Home

Tuesday, October 5, 2010

Mee Banjir Udang atau Mee Bandung [EGBB]

ai ada join contest dari Inche Hiro
Okeh , ini lagi satu contest yang aku join memandangkan Inche Hiro yang menjemput suh masuk contest ni kan.Ai join je lah.Alang-alang kan. Okeh , tarikh tutup nya 31 October 2010. Lambat lagi :D Hadiah yang ditawarkan agak lumayan ye. Ekekeke , nak tahu apa hadiah dia ?
Ni dia ...

Hadiah-hadiah:

1.Pertama : Duit RM50 atau di tukar kepada top up.

2.Kedua : Duit RM30 atau atau di tukar kepada top up.

3.Ketiga : Duit RM20 atau atau di tukar kepada top up.

4.Keempat: Duit RM10 atau atau di tukar kepada top up.5.

Kelima: Top up RM5.

Lumayan lah jugak hadiah nya buat orang yang selalu kekeringan top up macam ai ni ha. Ekekekeke :D Teringin nak join jugak? Haa , masuk belog Inche Hiro ini ye. Disitu ada kasik syarat-syarat nya jugak.Ai kasik info pasal tawaran hadiah je kat sini. Ekekeke. Oh ya ? Pertandingan dia kena buat apa pulak? Haa , sila masuk belog itu ye. EGBB (Entri Gua Best Bangat).

Jadi ini entry yang ai rasa best lah jugak even time menulis entry ni ai macam berasap je seluruh badan ai. Ekekeke. :D

EGBB ai yang dibawah tu ye.

Halo !! Okay tadi kan aku pergi ambil ticket konsert Maher Zain tu kan dekat Melawati. Then , aku ada nampak orang jual Mee Banjir Udang dekat area situ. Kebetulan tak lunch and breakfast pun lagi. Bukan diet , tapi bangun lambat heh! Bangun-bangun tidur je terus melulu ke Melawati sebab nak ambik tiket. Heh , semangat -__-' Then aku pun beli lah kan. Sebab dah lapar , Umi pun tak masak apa-apa lagi untuk lunch. Harga dia mak aihh , tak tahu lah if itu standart harga dia kan , walaupun...


credit : inche google ;this is the actually Mee Banjir Udang have should be ,seriously not just like I bought this Afternoon *sigh*


So , aku pun beli lah. Walaupun time tu , tak jumpa lagi entah ke mana nya lah office Raudhatus Sakinah tu kan. Dah lapar , beli je lah , biarpun harga dia agak cekik darah. WHYYY? Okay this is the reason why I'm saying that ;

  • Kuah dia memang banyak. Tapi kalau dah BANJIR UDANG , should be UDANG banyak kan? Okay , aku bukan lah hantu UDANG or what else , tapi yelah , dah alang-alang mahal. Biarlah sama banyak isi dengan harga. *sigh*

  • Rasa dia macam Mee Bandung je. And Umi buat lagi sedap aku rasa -__-' Ini pandangan aku lah. Aku tak pernah lagi rasa how Mee Banjir Udang yang orang kecoh dan famous dekat Kuala Sepetang tu ha.Tu yang aku xleh nk komen over. T_T

  • Harga sangat cekik darah. If RM 3.50 or RM 4.50 aku boleh ACCEPT and okay lah. But RM 5.50 okeh? Dah lah isi udang sikit. Kuah pun okaylah. Hailah.. tipah tertipu gituh?

Haa , itu lah sebab penyebab kenapa. Oh okay , sila jangan ada yang charuts ai cakap , kau dah tahu mahal apahal kau beli? Ok , baca elok-elok ye , ai beli sebab ai nak rasa macam mana Mee Banjir Udang itu ye? Lagipun aku memang tak pernah kisah harga makanan tu mahal murah.Yang penting rasa sedap. Kalau ada duit lebih , bila lah yang mahal yang rasa sedap. Kalau tak ada duit , beli je lah makanan yang sedap yang murah je kan? Heh. Sudah! Tapi aku agak tak puas hati la T_T Heh.

Oh , ni nak tag mengetag pulak ye? Ermmm , nak tag siapa ye? Errr.. Okeh!

Kaka Wawa

Kaka Fara

Ecah Dato Nan

p/s: rasa nya macam dah lengkap je semua.Err ,tapi tak tahulah if tak berapa nak lengkap. Hehe. Inche Hiro , nnt roger-roger ya kalau tak lengkap :D



4 comments:

Miza Yusof said...

good luck :)

Tomato Gurl's Life said...

wah best la kalau byk udang..hehe..tp ciktom alergik udang..

good luck dear!ada masa baca entry cik tom juga ye ;)tenkiu~

Cik tom (28)

.s.o.f.i.a. said...

mi banjir udang kat kola sepetang memang terbaek!!! kenyang ngan udang jer...

nway, good luck!!!

Kaio said...

lapar lah pulak.. haish..

jemput baca blog saya jugak. :)


MARI MENGUNDI.

http://kaio89kl.blogspot.com/2010/10/design-concept-yang-mengujakan-dari.html