Home

Monday, August 1, 2011

Alamak! Tak Bangun Sahur?

Kisah ni bukan lah kejadian yang sebenar untuk pagi tadi. Tapi kejadian berlaku semalam sebab eksaited sangat kan nak berpuasa? Ahahahah. Kisah nya semalam lepas Asar aku pun tidur lah sebab penat terlampau. Lepas tu try nak celik mata rasa berat sangat. Kerja #sethtan lah tu. Eh syaitan! Entah apa pasal syok gila tidur petang semalam sampai rasa malas gila nak bangun.

Lepas tu tiba-tiba nampak Umi masuk bilik. Tengok luar tingkap macam cerah. Tengok jam dekat telefon ... HAH? 7.30 !!! Boleh pulak terus buat muka panik dan terus cakap dalam hati , tak bersahur dah aku! Dahaga lah seharian nanti! Tapi memang masa itu muka dah pucat ye. 

Tapi lepas itu aku tengok langit makin gelap. Aku pelik lah pulak. Terus aku tengok jam dekat telefon. YA ALLAH !! Bukan 7.30 pagi tapi 7.30 malam. Ngahahahahah , terus tergelak seorang diri okay? Memang terus aku bantai gelak! Mahu nya tidak? Boleh aku ingat dah 7.30 pagi sebab terasa tidur lama gila petang tu. Mueheheheh. Malu gila okeh?

Ekekekek , bila cherita dekat nenek , mak , kakak aku terus diorang geleng kepala. Apa kejadah eksaited sangat sampai tak check jam tu pukul berapa kan? Eheheheh. Over sangat khen? Ekekekek. Itu lah kan , orang cakap jangan tidur lepas Asar , tapi mengada-ngada nak tidur kan? Eheheheh. Insaf sangat lepas kejadian semalam. Hahahah. 

So mohtif entry ini cuma nak beritahu yang saya sangat insaf dengan kejadian semalam. Ehehehehe. Baik lah , nak pergi jenguk dapur dekat bawah tu. Feeling nak tolong menolong lah kan? Padahal aku rasa semua nya dah siap masak -_____-' Kthxbai.


Terima kasih sudi baca entry ini :)

12 comments:

Hans said...

hahahahaha
masa kecil2 dlu pernah mengalami peristiwa cam nih

Ijah EmoTemo said...

hans >> ekekekek. itulah , selalu waktu kecik je mcm tu. tak sangka dah besar panjang pun boleh terkena lagi situasi mcm ni hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sebab itew tak elok tidur lepas asar sebab otak jadi bodo kejap ngeh ngeh ngeh.....jgn buat selalu taw mek

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hikhik itula! mak selalu pesan suh jgn tdo lepas asar. entah mcm mana smlm over letih sgt! fuhh terus insaf. hikss

miloais said...

uols memang sokmo over tak hengat kan????
ekekekeke

dahhhh! lenkali jangan tidur lepas asar - tak elok bebenonya... #sethtan jugak suka kacau dah petang2 gitu...!

nanti jadik bengap nokkk!
nak tido sekejap - nap... seelok2nya lepas zuhur dan bangun sebelum asar - just sejam cukuplah...

lebih2 buat badan makin penat dan lemah hoccay!

eyida said...

hehe..bagusla kalau dah insaf..:)
lain kali jan tido lps asar lagi tau..
selamat berpuasa..

Ijah EmoTemo said...

kaka milo >> kisahnya ai kan keletihan ptg tu. tak nak lelap pun terlelap jgk. itu yg tidur tak hengat tu.

kebetulan tak buat hape2 itu yg tidur je terus ekekeke.

Ijah EmoTemo said...

eyida >> heheh , mmg insaf sgt! hehe.
baikla!

selamat berpuasa juga :)

PinKy MoMMa said...

hahahaha sabar je la :)
esok kena letak jam byk skit dik..sia ada am and pm tu baru yakin skit huhu..

slmt berbuka ijah :)

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> ahahahah itulah kan! mmg sepuluh jam kena letak dkt tepi ekekeke ;P

tq akak pinky ;)

tiefazatie said...

adaka..hihi

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihihi