Home

Monday, November 29, 2010

Bila Makan Cokelat ...


sumber : kedai pakcik google.

Bila makan cokelat tu , tak payah fikir pasal gemuk , tak payah fikir pasal diet.

Bila makan cokelat tu , tak payah fikir apa-apa masalah.

Bila makan cokelat tu , tak kisah makan dengan comot ke comel.

Bila makan cokelat tu , tak kisah orang cakap benda tu menggemukkan badan atau apa sahaja.

Bila makan cokelat tu , tak kisah mahal ke murah mesti sedap.

Bila makan cokelat tu , makan ramai-ramai macam lagi syok kan.

Bila makan cokelat tu , memang best.

Bila makan cokelat tu , mesti terus teringat dekat belog Bunga dan Cokelat. Hehehe.

Sekadar menulis selepas baru sahaja memakan coklat dairy milk yang sungguh lazat yang dah lama tak telan sampai pitam.Erk! Memang betul makan cokelat memang terasa sangat seronok , terasa macam terimbas segala kenangan zaman kanak-kanak riang. Aku still ingat bila zaman kanak-kanak dulu , Umi selalu potong kecil-kecil cokelat dairy milk yang satu bar besar tu lepas tu letak dalam satu bekas tupperware. Lepas tu habis comot mulut masing-masing kan? OMG , seriyes aku tiba-tiba rasa nak menangis , teringat zaman kanak-kanak riang dulu tu -__-' How I miss damn much my old times , my kids laughter time ;)

Yeap , dengan makan cokelat , aiskerim , aku tak nafikan memang segala masalah yang bertimbun-timbun macam kertas kerja atas meja tu akan hilang serta merta. Tapi masalah akan datang balik bila dah perasan cokelat dengan aiskerim dah habis -__-' Terus kata charutanz keluar dari mulut bertubi-tubi kan. Aiseh. T_T



kita akan rindu pada mereka apabila mereka telah jauh tinggalkan kita kan?
hargai mereka ketika mereka masih disisi :)
*hugs*

4 comments:

miloais said...

nak cekelat
sila bawak pada next gader2 parti buih hoccay!

FaiHash said...

kaka milo : hiks! kalau setakat cokelat dairy milk tu..ai okeh jahh nk bawak..ekekek..

Mawar Merah said...

Sedapnye...Da xleh mkn. Ada org mrh. wuwu... huk2.. =,(

FaiHash said...

mawar merah - heheheh..ijah pun dh lama xmkn...sekali makan...terus feeling..ekekek...alala sian nya dia..hehhe