Home

Sunday, January 9, 2011

Bila DIVA bershopping ... macam ini lah jadi nya. Kau hade?

Semalam pergi ke Jusco dengan tergesa-gesa semata-mata untuk membeli baju baru. Ehem. Baju untuk apa ni? Ok , kisah untuk apa baju itu dibeli akan dicherita kan kemudian , tak surprise surprise surprise lah kalau cherita awal-awal kan? LOL. Kekdahnya pukul 8 malam terus keluar rumah then pergi ke Jusco. 

Sebenar nya dah lama tak shopping baju-baju ni. Kali ni memang shopping just untuk something yang akan jadi esok ni. Tehehehe. Lepas tu aku target shopping baju itu hanya setengah jam paling lambat. Sebab Ayah aku ada urusan lain pulak , jadi harus cepat kan diri. Cepat-cepat mata melilau mencari baju , cepat-cepat mata melilau mencari baju mengikut tema. Seriously , I'm a bit frustrated because tak ada satu pun baju yang buat aku terus cakap WOW. 

Honestly , aku memang cerewet bab-bab nak pilih baju. Aku kan berbadan comel , jadi perlu lah sedar diri untuk pakai , pakaian yang menutup ketembaman badan ini kan? Tak kan lah badan kau montel tetibe kau nak pakai baju warna terang kan? Haruslah ramai yang sengih sinis macam nak kena pang pang pelempang kan? Erk , emo pulak! So , aku memang cerewet gila tadi. Bayang kan aku tukar baju dalam 10 helai? Bayang kan jugak aku duduk mencari baju ONLY BAJU selama 2 jam? Something yang aku pun tak pernah dapat bayangkan -.-

Mujur Ayah cakap , dia cancel nak pergi jumpa somebody segala kan? Kalau tak harus makin kecewa sebab baju yang nak tak dapat :( Well , after two hours duduk memilih baju , menukar baju , geleng kepala , at the end aku pilih jugak satu baju tu. Tak suka actually. But bila fikir balik , tak perlu kot baju bergemerlapan bintang bulan terang segala kan? Aku kan baru 17 tahun , nanti vogeh sangat kang , tua dari usia pulak. LOL , nampak sangat nak sedapkan hati -.-

Hmmm , seriyesli aku tak suka wehh , tapi just nice cuma rasa macam just nice je lah baju tu. Macam membazir gila duduk bertapa dalam Jusco almost two hours , last-last pilih baju yang macam biasa je. Hmmm.. But it's ok then , I want have fun tomorrow and yes , i'm a bit nervous thinking of tomorrow tehehehe and harap semua nya lancar esok :) Ehiks!

So , mahu pergi tidur dan good night semua ;)

p/s: ni cherita pasal diva ke atau pasal diva kecewa baju tak vogeh? lol.


9 comments:

FaiHash said...

nnt lah ye aku tyg gmbr baju tu -.- hmmm

tiefazatie said...

haha..konpius ifa ijah...hebat kmu bercerita..=)

FaiHash said...

ifa... kikikik ... ijah pun konpius ijah nk cite pasal apa ni.. hahah..

sekamar rindu said...

salam...

saya pun cerewet juga.....bab pilih baju...ada je yg tak berkenan...last2 pergi dua tiga kali pun belum tentu dapat beli...

**folo ur blog..****347

FaiHash said...

wslm sekamar :)

tu lah pasal. smlm klu bukan hari ni mmg terpaksa jgk cari baju baru + ada sale , tu yg gigih jgk cari wlupun kecewa sikit. -.- heheh.

thx ye :)

rie said...

girls n shopping = 2 benda xdpt dpisahkan :)

FaiHash said...

hye rie :)

iyep! betul tu kan. wlupun nk cari baju sehelai pun amik masa 2 jam. pheww. selamat tak kena bebel dgn ayah smlm. kikikik.

d_LA said...

smlaaa dla pun camtu gakk...ssh sgt nak cari baju..yg minat kdg2 kecik sgtlaaa..tensen jer

FaiHash said...

hye dyla :)

tu lah pasal. ketat ketiak , tak pun ketat punggung tak pun perut nampak. huwaa. stress gila -.- kikikik