Home

Monday, August 15, 2011

15 hari sudah. 15 hari lagi.

Diam tak diam sudah 15 hari kita semua berpuasa. Dalam tempoh 15 hari berpuasa , aku terasa masa yang berjalan dari hari ke hari itu sangat lah pantas. Cuma kadang-kadang terasa lambat bila aku rasa dahaga. Perlu ke cerita? Ok tak perlu. Tapi nak jugak cerita sebab tak nak kasi entry kali ini hambar. Aku rasa puasa kali ini memang pantas masa berjalan. Iye lah , aku rasa macam baru sahaja menulis yang sudah enam hari kita berpuasa. Tapi tengok lah hari ini aku sudah menulis hari yang ke 15 kita berpuasa. Alhamdulillah. Kita semua masih berpeluang merasai Ramadhan yang penuh keberkatan ini. Lebih aku terasa seronok kerana kesihatan aku kali ini agak baik dan tidak lah seperti tahun lepas. Syukur.

Sekarang ini mesti ramai yang sudah mula kan persiapan untuk hari raya Aidilfitri. Maklum lah lagi 15 hari sahaja lagi kita semua hendak menyambut lebaran. Dah ada ke yang buat persiapan untuk hari raya nanti ? Eheheheh , aku? Memang tak ada persiapan apa-apa pun. Lagipun aku akan beraya dekat KL je kan? Jadi buat ke tak buat persiapan sama aje. Heh. Begitu lah kan.


Sibuk mengira detik berpuasa dengan nak hari raya , macam tak sedar diri pulak kan trial SPM lepas hari raya kan? Fuhh. Sebenar nya next week on 26th August pun akan ada 1 paper iaitu paper Tassawur Islam. Pheww , seram lah pulak. Lepas tu akan sambung exam after raya ; 5 September 2011. Gergh , semakin nervous yuolss. Mahu nya tak nervous? Tengok nak tulis ni pun gigil-gigil siap blank kejap tak tahu nak tulis apa. Eheheheh. Over sangat kan? Tapi itu lah hakikat nya sekarang. Ngeheheh.


Emmm rasa nya tak mahu update apa-apa lagi. Tiba-tiba rasa gementar kan? Begitulah. Moga-moga next week dapat jawab dengan elok dan trial nanti pun dapat jawab dengan elok. Eh eh ayat pun dah pusing-pusing tanda nya aku dah pening lettuew. Kthxbai.



teaser : baju raya tahun ini.

korang dah ada? gituhhh.


Terima kasih sudi baca entry ini :)

16 comments:

'rudy Tensai' said...

ala relax la trial je kot... =P
hahaha gurau je... gud luck k... amalkan surah insyirah sblm jwb exam.. sure kurg sikit gigil... hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

purple gitew
curlastttt baju raya uols
ai dah 2 thn x der baju raya
uwaaaa

miloais said...

baju kaler pepel eh???
weols kali ni tema cokelat - tapi tak de le sedondon gitu - janji ada kaler2 cokelat sudehhhh!
kang sedondon - macam nak buat boria le plak kan????

ehhh.. buat kali ke seratus - (ye ke 100... ker seribu kali???) - iols nak kata jugak.... uols memang sokmo over!
hak hak hak

dahhhh... tak mo lari lah... iols hari ni gastrik dan meyong tak hengat donia!
hiks

Ijah EmoTemo said...

rudy >> err klu boleh rilek mmg rilek meh hikhik.

tq :)

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hiks. aiols dh 2 tahun berturut2 asyik tema baju raya warna purple :P hiks , bertabah kaka ayu heeheh

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> hiks a'ah warna purple. warna peberet ai katanya. hikss.

ahahaha kang jadi boria tak syok plk kan? ekekekeke.

ahahaha mcm tak biasa dgn ai yg suka over tahap melangit ni ekekeke :P

mohon bertabah kaka milo!

Mama Zharfan said...

lawanya baju raya tu heheh me tak beli lagi :)

Ijah EmoTemo said...

mz >> hehe tq :)

hee , cpt pergi beli sis hehe.

PinKy MoMMa said...

wahhh kaler tema sama dik non huhu..purple okeh..letops tau ;)

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hihi purple jgk eh? yeayy sama! ahahah kann curlast sgt! ahaha :P

tiefazatie said...

wah..bj ifa xde lg..sob2..

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi , cpt2 cari ifa eehehe

tomatokering :) said...

wahhh kemain .. kami tak beli lagi T_T

Ijah EmoTemo said...

cik tomato >> hihihi , baju ni dh tempah lama dah. skrg baru siap , ngam2 nk raya :P

ohh pergi beli cpt2 eheheh

tiefazatie said...

hihi..tailor xsiapkn lg nie.a.deh..lama dh anta tau..sob2

Ijah EmoTemo said...

ifa >> iye ke? alaa kesian nya. eheh. ijah pun ada lagi sehelai baju tak siap lagi ni. eheh.