Home

Thursday, January 20, 2011

Karipap Nan Hado Inti Yang Shomel. Anda Nak jugak?


karipap inti nan hado yang nampak buruks sikit sebab ai yang buat *nangis*


Seperti biasa , belog aku memang suka tayang gambar tak kira lah gambar pemandangan , gambar orang kahwin , gambar cuti-cuti ataupun gambar makanan. Maklum lah , Umi saya gemar memasak , anak nya gemar makan , jadi tak hairan lah kalau selalu sangat aku tayangkan gambar makanan kan? Teheheh.

Kali ni bukan nak kongsi resipi ye kengkawan sebab aku pun tak reti lagi nak buat makanan ni. Sadis menghiris kalbu bukan? Padahal masa Umi tengah sibuk sediakan bahan-bahan , masa tu jugak lah kau sibuk buat tahi mata takpun sibuk cari gaduh dengan si kenit terutama bila rasa rumah sunyi sepi je. Cehh , alasan semata-mata.

Panjang pulak mukadimah kali ni. Mahu menangis kalau pemeriksa tengok kalau pendahuluan tak ada isi penting dalam tu if this BM Essay paper -.- Oh tuhan , tolong jangan aku lalai dengan perkara remeh macam ni. Ok , kali ni aku cuma nak tunjuk gambar makanan feberet like like aku masa kecik-kecik dulu.Tehehe.

Karipap-Karipap Cinta versi kecik dan comel. Apa yang menarik nya karipap ini ialah di dalam nya tiada isi apa-apa. Cuma karipap kosong. Masa aku kecik-kecik dulu Umi aku suka buat karipap inti daging/ubi keledek , lepas tu everytime nak makan aku akan suruh Umi aku buang semua inti dan aku makan kulit dia je. Tehehehe. Lalu bila selalu sangat macam ni , Umi aku pun try lah buat karipap tanpa inti. Lalu bila aku mula makan , setiap kali Umi aku buat karipap aku akan buat permintaan khas untuk hendak makan Karipap Inti Nan Hado. Kikikikik.

Sampai dah masuk usia 17 tahun ni pun sibuk benor buat permintaan khas Karipap Inti Nan Hado ni. Kikikik. Memang best makan sekali sekala. Terutama bila tak ada makanan time pagi ke petang or malam sekalipun , memang syok makan.Gedik kan? Umi pun kadang-kadang malas layan permintaan aku sebab 50 biji karipap kecik tanpa inti nak buat agak leceh sebab time nak kelimkan dia macam mengada-ngada sikit. Kalau ada inti lain pulak dia ok je. Tehehehe.

Eh Eh lagi satu , hari tu aku belajar kelim karipap dengan Umi.Perghh Umi buat memang laju boleh borak kiri kanan lah. Aku? Keh Keh memang mula-mula menangis sebab tak boleh nak buat se-cun Umi punya. Huwaaa. Lepas tu Umi suruh try lagi try lagi dan lagi.Mujur mood Umi ok kan layan perangai anak bongsu dia yang berminat nak belajar buat. Ehiks. Yelah kan , bak kata nenek saya , belajar tinggi mana sekalipun , perempuan ke dapur jugak akhir nya. Wah gituuu. ;)

Ehem Ehem , ada orang berminat ke nak karipap-karipap cinta ni? Kalau nak meh lah order :D Dekat tepi belog aku tu ada cakap camne nak order Tehehehe. Dalam banyak-banyak jenis rasa inti karipap , korang suka rasa inti apa? :D




8 comments:

tiefazatie said...

best nie!my mum sllu buat inti keledek la!bru mantap!hihihi..
ifa fail ok bab2 gentel2 tepi karipap..haha

Ijah EmoTemo said...

ifa : ekekeke. itu waktu kecik2 dulu ijah suka mintak yg karipap tak de inti. ekeke. skang ni dh ok klu makan yg ada inti. ehiks.

tp kdg3 gedik jgk nk yg xda inti. mmg la mak ijah ngomel kan. haha

iamfarha said...

terliur nyooo....tok sba nk blk next week..haha

miloais said...

mek sidah sihat ker????
kesian kat uols!

jap... iols nak karipap tu
sila pos ke iols hoccay!
ekekekeke

Ijah EmoTemo said...

aa : hehehehe.. silo silo terliur ye. haha.

Ijah EmoTemo said...

kaka milo : aiols skang sihat tak sihat sama byk gitueww.. nangis tragis sgt!!

nak karipap tu? voleyh voleyh 5 utk 2 hinggit .. sila bank in ye duit tu. hahahaha

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

intinya kosongggg?? camaner ekk?? xpernah makan...org suka makan yg tecik2 pahtu de sambal daging kat dlm...besh2!!

Ijah EmoTemo said...

weiyda : yups. tak inti dlm tu. hehehe. aaa yg ada sambal tu pun best. yg xda inti mmg rasa kulit karipap je la. syok jgk mkn sekali sekala. tehehe