Home

Tuesday, December 14, 2010

EH?

Saat sekarang ini aku macam di landa emosi yang teruk. Eh tak lah. Tak teruk cuma ada lah dalam emosi yang agak jatuh kedeboom ke bawah tak ingat orang belakang. Eh? Tak lagi.Tapi nak cherita lah sikit-sikit apa yang jadi pada hari Isnin. Pergi KLCC bersama rakan-rakan. Konon buat reunion lah ni. Harus seronok , makan , borak and lepak kejap while tunggu nak tengok wayang. Tengok Repunzel , enough nak cakap aku lambat tengok ke apa , aku bukan kaya macam kau , dapat tengok movie tetiap minggu. Eh apahal aku sentap? Hihihi , tak lah. Ok je ni , tapi emosi tengah tak betul ni. Layan kan aje ye.

Seronok tengok Repunzel even orang sebelah aku tu macam jeling-jeling tengok aku minum air coke itu. Eh , orang sebelah aku budak kecik lah , motif nak gaduh dengan budak kecik? -__-' Kelakar betul movie Repunzel ni. Satu benda kau orang kena terima hakikat kalau nak ajak aku tengok wayang ialah ... DILARANG MENGAJAK SAYA MENONTON MOVIE YANG TIDAK KELAKAR , THRILLER & SERAM  tapi kalau cherita sedih romantik aku layan jugak..hikhikhik *lempang* tapi kekdahnya yang kau feeling DIVA SANGAT apahal IJAHEMO-TEMO?

Fine , bukan nak bercherita pasal Repunzel. Tapi nak cherita benda lain. Petang semalam emosi pasal pejabat pos. Itu lepas aku balik dari hantar kawan aku lah. Now nak cherita betapa aku terasa sungguh emosi sekarang ni.

Apa yang buat aku EMOSI sangat ni?

  • Aku rindu kawan-kawan aku. Aku tak tipu. Makin nak hujung tahun makin rindu.Macam tak reti sabar nak tunggu 2011 kan? *lempang*
  • Aku tak tahu nak pilih tempat tuisyen mana. Dah decide tapi complicated nak tulis sini. Motif? 
  • Aku nak kemas bilik tapi bilik makin bersepah.Tak ada harapan untuk kemas. Ni pun emosi jugak ke ? Huwaa , haruslah!
  • Aku sedih pulak mengenangkan layout belog yang aku kata bosan dan boring itu akhir nya di pakai balik. Nak tukar baru tapi mood udah hancur lah! Paling-paling kena berjam-jam depan laptop baru boleh senyum nampak gigi bersinar-sinar macam guna Darley InnerShine gitu. Eh? Pelik je! Patut lah aku silap. Darlie Shine lah cik kak!
  • Makin nak bukak sekolah ni , makin banyak benda aku stress. Emosi semakin terumbang ambing macam nak kena lempang kasi sedar diri , pergi lah duduk atas tikar sejadah ke , mengaji quran ke , pergi belajar benda-benda form 4 tak pun form 5. Tak sedar diri ke tahun depan nak SPM? Whattt? Tahun depan SPM -.- Elleh buat-buat terkejut pulak. Lempang lagi sekali.
Okay ... Okay tak perlu lah kauorang tahu semua benda kenapa aku emosi.Betul lah aku ni tengah mood emosi. Bertambah emosi bila , tidur lepas Isya' kemudian kakak aku suruh bangun sebab aku tidur macam penat pergi panjat gunung Everest. Tidur di atas lantai. Harus menangis terharu kawan-kawan aku tengok aku macam tu tau! Erk. Lepas tu bangun-bangun lapar. Cuma mampu makan biskut cicah air Tea. Sedih kejap. Dah lah mimpi ngeri kejap. Benci betul lah aku ngeri-ngeri ni.Dah lah hari Ahad hari tu aku trauma kejap. Nanti aku cherita. 

Ni aku cherita panjang-panjang ni ada tak insan-insan yang mengasihani aku? Huwaaaa! Aku emosi ke stress ni? -__-'

aku berdebar next year nak spm
aku berdebar nak habiskan sekolah
aku berdebar nak tahu apa jadi tahun depan.
hopefully would be okay next year.
HOPEFULLY!



2 comments:

honeyvsbee said...

loh baru 16 yer..huhu jangan berdebar lah enjoy jer..tapi study letak no 1

FaiHash said...

hye honey! hik hik. a'ah baru 16 tahun :) hehehe , try utk enjoy the moment now before belajar smpi pitam next year. haha . hiks thx ye :D