Home

Sunday, October 24, 2010

You Wish but You NEVER had. *entry emo*

Tiba-tiba emosi aku macam down sekejap.Terasa macam nak menangis tapi tak tahu atas sebab apa.Tiba-tiba terasa nak tidur even tak mengantuk pun.Terasa macam nak makan tapi tak lapar langsung.Ok , sudah. Enough tell about nak itu tapi bukan nak pun. Okay aku tak moody pun tapi ini semua kesan dengar lagu Pink - I don't Believe You. Tiba-tiba macam pulak dapat idea lain nak menulis.Ish,ish.

Tak tahu nak tulis apa.Tapi sekarang ni tiba-tiba datang stress yang tak berpenghujung.Entah bila nak habis aku punya stress.mahu gugur rambut sampai botak tak habis-habis stress ni Haish. Tiba-tiba je terfikir pasal wish and you never had. Something yang always happen to my self. Ok , tipu. Tak ada lah selalu but ada lah jugak kadang-kadang. Maybe kalau nak handphone , handbag or something else tu senang je kan dapat. But how about kepercayaan?kebahagiaan and something else? Itu kot yang erti sebenarnya yang I WISH to HAVE THAT but NEVER HAD THAT. Oh it's hurt. *sheesh , jiwang karats sangat niyh*

Adey , kadang-kadang sangat stress dan terluka bila kita percaya dekat someone untuk simpan semua rahasia cherita hidup kita , but then dia boleh pulak bagitahu orang lain.Boleh pulak dia gunakan itu as personal attack untuk kita.Eh , aku pun satu hal , yang pergi cherita dekat orang apa hal? Ok , itu pengajaran hidup yang aku dapat. Do not trust people easily. Nak kata aku ni lurus bendul , mungkin lah.Sometimes , bukanlah lurus bendul , sampai orang suruh cuci longkang sambil pakai baju badut pun sanggup.Tapi lurus bendul yang aku maksudkan is , senang percaya dengan manusia-manusia yang baru kenal dengan mudah.Humm.Dulu mungkin tak percaya bila orang tikam belakang kawan sendiri *eh bukan tikam dengan pisau tu , aiyark!*

Dulu pun mungkin tak percaya orang akan senang-senang mengejek kita dari belakang even depan kita senyum manis nampak gigi biarpun ada jugak yang rongak , eh? Haha , keji. Tapi now setiap hari yang aku lalui , yang aku kenal dengan macam-macam orang aku anggap sebagai pembelajaran untuk hidup aku.Mungkin aku bengang , aku marah.But the end , aku rasa aku beruntung sebab pernah kenal orang-orang macam tu even memang periuk mangkuk yang ada tersusun chantek dekat dapur rumah aku tu macam nak layang je dekat diorang. Heh.

Fine , aku tahu aku dah start membebel.Tak ada niat pun nak tulis panjang-panjang sambil membebel.Cuma nak menulis lepaskan segala stress yang ada dalam kepala otak ni ha.Different people have different way to release their tension / stress aite? Heh , merepek ! Tapi sungguh lah dalam hidup ni , tak semua kita nak kita dapat.Tak semua yang kita suka kita akan genggam.Tak semua tapi tak mustahil jugak kita boleh dapat kan? Heh , heh , entry sebelum ni feeling Chef Wan , kali ni feeling DR Fadzilah Kamsah ke pulak? Haha , macam-macam. Anyway, serius tak tahu apa aku merepek kali ni. Ini memang yang aku terlintas aku tulis je lah.

Hish , makin menulis makin merapu.Nak upload picture , lembap semacam je , sekeping je lah gambar aku senyum sengih nampak gigi riang dekat i-City semalam :)

*i wish i had : to put smile on my face all the time without thinking anything around me. i need back my happiness. i need back all those thing that i'm missing almost 6 month's a go. how could i got it back? never loss hope by now.*




2 comments:

ILA HAFIZ said...

ala siannya baca luahan hati mek ni. rilex okey.. camni hidup kita ni kadang2 rasa x adil bila seseorang yg kita percaya x seperti yg kita harapkan. skrang ni mek pk diri sendiri je dulu. Ingat hidup kita ni hanya sekali, zaman remaja , zaman bujang pun hanya sekali..tgh umur begini jgn stress2..happy je..buat semua yg happy. kalau sedih tu nangis je jgn ditahan2.

Lepas ni kalau nak luah perasaan tu jgn 100% kepada kawan sbb mereka juga manusia. tetap ada kesilapan yg mereka akan buat. mengadu la pada tuhan. satu lg kan kalau kak ila sebaya mek dulu suka luah atas kertas. Jadi zaman skrang ni dah IT.. luah je kat blog.. hahahaha

(panjang lak membebel)

FaiHash said...

kak ila - itulah pasal. time muda remaja mcm ni , tak nak lah stress dgn benda2 yg xpatut kan. tp bila dh terjumpa dgn org2x perangai mcm ni. mmg la bikin stress je. haish. tq ye kak ila for ur concern :)

heheh , mek penah jgk tls dlm kertas , tp kantoi pas tu. muahaah..terus insap. ngahahah ;P khenn luah dlm blog tp harap xda yg boring. ngahahah :D