Home

Thursday, May 5, 2011

Kalau Lah Baca Sejarah Semudah Membaca Resipi Dalam Buku Jaapar Onn kan Menarik? Tak Gitu?

Hamboii sakan betul aku update belog hari ni kan?

Maaf lah dah memang lama dalam draft. Cuma baru hari ni gheti nak di publish kan.

Lepas ni aku diam seribu bahasa , rindu-rinduan pulak. Elleh , macam aku tak tahu.

Sabtu ni start exam. Mid Term exam. 

Cuak. Berdebar. Seram.

Mohtif sampai begitu sekali?

Banyak sebab nya. Biar aku seorang aje lah yang tahu. Malas lah nak menulis panjang-panjang. Nanti orang menguap pulak nak baca banyak-banyak kan? LOL.

Exam akan berlangsung lebih kurang tiga minggu.

Doa kan aku boleh jawab elok-elok. Tak merapu macam tulis dalam belog. Hehehe.

Doa kan yang terbaik untuk aku ye kawan-kawan.

Ramai orang tolong doakan maka makin berkat kata nya. InsyaAllah.

Untuk kawan-kawan seumur seusia dan juga mungkin yang sedang menghadapi apa-apa exam aku doakan korang pun dapat menjawab dengan elok dan terbaik. Amin.



Tapi apa kaitan gambar di atas beserta tajuk di atas?

FINE : ada kaitan. Sabtu ni ada exam Sejarah.

Nota-nota dah lunyai tapi punya lah susah nak ingat. Terminum air ada semut kot?

Cuba suruh aku hafal benda lain. Cuba suruh aku sebut bahan-bahan dalam Kerabu Mangga.
Cuba suruh aku sebut lagu terbaru dari retis Hollywood. Cuba suruh aku sebut bila kali pertama Putera William dengan Kate Middleton bertemu.

CUBA.CUBA.CUBA tanya. mesti dapat ingat. mesti pantas menjawab seolah-olah akan mendapat blekbiri-biri sebijik. -__________-'

Jadi , tidak kah menarik andai Nota Sejarah mahupun Nota apa sekalipun menarik seperti Buku Resipi Masakan Jaapar ONN? tidak begitu anda-anda semua?!!

*petir*

Heh , apa-apa pun GOOD LUCK semua.

Sedaya upaya cuba untuk ingat apa yang di ajar dan apa yang di baca.
InsyaAllah.

:)


10 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dulu k.ayu dpt cikgu GARANG subjek sejarah nie...every class dia mesti dia soal soklan if tataw nk jwb kena berbiri atas kerusi smpi habis class...so nak elek malu kena baca selalu...so gitew secara tertiba sejarah jadik subjek yg ai suker....gambatte for exam yer yunk @____@

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> ijah pun pernah dpt tau kaka ayu. masa form 2. cikgu tu sumpah gila garang. salah jwb sikit jwb nya bkn kena berdiri lagi dah kena duduk luar. hik hik.

ai mmg suka sejarah cuma susah betul nk hadam igt dlm kepala ni. nangiss.

tq kaka ayu ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

form 2 oke lagik ni kami kena form 4 n 5 giler dah besaq remaja kena berdiri, ilang seri gadis fofuler kat skoll kena diri x sanggup...larikkkkkkkkkkk

Amoi said...

baca sejarah mudah jah nyah

nyah cuma kena tabahkan hati masa baca

auuuummmm

jangan nak hadap gambar wills sangat!

sha said...

cuba anggap yg senang igt spt hafal lagu, pasal perkahwinan putera Williams dan buku masak jaafar onn, tu adalah subjek sejarah..

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu >> hik hik tehtap nk maintain keserian tu khen? hik hik. tp form 2 masa tu jd senior kekdahnya. tetap la ada rasa malu.

cehh senior tang petang je pun. ekekek gedik sgt ai kan? LOL

Ijah EmoTemo said...

amoi >> ai tak tahu la knp payah sgt nk igt segala fakta auta sejarah ni noks. kena rebus segala nota tu kot baru boleh igt. erkk


hep hep , yu yg kasi gmbr2 will tu. ai sekadar menjamu mata jah...erkkk

Ijah EmoTemo said...

sha >> hiks selalu nya sng je nk igt. lately mcm kemalasan membaca tahap berganda >.<

hik hik , someday perkahwinan will and kate mmg jadi sejarah pun. haha.

cikida said...

hehe,,gud luck dear..=) all the best k..buku jaafar onn ? kui3..lawak je dy ni..=p

Ijah EmoTemo said...

cikida >> tq :D insyaAllah akan buat yg terbaik.

ngahahaha. hampunn. ni klu tgh weng mmg kuat merapu. ekekek. harap bertabah ye. hiks.