas tu sibuk mengambil gambar tetamu je yuols sampai lupa kan nak ambik gambar pengantin? Lagipun pengantin tengah sibuk tehehehe. Acara malam tu pun siap ada nyanyi dari adik pengantin perempuan , Aneem! :) Curlast sangat tau! Hiks. Ok ok jom layan gambar yang boleh tahan banyak , tehehehe. Maaf kalau tak ikut susunan ye -.-'


kakak saya! 


nenek saya dan kakak saya!




ini sajork gambar pengantin dari jauh -.-'


gambar masa bertunang dulu memandang kan masa majlis ituew lupa nak amik kan?
hik hik hik.



list lauk pauk.



Aneem ;)


Ibu pengantin perempuan ; Cik Zon beramah tamah dengan Umi dan Nenek saya ;)


Dua pupu saya! ; Anis dan kakak saya!


saya dan Anis yang shantek!


Alya , Anis dan Saya! 


Saya dan Fifah ;)


Che' , Kakak saya , Umi saya , Che' Na dan Saya :D

Ahha , sebenar nya gambar ini nak ambik gambar dengan kereta Suami Che' Na yang klasik itu. Tapiii ... hikhikhik.

Selamat Pengantin Baru Sis Amira & Pasangan :)

Begitu lah kisah aku dan majlis perkahwinan. Maaf lah kalau banyak betul gambar yang aku tepek. Sekali harung sahaja lah memandang kan dah tak ada masa sangat nak update lagi. Tak larat nak basi kan lagi gambar-gambar ini. Tehehehe. Jadi aku pun dah tak mahu tulis apa-apa lagi. Nanti makin panjang berjela entry ini korang jugak yang juling mata. Hakhakhak.

So , terima kasih sudi baca entry ini :)



4 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai jelezzz sebab uols leh makan kenduri...lama benora ai x makan nasik kenduri...rindunyerrrrrrrr

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hikhikhik. ini pun masa cuti sekolah aritu kaka ayu. klu tidak mmg xdpt nk merasa makan kenduri semua ni. hikss

tiefazatie said...

comel je nie...hee

ijah..suak je baca n3 kmu nie..pjg berjela..best baca..hee

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi tq :)

hahaha , tq ifa. hiks.