Home

Monday, November 22, 2010

Kisah tahun lepas. Tahun ni tak best. Boleh?

Pagi tadi , aku sibuk bersihkan laptop aku dengan mendelete gambar-gambar yang tak patut ada dalam laptop aku ni. Bukan lah ada gambar lushah ke hape. Tapi banyak betul gambar-gambar yang entah apa-apa.Semua jenis gambar yang poyo gewdiks semua hade kan?Keh3x.Yelah , gambar yang baru lepas dapat penselbox baru pun sibuk nak amik gambar jugak kan? Harus ai nangis meratib sendu lepas tu okeh?!!

Btw, bukan nak bagitahu gambar jenis apa kah aku buang , aku benci , aku menyampah ke apa.But nak tulis benda lain. Biasalah kan , tak kira lah kan kemas bilik ke , kemas laptop sekalipun mesti terjumpa barang-barang kenangan lalu mengusik menghimpit kalbu kan? Kekdahnya terjumpa gambar-gambar ketika menonton teater Natrah last year. Dekat belog lama aku dah pernah cherita berapa teruja nya aku pergi because itu kali pertama aku menonton teater. Hehehe. Seronok jugak rupa nya bila menonton teater kan?Sebab tengok pelakon tu berlakon live and dapat rasa feeling-feeling itu khen? Hiks!

Last year aku pergi tonton teater Natrah with geng penkelab Remy Ishak and my BFF , Dee. Memang sangat seronok sangat khen?Haruslah seronok uols , dapat tengok live Remy Ishak. heh , sebenarnya aku ni pengasas penkelab remy sahak secara tak sengaja , tapi sekarang dah tak tahu apa jadi dengan penkelab tu voleyh? opss Sebab sebelum ni , nak pergi jumpa Remy Ishak time berbuka puasa bersama heols , tak dapat join , arwah cousin di CCU , memang nak kena hempuk dengan tiang lah kau ngengada nak pergi jugak kan? Hehehe. Lepas tu bila dah jumpa live , haruslah ai yang paling senyum cheria katanya.Muahahaa , kau jumpa retis memaner pun senyum cheria T_T Heh , Heh . Kira nya menonton Natrah last year tu untuk bagi sokongan padu buat Remy Ishak lah kan? Hiks :D


tengok lah wajah riang aku kan? ;P oh yes , aku pun sempat jumpa Kak Ila dekat sana sebab dia pun ahli penkelab Remy Ishak :D


Oh yes , aku jumpa Remy Ishak dekat belakang pentas dengan bantuan kakak-kakak penkelab tu ye.Ai cuma serbu je walaupun pada mula nya hampir-hampir tak dapat jumpa kan?Harus ai sentap menangis okeh? Oh tidak! Kerja nak sentap dengan retis je kau kan Jah? Haiyo! Memang seronok beramah mesra even just 5-10 minit je pun kan?Tapi tehtap akak suka kan?Haruslah berduyun banyak gambar aku amik even guna c902 kan?Heh , heh , kebetulan time tu Remy Ishak tengah popular sebab Adam Hassan kan watak utama dalam drama Nur Kasih kan? :D Memang hensem okeh and ai paling suka tengok mata dia.Uhuks Uhuks.Tapi sekarang...err ... suka jugak lah..HAHA , kijam nya stetment ai. Ngeh3x.


sempat jugak jumpa Radhi Kalid dengan err ai lupa lak nama heols ni. Ala , yang masuk Sehati Berdansa jugak tu.Ekekek.


So , sebenarnya tiket nak menonton Natrah ni aku dah tempah lama.Beberapa minggu before teater di pertontonkan. Jadi sebelum tu Umi dengan Ayah aku memang tak tahu pun lagi nak kena pergi tunaikan Haji.Lepas tu tetibe dapat pergi kan?Perghh , aku dah macam , habislah meh. Duit dah bayar , cuma tunggu nak tengok je lagi kan?Perancangan awal , ada seorang Auntie nak tolong amik dan hantar aku , which is one of penkelab Remy Ishak tu lah kan. Sebab memula aku dengan kakak aku yang nak pergi tengok.Kebetulan dah tak ada siapa nak hantar kan dan amik kan tau.Adeh.Lepas tu tetiba kakak aku pulak sakit.Jadi aku terus ajak BFF aku then ayah BFF aku pulak sudi nak tolong amik dan hantarkan aku :)

Ngee , selamat lah Umi dengan Ayah aku memahami dengan perangai anak bongsu nya yang gewdiks ni kan?Keh3x.Btw , kenapakah aku duduk bercakap hal tahun lepas?Kenapa tak bercakap hal yang berlaku hari ini?Heh , heh. Shebabbbbb... tahun lepas lagi best daripada tahun ni voleyh eventhough ada terpalit duka sana sini sikit? Heh heh. Sebenarnya bukan pasal apa.Tak lama lagi , Khamis ni , Natrah bakal di tayangkan semula di Istana Budaya.Rasanya tiket macam dah sold out. Tak tahu pulak aku.Kalau ikutkan betul-betul aku patut pergi menonton Natrah 2 this Friday.Tapi apakan daya , dah tempah tiket tapi belum bayar semua , ada hal pulak this Friday.Tak apa lah , last year dah pergi tengok pun dah rasa OK and Happy :)


kawan-kawan di alam forum :) akhir nya dapat jugak berjumpa dengan mereka :D

Well , kalau orang tanya dekat aku , macam mana dengan teater Natrah?Ok? Baguskah lakonan mereka? Bagi aku mereka berlakon OK dan aku suka je.Haha. Aku bukan lah seorang pengomen yang baik ye.Miahahaha. Sebab bagi aku as long dia boleh feel watak dah cukup ok lah tu.Muahaha.Hazab kan aku?Kesaaaah.Kekdahnya tak ada apa lagi aku nak cherita.Just nak cakap tak dapat nak tonton Natrah this year and a bit upset ,but it's ok meh.Hehehe. So kepada sesiapa yang menonton Natrah 2 , enjoy k! :D

last but not least , me and remy :D uhuk uhuks.



nota kaki : tahun lepas lupa nak amik t/tgn remy voleyh?

pfttt , berapa banyak daa kau nak amik t/tgn remy kan? -__-'



4 comments:

una badarudin said...

natrah memang best!!

FaiHash said...

hye una :) tu lah pasal , natrah mmg best :D
tmbh best bila ada remy sahak! ekekeke

FNSyareena said...

Oitt. mazin tu hot gila laaa! haha ;)

FaiHash said...

Eena - HAHA. ok fine lupa nama dia , mazin. keh3x. hot lah jgk. ekekeke..