Home

Saturday, August 6, 2011

Enam Hari. Pantas Betul !

Sedar tidak sedar , sudah masuk enam hari kita semua berpuasa. Cepat sungguh masa berjalan dari hari ke hari kan? Tak terasa lambat walau sedetik pun kan? Alhamdulillah. Puasa kali ini tak ada dugaan seperti tidak sihat macam tahun lepas tapi ada lah jugak kadang-kadang batuk datang menjenguk tu. Tapi tak seteruk tahun lepas lah kan? Eheheheh.


Puasa kali ini aku cuma berkesempatan sekali aje pergi ke Baazar Ramadhan. Itu pun sebab semalam aku pergi gunting rambut jadi alang-alang petang tu nampak dah ada banyak gerai sana sini , aku pun pergi lah kan terjah? Apa kau hengat aku reti terjah retis jeww? Matilaa tetibe meroyan tak tentu hala. Eekekek. Kisah nya lah kan , pergi Baazar Ramadhan tu , aku ada rasa kecewa gitu lah kan? Harus tehtap feeling nak kecewa sedih bagai kan? Tehtap! Bukan pasal apa , aku kecewa tengok harga dekat baazar yang boleh tahan mahal mencanak. Iye iye aku tahu harga barang mahal sana sini. Tapi tapi tapi haih , kot iye nak kasi harga mahal buat lah rasa sedap kan? Ini harga mahal , rasa nan hado! Eh eh eh , over pulak kau Jah! Macam kau masak sedap kan Jah? *pang*


Kisah nya lah kan? Lepas tu aku pun tak tahu apasal bila pergi baazar semalam , macam tak berselera gitu tengok lauk pauk nya. Haih. Macam-macam hal. Begitu lah kan. Puasa kali ini bersederhana je yuolss. Kata nak berdiet kan? Tapi tehtap pukul 10 malam pergi dapur ambik senduk makan nasi. Boleh? Aiyoh! Sudah sudah sudah , nanti makin stress kalau aku bercherita hal diet miet ni tau. Ekekekek. 


Errr tetibe macam kekurangan idea nak menulis. Err errr aku tayang gambar makanan sahaja lah ye? Kang korang kata bosan pulak belog aku asyik menulis membebel tak tentu hala kan? Baik tepek gambar. Koleksi Ramadhan 2011 , boleh? Hahahah , rasa nak lempang tak statement?Ngeh ngeh ngeh. Sila sila layan gambar-gambar ini ye :D





agar-agar santan.


roti ciptaan kakak saya. boleh?


dalca perut.


air bandung. kau hado? *erkk


last but not least ; morocco lamb apa kejadah nya entah.
beli dekat baazar je uolss.
selamat sedap!


Ngee , jadi begitu sahaja lah koleksi gambar-gambar nya. Tak ada lah banyak mana pun gambar-gambar. Kowser sangat kan orang bukak puasa aku sibuk ambik gambar kan? Nanti ada pulak yang menghanjing mak , kau nak bekap ke? Eh eh mulut. -.-' So korang , amacam puasa tahun ini? Dah terjah belum ke Baazar Ramadhan? Hiks. 


Terima kasih sudi baca entry ini :)

5 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ayoyoyo...mekkkkkkkkkkkkkkkk
apa kes post pics mknan byk giler d siang hary ni uwaaaa.....air bandung mengoda jiwa ai...auwww

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ngeh ngeh ngeh , aiols asyik lupa nk hapdet uols , itu yg sekali harung je la kan update gmbr makanan ekekekek.

gitu la kan? ai pun dh kruk krak bunyi perut erkk. hahah

tiefazatie said...

dear..cm menarik je roti tue tau..hee

Ijah EmoTemo said...

ifa >> ehhe kan? hiks.

Ijah EmoTemo said...

ifa >> ehhe kan? hiks.