Home

Sunday, November 21, 2010

Sebab itu adalah Aku.Bukan Engkau.

Salam and Hello. While in this time , I'm feel so weak. Entry ni dah duduk dalam draft sudha hampir 3 jam.Perghh.Banyak Tak ada lah lemah sampai nak bercakap pun lembik suara.Hehehe.Tak ada lah jugak sampai nak tekan keyboard pun sampai lemah gemalai lepas tu gedeboom jatuh.Hehe.Cuma terasa lah aura lemah sekarang.Nak buat apa-apa pun terbantut.Nak tidur kepala macam kena pijak je.Jadi aku rasa menulis is much better than I'm doing nothing. Ok , jangan suruh aku pergi makan ke , amik angin ke.Mahu jugak keluar aura Kungfu Panda aku nanti.Hehehe.

Actually , just nak bercherita hal yang santai-santai je.Kalau dah tajuk macam tu , dah semestinya pasal diri aku kan?Tak mungkin pasal aku nak review movie ke , nak bagitahu tempat makanan sedap ke hape kan?Heh Heh. Actually hal belog kesayangan aku nih lah kan? Bukan nak tukar layout , bukan nak tukar itu ini.Bukan , bukan. Dah tak larat nak buat semua tu.It took's time to changing this and that okeh?Aku ni kalau nak menukar itu ini kena lah betul-betul ada mood.Kalau tak , separuh jalan dan macam terbengkalai je lah lepas tu.Tak suka tau! To be honest , aku memang suka menulis.Menulis tu sesuatu yang memberi aku sejuta kepuasan okeh?Every person have their own ways untuk melepaskan rasa stress/tension dia kan?Jadi begitu jugak aku.


I know , ramai yang tegur aku.Kenapa rajin gila update belog just life I don't have anything to do kan?But surely aku ada.Some of my entry here I've draft into Microsoft Words dulu before I've published here.No wonder why , bersusun aku punya update setiap hari kan?Heheh. Aku tak kisah orang tegur aku hal aku terlalu rajin.But aku rasa itu bermaksud , ramai yang allert tentang belog aku dan mungkin juga ramai yang membaca belog picisan aku ni kan? *blushing* Eceh , tetibe je kau Jah.Mostly , aku tulis pasal diri aku.Memang pasal diri aku but not at all.Sometimes aku kena jugak hal certain thing sebab I do need a privacy.Tak kan kau kentut tak berhenti dari pagi sampai malam pun nak cherita sini kan?Nanti mesti orang label aku mcm ni --> Mek Jah tu , dah lah suka charutz lepas tu tak senonoh pulak ... Haaa , tak ke naya aku meh?Keh3x.


But I hope , semua orang selesa dengan gaya penulisan aku yang kadang-kadang sangat emosi di mana aku pun tak faham kenapa boleh jadi macam tu.Tapi kadang-kadang macam terlebih riang gembira macam minum terlebih Ribena pun ada jugak , riang semacam je.I know I know sometimes , aku boleh jadi terlebih charutanz if aku tengah meradang hangin kan?But it's naturally and itu adalah aku.I've wrote dekat entry mana entah.Aku seorang yang cuba untuk menjadi baik , menjadi orang yang disenangi oleh semua orang , tetapi tidak sesekali aku akan menjadi ORANG LAIN just for want's everybody comforts with me.Itu memang bukan aku.


I've always love to post some picture that I've taken dekat mana-mana je. ;)

Well , aku memang suka selitkan beberapa keping gambar yang aku amik tak kira apa-apa aje or dimana-mana contoh macam gambar di atas tu.Because to me , aku lagi senang dapat idea bila tengok gambar and yes , itu lah yang jadi panjang lebar entry aku.Macam sekarang nih. -__-' And, aku tahu even sometimes aku amik gambar tak cantik and tak pro like's any other photographer.But to me apa yang penting is aku suka amik gambar dan suka share dekat sini dan suka hati aku lah.Hep Hep Hep Hep. Muahahahah.Jadi aku memang akan kongsi apa sahaja yang menarik di mata aku and yeah aku harap tak ada yang bosan.Muahahaha. Yelah kan , asyik-asyik gambar awan .. asyik-asyik gambar langit. Heh heh. Nak buat macam mana meh , dah benda tu nampak cantik.Naturally beauty , for sure , I'm sharing here :D Ngehehe.

