Home

Tuesday, December 28, 2010

Dramatik Sungguh!

Kisah dramatik ni , kisah budak kenit yang di jaga oleh Umi aku. Nama dia Darwisy , tapi kami seluruh keluarga panggil dia Awisy. Wah introduction , macam apa je kan? Heheheh. Kisah nya , budak kenit yang sungguh bijak bestari ini memang bijak berfikir. Tak boleh nafikan benda tu. Kalau nak cherita kan keseluruhan perangai dia , memang sampai lusa tak habis okeh. Banyak betul peel dia tau. Ekekeke. Tapi kitaorang redha je la. Haha.

Kisah nya , sejak last week dia selsema , batuk dengan demam sikit-sikit.Biar sakit macam mana sekalipun , aktiviti bermain dengan LEGO , ELMO , BARNEY , CAR berjalan seperti biasa cuma tak sekencang selalu lah kan. Main pun sambil tidur. Kesian pulak tengok. Hehehe.

Kisah nya , hari ni dia macam dah boleh menyanyi , berjalan kehulu kehilir macam biasa. Tapi hingush dengan batuk still ada lagi la sikit-sikit. Lepas tu kebetulan aku pun selsema jugak. Sakit tekak , batuk dengan demam sikit. Jadi of course la aku feeling tak selesa sampai nak mandi , nak makan pun tak nak buat semua nya. Adey. Lepas tu si kenit ni biasa lah kan , bila aku senyap tak nak layan dia mula lah datang menyakat. Mula lah datang buat perangai pelik dia segala. Redha saja lah kan. Lepas tu aku buat tak tahu je lah kan. Lepas tu bila aku tak layan langsung mula lah dia buat ayat dia.

Ijah ni dah tak sayang Awisy ke?

Umi ... Ijah dah tak sayang Awisy !!!

*mulut muncung sambil tunduk muka masam mencuka!!*

Aiyark! Budak kenit ni , suka betul buat aksi dramatik kalau orang malas layan perangai dia kan? Ngehehehe. Kadang-kadang macam touching bila budak kecik ni cakap macam tu. Tapi kadang-kadang macam geram bila 10 kali dia ulang okeh? Ngahahahaha. Aiyoyoyoy! Ni pun tadi baru lepas ulang soalan sama. Alalalala , Ijah bukan tak nak melayan kerenah kamu tu walaupun memang nak main dengan dia puas-puas. Starting next year memang dah tak boleh nak main lama-lama dengan dia. Mesti aku lagi rela tidur petang daripada duduk bermain dengan dia khen? Kikikikik.

Memang si kenit ni kalau bab-bab dramatik memang shomel sangat dia buat. Bila dia ada dekat rumah ni memang riuh kecoh kepoh bising. Bunyi tapak kaki dia pun berbunyi macam apa aje. Kalau dia tak ada sangat sunyi macam tak ada orang dalam rumah.Maklum lah orang dalam rumah ai semua nya pendiam belaka. Kikikik. Ai je lah yang kepoh kot. Hehehehe. 



tak tahu sejak bila dia suka bergambar sambil posing mulut muncung??? *nangis* 

haha , my cute handsome boy xD

8 comments:

iamfarha said...

Awisy muncung sejak jd top follower i..hahaa

FaiHash said...

farha : haha!! tahu tak apa kan? i follow you.. wakakaka xD

Alynn Notnot said...

laki ke? mcm pompuan mukanya! comelll :D

Jemput datang jenguk blog yee ; "This is my story".

Lizzie Yasmin said...

alahai comel nya ayat itu,.. hahahah

FaiHash said...

hye alynn :)

haha. lelaki tu :) tu lah mmg comel dia.

ok , nnt ijah singgah ye :) thx singgah sini :)

FaiHash said...

hye lizzie :)

hahah. tu lah pasal. ayat dia kdg2 klh kita org yg dh besar ni. haha. tp sgt sweet xD

NUR AIN AZMAN said...

Tu dia, muncung nya kalah muncung i, muehehehe

p/s : jom join sini

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

jgn lupa tinggalkan komen kt link tu ya, komen u amtlah dhargai :)

FaiHash said...

Hye ain :)

Tehehehe. Tu la muncung dia..hamikkk tak mahu kalah dgn sume org. Haha.

ohh ok , nnt ijah pegy situ ye :)