Home

Tuesday, October 19, 2010

Bila suka kata fanatik....tapi bila benci kata anti?

Salam and Hello. Ngeh3x. Tajuk macam apa je. Okay , actually aku sekarang ni baru je lepas ada mood nak edit gambar-gambar showcase Maher Zain.Baru datang jiwa nak edit semua.Kalau tak aku tak amik kisah pun.Just publish dekat facebook and here. Heheh. Sebenarnya susah jugak nak edit , sebab gambar banyak tak jelas dan nyata macam orang pakai Nikon T___T Sadis sangat , tapi okay lah , dapat jugak zoom jauh-jauh dengan cantik :) Ngehehehe.

Seriously , bila aku tengok video yang aku rakam secara curi-curi comel itu , aku rasa macam nak menangis.Haha , gila emosi kau ni Jah -__-'. Okay , ada aku baca dekat official fan page Maher Zain @ Malaysia cakap , tak beretika sungguh sesiapa yang ambil video even dah diberi amaran semua.Ok , to me ,mungkin betul apa yang dia cakap. Orang dah kasi amaran , still berdegil nak rakam semua.Kalau ikutkan aku hari tu , memang gila cuak pergi rakam berani mati semua tu.Bukan tak ada laser merah dia nyala kan , bukan tak ada pakcik FBI yang aku gelarkan tu , sebab dekat belakang baju dia , ada tulis FBI , tu pergi tepuk and cakap depan-depan suruh stop kan rakaman.Mungkin aku bertuah sebab pakcik FBI tu tak nampak langsung perbuatan curi-curi keji aku tu ha. Heh.

Kebetulan pulak , Maher Zain memang selalu pandang ke arah tempat duduk aku tu. Jadi lagilah aku gembira terkinja-kinja nak rakam video tu even aku rasa , ambil gambar macam lagi best. Tapi tak apa lah. Dua-dua pun okay je :D Okay berbalik kepada orang yang cakap macam tak beretika and tak patut langsung buat benda alah tu.Ini pendapat aku.Harap tak akan ada guriskan hati orang ke apa.Sekadar memberi pendapat :) To me , memang lah salah kalau nak rakam semua tu.Memang dia dah bagi amaran , akan di dakwa jika nampak disiarkan di mana-mana.Tapi sehari sebelum aku nak pergi tengok showcase ni aku ada bertanya pada pihak Raudhatus Sakinah di Facebook , boleh ke tidak nak rakam video time showcase. And diorang sendiri cakap boleh.As long as , untuk koleksi peribadi.

Jadi jawapan aku mudah sahaja , untuk menjadi koleksi peribadi aku (disebabkan aku tak kena langsung tegur oleh pakcik FBI itu) , and aku anggap video ini as simpanan untuk aku bila rindu nak dengar Maher Zain nanyi live.Hiks.Yelah , kita tak tahu , next showcase, aku boleh pergi lagi ke tidak.Yelah , mana tahu lepas ni , aku lambat tahu , and ticket sold out lagi cepat -__-'Heh..heh..heh..Dan aku pun memang hari-hari tengok video-video yang dirakam tu.Hiks.Sebab memang best and memang aku terasa macam masih berada dalam auditorium tu , even memang ada kat rumah je pun -___-' *sheesh , feeling sangat*

*sekadar hiasan + baru je edit pic ni *wink*

So , to me tak ada masalah pun kalau korang nak publish ke tidak.Kalau publish lagi best.Heh,heh.Boleh aku tengok jugak korang punya rakaman pulak :D Ngehehe.Tapi yelah , kalau tak nak mendatangkan masalah , better tak payah lah publish , just tengok sorang-sorang sambil sengih-sengih nampak gigi je lah.Haha. Oh , now aku suka gila tengok yang InsyaAllah punya video :) Entahlah bila dengar dia nyanyi live.Hati rasa macam nak menangis je.Haha , aku memang dasar kuat cengeng , menangis kan? -___-' Tapi betul lah , suara dia tu memang buat kauorang rasa nak menangis je.Itu buat yang rasa je lah.Yang tak rasa , kasi lah lagu Sudirman Ayah dan Ibu , kasi lah lagu Selimut Putih sekalipun , sama je.Tak ada feeling. Hampeh. Haha. But tak kesah lah kau nak feeling ke tak nak , it's up to you.Tapi aku memang jenis terlebih emosi kalau dengar lirik-lirik sedih.Citt.Heh,heh.So, dah tak tahu nak tulis apa lagi.Till then :)



p/s: InsyaAllah .. Allah is always by your side , no matter what :)



4 comments:

Arifah said...

(jenuh akak cari mana nak komen nih kat page faishah ni..)

haipp..lama tak nampak! heheh...

tak aci tak aci, dapat jumpa maher zain!hukhuk

FaiHash said...

Kak Arifah .. heheheh.. tu lah dia tersembunyi sikit tmpt nk komen. Ekekeke ;)

Hiks , skang Ijah jadi SR je. Hiks.

Ngehehehe.Sila-sila jeles dgn Ijah.Ekekeke..Tapi Ijah pun bukan boleh ambik gambar personally Y_Y Nangis sgt! Heheh

Arifah said...

lor awat silent reader aje..hehhe..

rugi la tak boleh amk gambar dgn dia..rugi rugi rugi sangat okay!

FaiHash said...

kak arifah..ai malu..ekekeke..lepas jumpa aritu lg la malu..ecece..nk gedik manja jap ngan kak arifah. hehehe ;)

itu lah pasal , mmg rugi sgt2x T_T tp sempatla tgk dia depan mata smbl kenyit2 mata time dia nk masuk kereta.ekeke...