Home

Thursday, December 16, 2010

Tik Tok Tik Tok nak kena Ketok?


detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
ku persembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Tak boleh nak tidur saat ini. Ok bukan.Dah tidur tapi tiba-tiba terjaga di hening pagi hanya kerana sakit perut. Aduh , stress kejap hidup sebab kena turun bawah sensorang sambil membayang kan agar kawan-kawan Hantu Kak Limah tidak datang memunculkan diri -__-' Yang kau pergi pikir apahal Ijah Emo-Temo? *lempang*

Bila bangun di hening pagi ni , lepas tu dengar lagu Opick , terus rasa insaf ai kejap. Hailah ... mata dah tak boleh nak lelap. Cuba kira  kambing , gajah , itik , ayam sekalipun di dinding bilik ni seklipun tak boleh nak lelapkan mata.Makin memayahkan aku nak tidur ada la. Aiseh men. Harus lah pergi belogwaking ni untuk hilangkan rasa boring ni.

Oh ya , hari ni 10 Muharram , elok untuk kita berpuasa sunat :) Kepada kawan-kawan semua , moh lah kita berpuasa sunat. Dapat pahala jugak tu :) InsyaAllah :)

9 comments:

immukmin said...

nice n3..hohoh..=)

Abu Luqman said...

salam,ziarah pagi sini

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat berpuasa sunatt dear

well, lagu opickk mmg the top!!!

! 18++ Only said...

Jom pakat gelak kat hantukaklimah.blogspot.com komen dan menang DVD hantu kak limah balik rumah sekarang!

FaiHash said...

immukmin - hehehe. thx :)

FaiHash said...

Abu Luqman - Wslm :) Thx singgah sini ye :)

FaiHash said...

Hye Fifiey :)

Thx ye :) Yup! Btol tu lagu dia sedap and best kan :D

aNnE said...

suka lagu tuh..hee:)

FaiHash said...

anne : sama lah :) first time dgr terus suka and a bit insaf la jgk dgr lagu ni. hehehe