Home

Tuesday, November 23, 2010

Bila aku DILEMMA. Tak Tipu. Tolong aku.

Salam and Hallo! Yups! Memang aku dalam dilemma kejap nih. Heh Heh Heh. Aku harap korang tak lempang aku lepas tahu apa kisah dilemma aku ini.Ekekeke.Actually pasal belog lah.Kalau hal personal aku , kirim salam chenta awal-awal aku nak bagitahu sini kan?Kecuali kalau dah terdesak gitu?Voleyhhh? Ekekekek. Sebenarnya sejak dua menjak ni , means bila dah start school holiday ni aku dapati , aku macam ketagih nak masuk contest.Tak tahu kenapa.Dah banyak gila aku nak join.Tapi ada satu benda yang buat aku duk fikir-fikir kan.Hehehe.Apakah?

Hmmm , pasti nya sebab aku tak suka actually campurkan belog tulisan merapu mencharutz aku disatukan bersama dengan contest-contest aku.Takut orang tak sempat nak baca , aku duk sibuk update hal aku nak masuk contest kan?Hehehe.Yelah , sebab aku ada follow beberapa belog yang suka join contest , bertambahlah aku teruja nak join.Bukan nak menang , cuma macam seronok je join.Menang dan Kalah tu , kalau ada rezeki ada lah kan?Kalau tak ada nak buat macam mana.Ekekeke.Ai selalu redha bab bab menang kalah ni.Ekekeke.

So masalah nya sekarang is , as you know aku pernah ada satu belog sebelum ni.But I've closed it because some reason yang tak boleh nak bagitahu sini.Eceh nak gempak aje explanation kau kan Jah?Ekekeke.Tapi aku tak delete lagi belog tu.Just closed for privately and isi-isi chenta kenangan lalu pun aku still tak padam apa pun lagi.It took's time for me to delete all that yang memang leceh remeh ok?Aiyark!Lagipun macam sayang gila nak buang semua tu kan?Tapi Tapi Tapi ... aku tiba-tiba terfikir... why not aku bukak balik belog tu and guna as CONTEST BLOG? Khen? Macam syok je kan? Aku rasa macam patut je bukak tapi sayang nak buang semua , sebab sometimes bila aku edit layout belog ke semua , aku selalu refer dekat situ untuk some codes yang aku selalu lupa nak cari dekat mana -__-'

Jadi korang rasa patut tak patut aku bukak belog lama aku tu just for contest? Hmm...

And one more thing. Semalam if korang follow belog Mama Zharfan sure tahu pasal entry hangat beliau yang contest yang dia sertai telah di copycat some other's bloggers.Memang jadi topic panas lah semalam.Kesian dekat Mama Zharfan sebab dia punya lah jenuh nak mencari idea , senang-senang pulak orang copycat kan?Tapi mujur bloggers tu dah minta maaf secara terbuka.

Jadi kekdahnya , kebetulan aku memang tengah buntu something about CopyRight dekat all picture's yang aku selalu snap ni.If gambar awan semua ni tak kisah lah kot.But still aku punya gambar tu kan?Tambah siap edit sana sini dengan gigih nya biarlah ia nya sangat buruks -.- Heh.Tak kisah hal chantek buruks tu kan?Keh3x.Jadi aku punya masalah is , pergh banyak betul masalah budak ni kan? *lempang* aku perasan aku punya watermark macam err cmne nak cakap ek...ai mean..aku tengok semua orang punya watermak macam best je meh.Semua cantik cun dan sama waktu dengan nya.Berbanding dengan aku punya memang lah..aiseh susah nak cakap.Aku punya sometimes macam terlalu besar.Sometimes terlalu kecik.Adeh.Sometimes macam aku pun tak tahu jadi apa.

Jadi aku nak tanya pendapat korang semua kekdahnya.Heheheh. Dekat bawah tu ... aku ada letak 3 same pictures with different wattermark yang gunakan font lain-lain.Jadi nak suruh kornag pilih ... which one yang lagi ok? Perlu besarkan or just kasi sama je saiz? Ke macam mana? Seriyesli lepas kes Mama Zharfan , I know I'm should be allerts now for protecting my picture (terutama gambar shomel gojesaku lah kan? miahaha) lah kan? So So So , please help me guys and give me some advice k?

01 if you like this.


02 if you like this

03 if you like this.

Oh yes , sila zoomkan gambar tu ye untuk pilih which one watermark yang sesuai untuk aku letak dalam belog picisan aku ni.Seriyes aku nak lindung betul-betul kan gambar aku semua.Yelah sekarang macam-macam kes.And after dah zoom tu , jangan lupa tinggalkan komen dekat sini dan bagitahu korang pilih yang mana :) And and and , kalau ada advice lain , dipersilakan :) I'm appreciated your advices :) Thx ye kawan-kawan :)

5 comments:

miloais said...

*panggggggggg*
lempang mek jingg!
sesaja lempang tanpa sebab

wehhhh! ada watermark ke gambo2 tu???
dah enlarge pun iols masih tak nampak watermark hapa punnnnn!

so... do letak kaler terang kat ur photo
not so big sampai menutup gambo hoccay

at least... org bleh nampak
your "hakcipta" kat gambo tu

*pangggggggggg*
again.... sbb lepas ni iols kena save gambo2 uols
sebab nak belek
tang mana watermark tuhh!~

miloais said...

hoccay
sudah belek2... sampai nak terkeluar bijik mato den!

my choice would be no 2 tu ye...
but... the final said is you... yourself dear!

FaiHash said...

patutlah ai tak lena tdo tadi,rupanya ada org pang pung pang pung ai tadi ye? nangis sgt!

ekekeke..tu lah warna dia agak gelap la kaka milo..nk tuko..ai malas voleyh? ekekekek.. mati lah kena lahar...muahahah...

hehehe..mmg la ai yg akan pilih at the end , cuma nk jgk ty pendapat org lain khen..ai kan feeling gewdiks. ekekeke

MUNNYRA said...

saya pun ada blog lama tapi dah delete semua ^_^.. anyway saya suka watermark yang no 3... Nice picture

FaiHash said...

hye munnyra! :) heheh. tu lah ijah punya belom delete lg. tp ada la feeling nk delete ni and bukak balik belog tu and use to be contest blog la kan.ekeke.

hiks , tq sbb pilih salah satu :)