Apa lagi nak tulis?Derhhh , blur kejap. Apa yang penting dekat sini aku memang jadi diri aku.Aku tulis apa sahaja yang aku selesa untuk kongsi bersama dengan korang.Well , bukan mudah untuk menulis secara open dan bebas.Tak semua orang boleh cerna dengan baik apa yang kita tulis.Because , apa yang kita tulis sudah semestinya tak akan sama dengan apa yang kita tuturkan.Oh senang cherita is , bila kita tulis , mungkin ia sedikit kasar dan main-main tapi bila kita tuturkan sendiri , bukan macam tu.Tak faham?Buat-buat faham boleh tak uols? Heh heh.Jom layanz gambar jap. Aku pun dah blur tak tahu nak tulis apa dah ni T_T




Yeah , sometimes I used to post some gediks picture bukan sebab nak perhatian popular okeh?There's some way lah meh kalau kau nak popular cepat.Oh yes cakap hal popular kan.Aku menulis blog dan suruh orang follow belog aku bukan sebab nak suruh orang akan cakap , ohh popular nya kamu.NOPE. Tapi aku sebenarnya lagi suka nak keep in touch dengan mereka dan kamu.Mana lah tahu , kot kot kamu belajar sekali dengan sekolah saya?Kamu duduk berhampiran dengan kawasan rumah saya , jadi boleh lah aku tegur kau kau tegur aku.Eh pelik je ayat?Haha. Mostly sebab nak keep in touch.Tak ada pun nak popular ke hape.Banyak lagi cara lain. Kau masuk Mari Menari dengan Atok kau pun dah boleh popular.Kau masuk mentor muka kau cun suara macam itik pun boleh popular jugak.And to me tiada istilah mahu popular disini.Cuma mahu menulis untuk hilangkan rasa boring yang tak pernah henti.Citt.

Btw , apa yang aku nak huraikan disini is , aku sekadar menjadi diri aku.Maaf andai ada yang kurang selesa dengan gaya penulisan aku yang a bit overdose emo-temo , charutanz dan apa-apa sahaja.Aku memang jadi diri aku je lah.Tak nak jadi orang lain.Lagi satu hal. Aku seriyesli tak pernah kisah if sesape pun nak baca belog aku.But please and please , kau tak perlu lah bila jumpa aku macam cakap balik apa yang aku isi.Well , I'm seriyesli senyap je kalau kau tulis apa-apa yang mengarut karut khurafat ke hape.But when bila aku tulis mencharutz sikit mula lah kau nak bagitahu kecoh-kecoh depan mak ayah aku.Aku tak kisah tapi bila kau buat macam tu , memang tak teragak-agak aku nak tampar sikit mulut kau suruh diam sikit.Nak jaga kain orang, sila jangan over sangat sampai mak ayah aku pun kau nak bagitahu.Aku menyampah betul bila ada orang-orang yang macam ni.Terutama nya yang ada kaitan dan selalu jumpa-jumpa dengan mak ayah aku lah kan.Tak kan kau dekat New Zealand , sepanjang hidup tak pernah jumpa aku , aku sindir dekat kau kot T_T Aiseh. Tak nak lah maki hamun orang.But too much people are really make me feel's want to slap their mouth ok?

Ok fine tak nak merapu dah.Tak nak memaki hamun dah.Cukup setakat ini. pergh malu kejap tersalah kasik tahu hal di fb tadi.wakakaka.ok ok, wat bodoh je.miahahaha So apa yang penting is , if you have read my blog , sila lah komen. Tak perlu malu-malu.Kalau yang SR tu tak kisah siapa pun , tak perlu lah nak kecoh-kecoh dekat mak ayah aku. Tak kira kisah kelakar , sedih , stress aku sekalipun.Sebab aku menulis belog bukan sebab nak suruh kau report dekat mak ayah aku.Aku tulis sebab ini sekadar mengisi masa lapang aku.Please understand that. Hailah , kalau tak faham jugak.Jangan marah kalau aku betul-betul tampar mulut kau suruh diam yerk? Tsssk! Ok , Ok , kepala dah makin berat.Aku perlu tidur dan makan ubat sekarang. TQ semua sebab sudi baca panjang lebar macam ni :)


tq kepada kamu .. kamu dan kamu yang terus "knock knock" belog picisan saya. ;)

nota kaki : thank you kepada semua yang sudi membaca tulisan saya yang merapu merepek ini.

you're really my strength untuk saya lebih banyak menulis :)

harap semua boleh keep in touch ye :D




5 comments:

waalllaa! said...

saya suka!!! suka hati kite la kan nk rajin ke malas ke nk update blog..dh jadi minat kan..lain orang lain minat..kalau org lain tu maybe giler berFB ke..tak plak tanye kat diri sendiri dulu..hehe..padahal same je kan..depends on minat masing2 la kan..apa2 yang kite post kat entry tu suka hati la kan..kot sape yg terasa dia la kot yg makan cili tu..

FaiHash said...

hye waalla! :)
tu lah kan .. kita update smpi lebam jari pun diorang sibuk ty kan? tp tak kisah klu dorg baca.ekekek..leh upkan traffic.ekekeke.
btol tu, depends minat dorg.dorg minat k-pop,dorg minat photography ke apa ke sume kita tak kisah pun. :) hahaha. tu lah kan. sape terasa tu dia lah tu yg makan cili snyp2.ekekeke

FaiHash said...

*eh bukan minat dorg..minat kita..minat masing2..miahaha..

Wan Hafisah Collection's said...

suka amik gmbr ye kamu nih. igt spm igt blog ke igt blog igt spm? ngeh2..

FaiHash said...

hye hafisah :)
yup mmg suka amik gmbr sbb picture can story 1000 things rather than words. muehehehe.

igt je dedua. dedua sama2 penting :)