Home

Tuesday, November 16, 2010

Almost , A year A go.

Salam and Hello. Well yes , MOOD masih tak baik , tapi tak apa lah. Let it be macam ni. InsyaAllah semua nya OK lepas ni. Doa kan untuk aku semua nya OK. Anyway , bukan hendak bercherita pasal masalah aku. Pasal benda lain. Cherita tahun lepas. Last year , parent's aku telah selamat menunaikan fardhu Haji. Aku pernah buat entry khas just for gambar and a bit cherita lah sikit-sikit dekat SINI. Now nak tulis lagi tapi version KHAS bersempena esok Hari Raya Haji. Ngeh3x. Mengada-ngada betul aku nih kan? Kowser!

Last year , if korang baca ... ok fine aku tahu mesti ada yang malas. Heh heh. So aku tulis sikit-sikit.Nak cherita lanjut dan lebih-lebih baca sendiri di linky yang aku kasi tu ye. Heh heh. Last year parent aku pergi menunaikan Haji after dapat tahu saat-saat akhir. Two week's before aku rasa. Semua kelam kabut. Ok fine yang kelam kabut nak cari barang-barang je. Heheh. Ok. Memang aku awal-awal lagi dah menangis. Muahahaha. Tapii syhhh , senyap senyap okeh. Ngeh3.Aku dengar siapa bising bagitahu mak ayah aku yang aku nangis awal-awal siap korang! Citt.

Jadi kekdahnya , tahun lepas Hari Raya Haji sambut dengan kadar sederhana. Tak lebih tak jugak kurang. Ramai saudara mara yang datang gituh. Senyum ceria lah kejap even pagi tuh dah menangis tak hingat dunia sebab time tu lah teringat Nasi Minyak , Nasi Briyani , Nasi Hujan Panas yang Umi sokmo masak time hari raya macam gitu kan? sebenarnya aku senyum cerita tu sebab ramai gila kasi makanan tahun lepas.muahahaha, tahun ni jangan lupa kasi lagi ye?ekekekeek Ok , Ok. Jom layan sekeping gambar sat.


Che , Aku , Umi @ Kelana Jaya. 18/11/2009. Almost A year :)


Tahun lepas memang sedih gila ok sambut raya tanpa Umi & Ayah. First time meh. Selalu dengar orang cherita. Sedih macam tu je dengar.Ni bila mak ayah sendiri yang kena pergi tunaikan haji , jauh-jauh. First time , memang sedih meh. Pagi raya tu , aku memang menangis dah.Heh , heh. Emo-Temo lah katakan. Harus lah menangis meh. Raya tahun lepas masak pun ala-kadar je. Heh , heh. Kebetulan tahun lepas raya haji hari Jumaat kan? Alhamdulillah. Jadi tak salah aku Umi ada call. Ingat-ingat lupa gituh. Heh , heh. So tak yah cherita pun aku rasa orang tahu. Menangis lah meh. Apa lagi kan? RINDUU wehhh. 40 hari Umi dengan Ayah pergi Mekah pun terasa macam lama je. Tapi cepat je masa berlalu.Cuma tak tahan tanggun rindu je lah T_T Heh , heh. Emo-Emo.


Sebenarnya tak tahu nak cherita apa. Sekadar nak menulis. Nak lupakan masalah-masalah kejap. Doa kan untuk aku agar semua nya jadi baik seperti sedia kala ye? Humm. So , Selamat Hari Raya AidilAdha buat semua bloggers yang beragama Islam. Aku anggap masalah-masalah yang datang kepada aku , as ujian kecil buat aku. Tabah kan lah hati aku meh ... Oh ya tadi singgah belog TIJAH jumpa ayat ni. Sejuk kejap hati aku eventhough not at all.But ada lah sikit rasa sejuk.

Allah beri kita hujan.

Kita tanya mana matahari?

Rupa-rupanya Allah nak beri pelangi.

Selalu baca ayat-ayat macam ni :) Suka baca ayat-ayat macam ni :) Aku setuju dan aku percaya Allah tahu apa yang terbaik buat kita. Apa yang kita rasakan terbaik buat kita belum tentu terbaik untuk kita.Sedangkan Allah lebih tahu yang terbaik untuk kita kan :) Hiks. Oh ini betul-betul ayat penutup. Hargai orang tersayang di samping anda :) Based apa yang terjadi kepada aku last year , memang aku hargai Umi dan Ayah aku serta seluruh orang yang aku sayang apabila disamping dengan kita :) *ok hari ni nak update banyak-banyak.esok nak rehat dari blogging.hehehe*


my love. i love you umi and ayah.

2 comments:

miloais said...

motif nangis sebab teringat kat nasik umi masak???
gediks hoccay!

wakakakak

selamat hari raya aidil adha mek jingg!
muahhhhhhhhhhhhhh!~

FaiHash said...

wakakakakaka..haruslah meh! ai teringat segala makanan yg mak ai masak. kul 12 tgh malam call ty resipi nasi goreng..ok tak? hahaahah

selamat mak ai melayan..hahaha...dia pun time kt mekah asyik igt anak2 makan apa jah sume..terharu ai.. hiks

selamat hari raya kaka milo :) muah muah!!