Home

Tuesday, August 9, 2011

Saya Pun Dah Jumpa Aaron Aziz. Ek?

Kali ini nak bercherita pasal Darwisy yang Umi aku tolong jaga itu. Asyik bercherita pasal makanan sahaja kan? Nak jugak di selang-seli kan dengan kisah lain pulak kan? Hehehehe. Kisah nya minggu lepas aku tengah duduk depan laptop bukak Twitter , tiba-tiba Darwisy ni datang dekat aku. Macam biasa lah kan , sibuk ajak main sekali semua lah kan? Tapi aku macam biasa tengah puasa-puasa ni memang malas betul nak main dengan dia. Tehehehe. Teman tu okay lah tapi main sekali tu yang tak okay. Ekekeke.

Lepas tu kebetulan aku tengah tengah tengok twitter AaronAzizLovers masa tu. Tiba bermula lah dialog antara aku dengan Darwisy yang buat aku ala-ala ternganga dan kemudian nya ketawa guling-guling. Ekekekek.

Darwisy : Ijah ini bukan ke yang lawan-lawan? *sambil tunjuk background twitter AaronAzizLovers
Ijah : Emmm , oh KL Gangster. Malek!
Darwisy : A'ah lah. Dia lawan-lawan kan Ijah?
Ijah : A'ah. 


comel !

tengah menulis ABC masa tu. hiks. itu yang ada pensel :P


ekekeke siap pakai spek yuools.
itu spek aku masa kecik-kecik. 
ala yang spek mickey mouse , spek mata hitam ituew.
tapi skrg udah nan hado yg cover hitam. dah jadi ala-ala spek betul gituew.


Lepas tu diam kejap. Darwisy masih teruja tengok gambar Aaron. Hahah. Lepas tu tiba-tiba aku dengan penuh riak ...

Ijah : Awisy , Ijah pernah tau jumpa dengan Aaron. *pang*
Darwisy : Eh sama lah. Awisy pun pernah jumpa!
Ijah : Ek , Awisy pernah jumpa eh?Dekat mana? *teruja*
Darwisy : A'ah , Awisy jumpa dalam TV!

*pitamz*

terus terkulai layu akak mendengar jawapan si comel pujaan hati ini. hamboiii over kau jah , kang hade yang hangin buat ayat macam itu kan? hehehe.


ini lah background twitter yang Awisy tunjuk dekat aku tu.
hehehe

YA HAMPUN !! Masa itu aku dah nak gelak guling-guling dengar jawapan Darwisy tau. Kalau ingat balik riak wajah Darwisy yang confident gila dengan tersenyum lebar tu aku mati-mati percaya tau. Hahahaha. Comel betul jawapan dia. Iye lah kan? Kalau macam itu aku pun selalu jugak jumpa Aaron dalam TV kan? Hahahah. 

Bijak tak bijak budak kecik ini tengok aje bila dia menjawab soalan. Ekekekek. Memang macam itu lah selalu nya Darwisy. Boleh buat orang tergelak bila dengar dia menjawab. Sangat comel okeh. Heheheh , sengaja je update pasal benda ini kan? Nak jugak bercherita hal Aaron kan meski bulan Ramadhan? Gituh katanya. 

So nak cherita apa lagi ye yuolss? Dah macam tak ada pulak benda nak di cherita kan lagi. Ehehehehe. Begitu lah kan kisah nya , sampai dekat budak kecik pun sibuk kecoh cakap hal Aaron kan? Hepp , jangan cakap ai kipas susah mati Aaron ye? Kipas rumah ai elok je lagi. Erk? Wakakakak. Harus di lempang muka ai dengan statement ituew kan? Ngahahaha. Tapi sungguh lah bila ingat balik apa yang Darwisy jawab hari tu , memang terus terasa nak gelak tau! 


err terjumpa gambar ini dalam Stanza Cinta TV3 fanpage yuolss.

ehem , itu buku mak okeh! ada lagi gambar-gambar lain yang nak di kongsi tapi itu tunggu lepas Raya okeh? oppss.

nampak tak muka Aaron itu ala-ala memikir ayat? ceh , penuh satu page muka surat depan Aaron tulis siap dengan Study Hard lagi. meks terharu okeh. tak habis-habis lah kau Jah!

keh keh keh. harus lah meks kecoh kan? dah orang lain pun sibuk kecoh kan? ke nak printscreen jugeek DM ai bersama Aaron? 

sudah faizah sudah , sila kembali ke jalan yang benar. erkk. sibuk tarbiah orang diri sendiri pun dua kali lima aje kan? *meraung*

*hensaf*

Sebelum entry ini bertukar isi yang melampau-lampau , ngahahaha , baik aku berhenti menulis. Ekekekeke. Suka macam itu kan , campur aduk kan cherita bagai kan? Hahaha , tak apa lah janji belog ini tak bersawang dan berdebu katanya! Gituhhh ...

Terima kasih sudi baca entry ini :)


14 comments:

Luqeem™ said...

wah aaron aziz baru la..hehe..minta sign cpat2..

jom snggah sni Suka dipermainkan | Luqeem

Ijah EmoTemo said...

luqeem >> hehehe mmg dah byk kali mintak sign aaron :P

Nizam Ijam said...

wah..aaron aziz...hehe

PinKy MoMMa said...

sign kat tgn ensem hehehe..
fenomena aaron menular skrg ni..dari kanak kanak..aweks..mak mak pun minat huhu :)

tiefazatie said...

sgt comel!hihi

ijah..pengsan tgk pic AA nie..adui la..

Ijah EmoTemo said...

nizam >> hehehe yeah aaron :D

Ijah EmoTemo said...

akak pinky >> hehehe t/tgn aaron dh byk tp tehtap jgk nk lagi hahah. *matilaa

hiks , itula. kdg2 yg mak2 lagi over minat aaron dari awek2 ni hahah

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pitam dengar dialog budak comey niu....ngeeee kalo gitew ai pow pernah jmpa abe AA gak...dalam tv hahahaha

Ijah EmoTemo said...

ifa >> hihi kan ifa? comel gila jwpn dia hiks.

ahahahah , sabo ifa. ijah yg dpt gmbr2 dari kawan ijah yg pi terjah aaron aritu pun rasa nk pitamz tgk hakhak

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ahahahah kan comel je kan dialog dia? pitamz tau dgr jawapan dia! semua nya bernas tau hahaha.

ahahaha kan? yu pun pernah jmp la jgk kan hahaha

hamzah ian said...

pergh.. aaron aziz tuuuu

NM02 said...

salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link.. nnt kalu sudi, follow ai plak eh.. maceh






^_^

Ijah EmoTemo said...

hamzah >> hehe , yeah aaron aziz :D

Ijah EmoTemo said...

nm02 >> salam kenal :) insyaAllah nnt saya singgah balik ye :)