Home

Wednesday, November 24, 2010

Lumrah Manusia.

Kau sentiasa hendak yang cantik dan kacak , padahal kau pun biasa-biasa saja.

Kau sentiasa hendak yang bijak dan hina yang bodoh , padahal kau pun bukan bijak tahap langit.

Kau sentiasa suka mengeji dan mengutuk kelemahan , keburukan orang , padahal kau punya kelemahan dan keburukan di sana sini , tapi buta tak nampak.Nampak orang lain punya saja.

Kau sentiasa suka menyindir orang sesuka hati macam orang lain tiada perasaan , padahal kalau orang sindir kau sikit , melenting sampai ajak satu geng kau suruh sindir balik L-O-S-E-R lah kau.

Kau sentiasa nak menyibuk hal orang suka hati cakap itu ini , padahal kau nak dapat benda yang macam aku dapat pun belum tentu kan?

Kau sentiasa nampak buruk dan hodoh perangai orang lain , padahal kau sana sini lagi banyak lagi hodoh dengan buruk perangai kau kan? Tak pernah nak insaf.

Kau kalau tak sibuk , menyibuk , mengeji , mengutuk aku tak boleh ke?


Well , hal di atas ini aku tulis bukan cakap pasal kau. Tapi kalau kau terasa jugak , aku tak boleh nak tolonglah.Sah-Sah kau pun 2x5 je kan?Ok , aku pun tulis untuk ingat kan diri aku jugak.Lumrah manusia , semut tepi rumah jiran depan nampak kan?Gajah dalam bilik tak nampak pulak kan?Aku tak cakap sesiapa pun.Tapi , well lumrah manusia.Huhu.

Now aku tengah guna laptop kakak aku.Laptop aku orang lain pinjam.Entah bila nak dapat , tak sure.Jadi mungkin esok lusa susah nak update lagi.Setakat nak tinjau-tinjau 10-15 minit tu boleh lah.Tapi kalau nak belogwaking semua ni , maaf ye kengkawan.Memang tak cukup masa.

Btw ,semalam pergi preview movie Hantu Kak Limah Balik Rumah dekat Wangsa Walk. Tak sempat amik gambar banyak.Tapi memang ramai artis datang katanya.Feeling sangat nak amik gambar dengan Parid Kamil..tapi dia keluar awal pulak time tengok wayang tu.Heh , saja lah tu khen?But it's ok.Haha. Nanti lah aku buat review pasal Preview Hantu Kak Limah Balik Rumah dekat sini :) Really have fun semalam :) Nnt lah aku buat review dalam satu entry lain k. TQ kepada semua yang still singgah menyinggah belog aku ni.Maybe tak akan ada entry dalam esok lusa ni.Lagipun aku tengah batuk tak berhenti ni.Tak larat sangat -__-' So bye semua. Nanti bila aku dah dapat balik laptop aku , aku singgah balik belog korang k :)


nota kaki : menyampah dengan certain people yang tak habis-habis tak puas hati dengan apa yang kita dapat.
Kau tak dapat , kau diam sudah.Tak payah kecoh tak kisah semua ok?
Tsssk.


6 comments:

Anonymous said...

Yeahh...itu lah nape nye kehidupan.penuh dgn dugaan dan cabaran.Rambut sama hitam,hati lain2. Cantik diluar tak semestinya cantik di dalam.semua org pandai cakap je,buat nya hampeh..Apapon,tiada apa yg sempurna melainkn Allah shj.You go girl!!U r great! ^_^

FaiHash said...

Cik Anon : Yups! Mmg begitu lah kehidupan , ups and downs ini lah kehidupan , manusia lain mmg pandai berkata-kata , pandai mengeji mengutuk dan segala nya , yg alami nya tetap kita. tak apalah yg penting kita teruskan kehidupan biar payah dan biar pun susah :) tq ye kamu :)

Pensel Kontot said...

biasa la...
ramai je org2 mcm tuh...
kita...hanya bersabar

FaiHash said...

Hye Pensel Kontot ! :)
Yups , mmg ramai org mcm tu. Mmg bersabar je yg mampu. Nk gaduh pun tak guna dgn org mcm tu. bazir kan masa je. hehehe

Ogy said...

eh ehh..wujud ya cerita tajuk seperti itu..hahahaah kelakarnya...sah lah mama tertinggal airoplane

FaiHash said...

Ogy - Hehehe...tajuk movie ke? Hahah , a'ah ada. Nnt ijah buat review ye. Skang tgh xpki lappy sendiri susah nk pinjam tulis lelama. heheh. tu smbgn dari Zombie Kampung Pisang... Hahah.. Mmg kelakar :P