Home

Wednesday, December 22, 2010

Hendak Menjadi Jahat Seribu Kali Mudah.

Kalau baca previous entry aku , mesti korang tahu yang aku semalam dengan gigih nya tengok Lagenda Budak Setan yang aku jumpa dekat youtube. To me yang tak baca novel dia langsung dan bukan lah profesional bab bab nak komen tentang movie ni , rasa movie ni just nice dan masih mampu buat aku menangis. Kata emo-temo kan? Tak kan lah part Ayu mati pun aku tak menangis kan? Cehhh. Menangis je kerja kan?

Well , overall cherita tu walaupun nampak rushing gila susun jalan cherita dia tapi masih boleh buat aku suka , senyum dan menangis. Entah macam angau balik je dekat Farid Kamil. oh em gey. Sudah Sudah.

Tadi masa duduk termenung sensorang macam orang hilang selipar je gaya nya , aku macam teringat balik scene scene yang dalam Lagenda Budak Setan tu. Maaf lah kalau korang rasa nak menampar laptop korang bila aku bercherita pasal benda lama. Kekdahnya aku baru tengok mesti lah baru aku boleh kecoh. Tehehehe. Aku rasa sangat lah tak ada mood bila watak Lisa Surihani bertukar kepada pelakon mana entah aku pun tak tahu. Huwaa , kenapa itu perlu terjadi? Tak suka Tak suka. Itu je kot yang aku tak suka? Ngahaha. Lepas tu tak suka watak Azmi. Haha. Gila gigih aku komen sensorang ni.

Tapi aku suka watak Farid Kamil. Dah kalau movie amik dari novel tehtaplah aku akan jadi berangan kejap. Muahahaha. Dah jarang baca novel watak hero yang jahat lepas tu jadi baik sebab kekasih. I knew , banyak part yang dah diubah suai. Selamat jugak aku tak pernah baca novel Lagenda Budak Setan ni , kalau tak sah sah aku jadi hangin badan tengok watak dengan some part yang diubah suai kan? Ngeheheh.

Well Well , bukan nak cherita pasal movie tu lagi dah walaupun teringin nak cherita tapi takut korang muak pulak dengan aku. Haha. Anyway , tiba-tiba terfikir sejenak. Memang mudah kan hendak menjadi jahat. Seribu kali mudah daripada hendak menjadi baik kan? Kadang-kadang hendak menjadi ke arah yang lebih baik memang memerlukan keutuhan hati yang sangat-sangat kuat. Memang sangat sukar. Bukan lah aku cakap aku ni jahat meh. Tapi well , eventhough we're not perfect but atleast we've try to be a better person kan?

Ok Ok , point dalam entry ini ialah , saya suka farid kamil dan kalau tak boleh jadi insan yang sempurna because no body is perfect in this world atleast cuba untuk menjadi insan yang lebih baik :)

>.< apahal lah mood hari ni. nak tulis pun huru hara. huwaaa


4 comments:

iamfarha said...

tak abeh2 yoo...hehehe

FaiHash said...

hahahah. ai suka farid kamil. ai angau yu T_T

matilah! haha

nohfee said...

betol tu! lagenda budak setan memang best, tapi yang die wat series tu x best la.. jd SANGAT complicated. huhu

FaiHash said...

hye nohfee :)

itu lah. utk ijah mmg best :) and ok la utk layan while perasaan tgh terumbang ambing ni. haha.
yg series tgk half way je. kikikik.
seriousluy suka lisa surihani ^__^